Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwie karty eSIM do jednego numeru Orange Flex

ROZWIĄZANE
Highlighted
artur_meller
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Zamierzam przejść z nju do Orange Flex.

Potrzebuje mieć dwie karty eSIM do mojego numeru, jeden w iPhone a drugi w zegarku. Czy taka konfiguracja jest możliwa w Orange Flex?

Dlaczego nie zwykły SIM w telefonie? Bo jako zwykły SIM chcę użyć swojego służbowego numeru telefonu. Prywatny byłby na eSIM.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
10 ODPOW. 10
slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
artur_meller
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Dziękuję za pomoc. To wyjaśnia wszystko

emarcin
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

@artur_mellernapisał(-a)

Zamierzam przejść z nju do Orange Flex.

Potrzebuje mieć dwie karty eSIM do mojego numeru, jeden w iPhone a drugi w zegarku. Czy taka konfiguracja jest możliwa w Orange Flex?

Dlaczego nie zwykły SIM w telefonie? Bo jako zwykły SIM chcę użyć swojego służbowego numeru telefonu. Prywatny byłby na eSIM.

Dokładnie taką konfigurację mam u siebie. W iPhonie 11 pro max mam podstowową kartę na eSIM Flexa oraz fizyczną kartę służbową, a w AW6 dodatkową kartę eSIM Flexa.

Muszę Cię od razu uprzedzić, że w moim przypadku w ostatnim czasie zidentyfikowałem problemy polegające na tym, że nie zawsze można się do mnie dodzwonić i w drugą stroną jak ja dzwonię też tak jest. Wygląda to mniej więcej tak, że osoba dzwoniąca do mnie widzi, że odebrałem połączenie licznik połączenia bije a ja nic nie odbierałem. Pomaga tylko ponowne uruchomienie telefonu, nawet nie przejśćie w tryb samolotowy.

Suppot Apple twierdzi, że to problem po stronie opraratora sieci więc zgłosiłem ten problem i póki co czekam na odpowiedź.

f00ku55
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

Przestrzegam Cię autorze przed używaniem kombinacji główny sim + dodatkowy eSIM dla Apple Watch. Ta kombinacja we Flexie NIE działa prawidłowo i korzystając w ten sposób z telefonu stracisz dużo normalnych funkcjonalności sieci.

emarcin

@f00ku55 możesz coś więcej na temat strat funkcjonalności?

f00ku55

Najpoważniejszy problem to całkowita utrata HDVoice przy połączeniach. Jakość rozmów jest wtedy tragiczna.

Swego czasu były również ogromne problemy z blokadą połączeń zastrzeżonych, która po prostu w takiej konfiguracji nie działała. Oprócz tego przykładowo po odrzuceniu połączenia dostawało się sms, że ktoś próbował się z nami połączyć, a nie jest to normalne zachowanie sieci.

Tych problemów raczej na palcach jednej ręki nie zliczę.

emarcin

@f00ku55 nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czy to o czym mówisz ma zastosowanie tylko dla karta SIM (główna) dodatkowa eSIM w AW? Czy nie ma to znaczenia?

Pytam bo obserwuje pewne pewne problemy w działanie eSIM głowny w iPhone z eSIM dodatkowy w AW.

f00ku55

Problemy pojawiają się w momencie, gdy druga karta SIM służy do wszystkiego, tj. połączenia, sms/mms i internet. Nie ma znaczenia, czy jest ona dla AW. Problemy znikają po zamianie dodatkowej karty SIM na wariant tylko do internetu.

emarcin

@f00ku55 w takim razie już rozumiem skąd moje problemy... Nie mniej jednak poczekam na odpowiedź Orange na moje zgłoszenie.

Dzięki za info.