Nowości w ofercie Orange TV

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 422
  • 1505
  • 1

Z przytupem zaczęliście Nowy Rok. Hihi..  😀 

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13822
  • 73

Nowe pakiety Canal+ z serwisem streamingowym Canal+ dostępne w nowej ofercie telewizji ze światłowodem.

Mamy powrót kanałów Polsat Sport Premium.

HBO z HBO MAX dostępne w nowej ofercie telewizyjnej.

Na temat powyższego i wiele więcej na naszym blogu: https://biuroprasowe.orange.pl/informacje-prasowe/powrot-do-szkoly-z-nowa-oferta-od-orange/

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3821
  • 6

@Wojciech  czy jest to realizacja mojego pomysłu? https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-wyboru-VOD-przy-umowie-na-%C5%9Bwiat...

czy np taki Canal+ super sport nadal wymaga wykupienia pakietu extra tv?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6950
  • 225

@_Artek_napisał(-a)

@Wojciech  czy jest to realizacja mojego pomysłu? https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-wyboru-VOD-przy-umowie-na-%C5%9Bwiat...

Tak, umowę na pakiet na 24 mc mozna zamówić posiadając Extra TV tez z lojalka na 24 mc, jeśli Extra TV jest na czas nieokreślony pakiety TV również mozna zamówić tylko na czas nieokreślony.

Oczywiście w starych pakietach Love są dostępne bez konieczności (bo i nie mozna) posiadania Extra TV

Pakiety streamingowe nie wymagają posiadania Extra TV

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

@_Artek_napisał(-a)

Jeśli chcesz dostęp do "Pakietu" (kanały TV w dekoderze + serwis online) - ta opcja wymaga posiadania Extra TV

Jeśli chcesz dostęp tylko do "Serwisu" online - można zamówić bez Extra TV. 

Dlatego warto rozróżniać np. Pakiet Canal+ Super Sport (konieczność posiadania pakietu telewizyjnego) od Serwis Canal+ Super Sport (bez pakietu telewizyjnego).

W zrozumieniu subtelnej różnicy może pomoże grafika:

Zrzut ekranu 2025-08-19 114025.png

W przypadku wyboru "serwisu" otrzymuje się dostęp tylko do Canal+ Online, w którym oczywiście są kanały TV ale z poziomu aplikacji Canal+, nie ma dostępu do tych kanałów Canal+ z poziomu usługi telewizyjnej Orange TV.

Opcje są z zobowiązaniem 24 miesiące (tańszy abonament, głownie przy nowej / przedłużeniu umowy) lub bez zobowiązania (ceny cennikowe).

Podobnie jest z HBO Max. Jeśli chcesz sam serwis HBO Max to możesz zamówić bez Extra TV. Jeśli pakiet kanały HBO + HBO Max to z Extra TV.

• 882
  • 3821
  • 6

Pakiety streamingowe nie wymagają posiadania Extra TV

Czyli jest to realizacja mojego pomysłu, Orange.....Nie musicie dziękować 😄 

• 150
  • 631
  • 3

Są dwie możliwości. Albo posłuchali @_Artek_ , albo podejrzeli co od dawna oferuje konkurencja, która streamingi oferuje też do samego abonamentu komórkowego. Niektórzy nawet mają fajne pakiety na kilka serwisów 🙂

• 882
  • 3821
  • 6

Próbowałem, z ciekawości coś aktywować ale widocznie wszystkie dodatki wymagają umowy podpisanej po dacie wprowadzenia podstawowego pakietu tv do oferty światłowodu. 

• 150
  • 631
  • 3

To niestety uroki średniowiecznego podejścia Orange. Pod tym względem oni są bardzo mało elastyczni, by usługa dodatkowa bez zobowiązania była uzależniona do daty podpisania umowy. Zawsze wydało mi się, że firmie zależy na zwiększaniu przychody od abonenta 😄

Ale spokojnie. Akurat ceny pakietów Canal+ są takie same jak w bezpośredniej sprzedaży. Jak Orange nie chce pieniędzy, możesz wydać bezpośredniej subskrypcji Canal+. Może nawet lepiej na tym wyjdziesz.

• 882
  • 3821
  • 6

Wszystkie opcje mam dużo taniej 🙂 po prostu z ciekawości sprawdzałem czy "da się":D niestety tak jak piszesz nadal średniowiecze i orange nie chce naszych pieniędzy 😄