Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 389
  • 2376
  • 0

A zależy mi żeby to volte działało bo niestety orange ma bardzo kiepski zasięg w mieszkaniu w centrum miasta mam 1 kreskę tylko a poza domem jest podobnie  a mobilny internet jest ok bo mam około 400 mb/s narazie w orange na 5g.

Zasięg mierzony kreskami to jest żaden wyznacznik. Jak masz kiepski zasięg to połączenia przez sieć komórkową będą kiepskie, nic z tym się nie da zrobić, poza korzystaniem z VoWiFi. Co więcej, przytaczane przez Ciebie dane wyglądają na kompletnie niewiarygodne, ponieważ sieć 5G zależy w swoim działaniu od sieci 4G i ma mniejszy zasięg. Opisywane przez ciebie zjawisko nie jest więc realnie możliwe. Jak widzisz po reakcjach nikt nie potraktował tego co napisałeś serio, to powinno dać ci do myślenia.

Chwila, czy sytuacja gdy nadajnik, bliski, obsługuje lte a nie obsługuje 2/3G jest nierealna? 

• 1230
  • 4002
  • 0

@ŁysaKaszankaINC  No ale tu koledzy wyjaśnili mi że w orange taka polityka co co do wifi calling i volte że nie musi widać tych ikonek i tak to działa.

• 389
  • 2376
  • 0

@Januszbbanapisał(-a)

@j131  To forum Orange to trudno żebyś mi wierzył że u innych operatorów jest lepszy zasięg musisz bronić Orange i ich usług... 

Bzdura, nie obrażaj forumowiczów, jak trzeba to i Orange się tu ostro dostaje po uszach 🙂 

• 1230
  • 4002
  • 0

@bluesmanniaki  Nie ma operatora z wielkiej czwórki żeby wszystko działało idealnie 🙂

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 186
  • 667
  • 4

@bluesmanniaki to chyba logiczne, że im nowsza technologia, tym mniejsze pokrycie w stosunku do poprzednich technologii? Z zastrzeżeniem, że 3G będzie włączone wcześniej niż 2G, ale i na 2G przyjdzie pora oczywiście. Do tego kwestia przenikliwości ścian i docierania sygnału do wnętrz budynków.

2G jest wszędzie, a 4G nawet mi w niektórych miejscach znika. Więc scenariusz, że 4G ma pełny zasięg, a 2G wcale jest nierealnym.

• 389
  • 2376
  • 0

@ŁysaKaszankaINC  to tylko twoje dywagacje, potrzebuję faktów 🙂 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 186
  • 667
  • 4

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6714
  • 27548
  • 219

@Januszbbanapisał(-a)

@j131  To forum Orange to trudno żebyś mi wierzył że u innych operatorów jest lepszy zasięg

...

Pokaż mi gdzie napisałem, że nie wierzę jakoby u innych operatorów był lepszy zasięg. Nie pokażesz, bo nic takiego nie napisałem 😂. Ponadto fakt  że jest to forum Orange ogranicza co prawda zakres dyskusji do usług Orange (zgodnie z regulaminem), ale na szczęście moderacja jest na tyle liberalna, że czasem pozwala na takie porównania, szczególnie jeśli w grę wchodzi diagnostyka usług Orange, tak jak w tym przypadku. Twoje insynuacje są wobec tego zupełnie nie na miejscu.

PS. Skoro, jak twierdzisz usługi VoLTE i VoWiFi ci działają, to pora skończyć dyskusję, i uznać że tematu nie było, nieprawdaż?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6714
  • 27548
  • 219

@bluesmanniakinapisał(-a)

@j131 - Chwila, czy sytuacja gdy nadajnik, bliski, obsługuje lte a nie obsługuje 2/3G jest nierealna? 

Nie wiem, ale IMHO jest nierealna. Jednak przede wszystkim mało wiarygodne są "fakty" podawane przez OP, co pokazało wiele z poprzednich wszczynanych przez niego wątków. Błędne interpretacje rzeczywistości często mu się zdarzały.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 782
  • 3294
  • 18

... aż  ciekawości sprawdziłem, czy BTS GSM pokrywają się z BTS LTE.

Nie chciało mi się porównywać wszystkich częstotliwości ale:

W PL mamy 21124 BTS'ow na 900Mhz,  oraz 18837 z LTE 2100.

Wszystkie ID btsów LTE2100 "zawierały się"  w liście GSM900.

atlas_cudow_0-1735313795641.png

Dane wzięte stąd:

https://bip.uke.gov.pl/pozwolenia-radiowe/wykaz-pozwolen-radiowych-tresci/stacje-gsm-umts-lte-oraz-c...