Nowość w Orange na kartę: Starter eSIM

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 634
  • 3343
  • 9

Raz to że trzeba poczekać na te dodatkowe 20gb żeby zassało. Jak nie przyznało to pisz na czacie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 64
  • 326
  • 3

Jesteś pewien, że eSIM ma ten przywilej? Wydaje mi się, że dodatkowe 20 GB jest tylko dzięki temu, że jest napis (starter promocyjny). Tak samo dzieje się po przeniesieniu numeru na tradycyjną SIM zamówioną online. Napis znika i dodatkowe 20 GB wraz z nim, ale rok ważności jest. Więc nie wiem czy po każdym doładowaniu warto się kłócić o 20 GB skoro wychodzi na to, że promocja nie obowiązuje na kartach bez dopisku o starterze promocyjnym.

Na tradycyjnym online normalnie mam 20 GB po doładowaniu, więc raczej to jest to co pisałem:

Bez tytułu.png

• 634
  • 3343
  • 9

Opisane w regulaminach nie ma ale raczej powinno być. Do tego dla ciebie sprawdziłem na numerze przeniesionym na czarny starter i sim i przyznaje 20GB pomimo iż po przeniesieniu numeru usunął się dopisek starter promocyjny.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 64
  • 326
  • 3

W takim razie dziwne. Kiedyś gdzieś było wspominane, że po przeniesieniu i zniknięciu napisu tracimy ten bonus.

EDIT: Nawet z dzisiaj znalazłem:

Zrzut ekranu 2026-06-19 234244.png

Patrząc na stronę zakupu starterów i tamtejszy bałagan można pokusić się o zgłoszenie, bo jest tam napisane to:

Zrzut ekranu 2026-06-19 233744.png

Ale czy po każdym doładowaniu opłaca się łączyć z konsultantem i pisać o swoje, albo czekać na reklamacje?

Szkoda, że nie ma gdzie tego dokładnie zgłosić. Bo o rozbieżnościach pisałem https://nasz.orange.pl/t5/Oferty-polecane-przez/Nowo%C5%9B%C4%87-w-Orange-na-kart%C4%99-Starter-eSIM... i to jest odpowiedź jaką otrzymałem.

• 634
  • 3343
  • 9

Jak trafisz na dobrego konsula to powinien dodać od ręki te GB.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3263
  • 17501
  • 85

@artur912 to powinien i Max umieć zrobić, wszak usługa jest na numer telefonu i rodzaj karty SIM, nie ma tu znaczenia, wszak wszystko w jednej taryfie się odbywa 😎