- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dzień dobry
Wyjeżdżam za tydzień na trzy tygodnie na Cypr odwiedzić rodzinkę. Mam subskrypcję Orange Flex za 80zł i nic nie zmieniałem w ustawieniach numeru w aplikacji. Mam kilka pytań w związku z tym wyjazdem:
- czy muszę coś w aplikacji włączyć aby roaming mi tam działał?
- czy jest on w pełni za darmo i nie ma ryzyka, że za coś będę musiał płacić?
- czy mogę wysyłać i odbierać rozmowy smsy mmsy w moim pakiecie za darmo do Polski i z Polski?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam,
Julian
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Julek2005 roaming we FLEX jest z automat włączony. Cypr jest w UE, więc korzystasz tak samo jak w kraju, wyjątkiem jest pakiet GB roamingowych. Jest mniej GB w roamingu UE, niż w kraju, czyli w UE masz do wykorzystania 18,92 GB.
Po przekroczeniu pakietu roamingowego nie są pobierane dodatkowe opłaty. Jeżeli coś dodatkowo potrzeba, to tylko użytkownik sam aktywuje za dodatkową opłatę, np: dodatkowe GB w UE które kosztują odpowiednio:
- 1 GB - 9 zł
- 3 GB - 20 zł
- 5 GB - 30 zł
- 10 GB - 50 zł
Więcej informacji o roamingu FLEX na stronie:
https://flex.orange.pl/uslugi/roaming
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Julek2005 roaming we FLEX jest z automat włączony. Cypr jest w UE, więc korzystasz tak samo jak w kraju, wyjątkiem jest pakiet GB roamingowych. Jest mniej GB w roamingu UE, niż w kraju, czyli w UE masz do wykorzystania 18,92 GB.
Po przekroczeniu pakietu roamingowego nie są pobierane dodatkowe opłaty. Jeżeli coś dodatkowo potrzeba, to tylko użytkownik sam aktywuje za dodatkową opłatę, np: dodatkowe GB w UE które kosztują odpowiednio:
- 1 GB - 9 zł
- 3 GB - 20 zł
- 5 GB - 30 zł
- 10 GB - 50 zł
Więcej informacji o roamingu FLEX na stronie:
https://flex.orange.pl/uslugi/roaming
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij