- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chcę przejść do Flex z abonamentu Plus dla firm, karta eSIM, bez umowy lojalnościowej.
- Jaką kartę pewniej jest zamówić przy migracji - fizyczną czy eSIM?
- Jak zminimalizować czas niedostępności?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mdrmab nie ma znaczenia, jaką kartę wybierzesz, SIM/eSIM. Czas migracji jest taki sam. Jak korzystasz j obecnego operatora z eSIM, to we FLEX aktywuj od razu.
Jeśli przerwa niedostępności numeru ma być najkrótsza, to proponuję pierwszą płatność po wyborze planu i daty przeniesienia opłacić BLIK-iem. Środki są od razu na koncie i tylko czas oczekiwania na przeniesienie. Zmianę na kartę płatniczą można dokonać w każdej chwili.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Migracja do Flex z Plus eSIM
@mdrmabnapisał(-a)Chcę przejść do Flex z abonamentu Plus dla firm, karta eSIM, bez umowy lojalnościowej.
Bierz e-sim, na pewno będziesz miał szybciej. Jak już w plusie ją miałeś to sobie poradzisz. Kwestia tylko tego czy już jesteś na bezterminowej czy jeszcze masz jakiś czas np 1mieś umowy, jak b/t(chyba tak masz?) to najszybsza będzie opcja z e-sim. Który flex wybrałeś ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mdrmab nie ma znaczenia, jaką kartę wybierzesz, SIM/eSIM. Czas migracji jest taki sam. Jak korzystasz j obecnego operatora z eSIM, to we FLEX aktywuj od razu.
Jeśli przerwa niedostępności numeru ma być najkrótsza, to proponuję pierwszą płatność po wyborze planu i daty przeniesienia opłacić BLIK-iem. Środki są od razu na koncie i tylko czas oczekiwania na przeniesienie. Zmianę na kartę płatniczą można dokonać w każdej chwili.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mdrmabnapisał(-a)Chcę przejść do Flex z abonamentu Plus dla firm, karta eSIM, bez umowy lojalnościowej.
Ewentualnie jeśli nie używasz blika możesz też zrobić natychmiastowy przelew szybkość jak blik tyle że może być nieco drożej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję, w szczególności za podpowiedź z BLIK.
Czy dobrze rozumiem scenariusz:
- ściągam appkę, wybieram plan, podaję numer i wybieram datę przeniesienia oraz eSIM
- jeśli się da, to na tym etapie weryfikuję swoją tożsamość i firmy
- czekam do daty przeniesienia i wtedy spodziewam się komplikacji
- dostaję jakąś informację, że nr jest przeniesiony i wtedy mogę od razu aktywować eSIMa
W przypadku komplikacji na kroku 4., gdzie najszybciej uzyskam pomoc i ile mogę być niedostępny pod moim numerem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mdrmab jeżeli płatność jest zapewniona i postępowanie jest zgodne z poleceniami s aplikacji, to czas niedostępności wyniesie kilka sekund między północą a ósmą rano w dniu przeniesienia.