- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy użytkownik FLEX na adresie e-mail poprzedniego użytkownika.
@szewolnapisał(-a)Już mam jeden numer w Orange Flex i chce przenieść drugi numer (który nigdy nie był w Orange). I myślałem, że w takiej sytuacji promocja jest dla danego numeru, a nie PESEL. Ale dzięki za info, to zmienia mój pomysł. W takim razie chyba lepiej będzie przejść z drugim numerem do Orange na kartę lub Nju i zyskać zniżkę. Chyba, że tam też działają pod PESEL.
Ja przeszedłem właśnie z nju do Flex, jako nowy numer. W sensie wybrałem sobie fajny nr w Nju i go zamówiłem. Kiedy karta przyszła , przeszedłem od razu do Flex. Żadna zniżka mi nie przysługiwała... Cały czas byłem traktowany jako stary klient.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co pamiętam, w Orange Flex zazwyczaj było darmowe 3 miechy (dla przenoszących z innej sieci) oraz 1 miesiąc dla przenoszących z Orannge i Nju. Rozumiem, że nawet tego jednego miesiąca nie dali.
W regulaminie promki Orange Flex jest lakonicznie napisane, że "możesz wykorzystać Kod promocyjny tylko raz". A w innym punkcie, że "promocja wyklucza się z innymi promocjami dedykowanymi dla Klientów, którzy nie korzystali wcześniej z usług Orange Flex".
Czyli może tak być, że w subskrypcji liczy się klient (pesel), a nie numer.
Z kolei w regulaminie Orange na kartę jest napisane wyraźnie, że "abonent może skorzystać z Promocji jeden raz na danym numerze telefonu". Czyli tutaj promka ewidentnie pod numer i to rozumiem, że promowane jest przeniesienie numeru. No nic. To dla drugiego numeru na razie wybiorę Orange na kartę 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol jest tak jak napisałeś. Tak operator ustawił warunki oferty na kartę i oferty FLEX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1.Jeśli już miałeś/masz numer we Flex, to na żaden nowy numer nawet pozyskany dla Orange tzn. przyniesiony z innej sieci promocja nie przysługuje. Jedna promocja na jeden Pesel
2. Nadal obowiązuje promocja 3 mies za 0 zł po przeniesieniu numeru z obcej sieci lub 1 mies. za 0 zł dla wybierających nowy numer we flex, albo przenoszących numer z Orange/nju - Ale tylko dla tych, którzy nigdy we flex nie byli
3. W prepaidzie orange free rzeczywiście jest inaczej i promocje przysługują na numer telefonu, a nie na pesel
4. Można spróbować zmienić Pesel - najprościej do ogarnięcia po sądowym potwierdzeniu zmiany płci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK. I wszystko jasne. Dobrze, że zapytałem, bo bym przeniósł drugi numer bez profitów. A jak dają w Orange na kartę to skorzystam. Później może przeniosę do Orange Flex. To prostsze niż zmiana pesel 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
też bym się przeniosł z numerem do Flexa , ale...
Swoj glowny numer mam w PLAY, orange służbowe mialem pare lat, teraz T-mobile, dodatkowo mam jako druga kartę orange tylko do internetu.
NIe wiem co jest nie tak z orange, Play i T-mobile dzialają 100 x lepiej (zasięg, działanie internetu itp. .) Zniechęca mnie to przed przejściem do Flex
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lotuss1napisał(-a)NIe wiem co jest nie tak z orange, Play i T-mobile dzialają 100 x lepiej (zasięg, działanie internetu itp. .) Zniechęca mnie to przed przejściem do Flex
Z Orange wszystko w porządku (zwłaszcza z udogodnieniami oferowanymi we flex) - jakość połączeń zazwyczaj krystalicznie czysta. Do tmobile i Play tez nie mam zastrzeżeń. Działanie internetu na ZTE888- czyli bez anten zewnętrznych N78 we wszystkich tych sieciach maksymalnie stabilne. Restarty routera w ogóle nie są potrzebne. W Orange i tmobile speedtesty pokazują najczęściej download 800-900+, w Play (nadajnik dalej) 450-600. To są prędkości i stabilność w pełni pozwalające na korzystanie bez przeszkód ze streamingu. Ciekawostka po licznych eksperymentach, że na tych samych nadajnikach tmobile ma lepszy wynik w speedest o jakieś 5 proc. niż Orange. Nie wiem czy to przypadek, czy coś w tym jest. Każdy może napisać taką swoją historię i nie ma co pojedynczych przypadków rozciągać na wszystkich. Zawsze warto sprawdzić jakość sieci w miejscach najczęstszego przebywania i na tej podstawie decydować o wyborze oferty.
A to co orange ma do poprawienia to jakość rozmów przy posiadaniu drugiej karty z tym samym numerem do rozmów - problem jest realny i już zdiagnozowany. Dla mnie obniżenie jakości rozmów przy posiadaniu dwóch kart do rozmów z tym samym numerem jest trudne do zaakceptowania i na dzisiaj nieakceptowalne, dlatego zrezygnowałem z sim do smartwatcha. Mam nadzieję, że prędzej niż później Orange załatwi tę kwestię
- « Poprzedni
- Następny »