• Nasz Orange
  • /
  • Pomysły
  • /
  • Ekwiwalent benefitu "otwartego okna TV" dla klientów posiadających pakiety TV premium
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Ekwiwalent benefitu "otwartego okna TV" dla klientów posiadających pakiety TV premium

Chcę:
Aby Orange zmieniło politykę przyznawania benefitów z okazji Dnia Klienta oraz innych akcji promocyjnych typu „otwarte okno TV”. Abonenci usług premium TV są w tym wypadku wykluczeni. Uważam, że sprawiedliwym i budującym lojalność rozwiązaniem byłoby proporcjonalne pomniejszenie opłaty abonamentowej za okres trwania promocji (wyzerowanie kosztu pakietu na fakturze w dniach jego powszechnej dostępności) dla osób, które opłacają go na stałe.
Dlaczego?
W momencie, gdy z okazji święta wszystkich klientów wybrane pakiety zostają odkodowane dla wszystkich użytkowników, osoby posiadające je na stałe nie otrzymują żadnej gratyfikacji. Oznacza to, że klienci, którzy generują dla Państwa największy i regularny dochód, zostają pominięci w dniach, które z założenia mają być świętem nas wszystkich. Skoro usługa w danym czasie staje się bezpłatna dla każdego, lojalni klienci również powinni odczuć tę korzyść finansową.Wierzę, że wdrożenie takiego rozwiązania realnie wpłynęłoby na poczucie docenienia stałych abonentów i umocniłoby pozytywny wizerunek firmy Orange jako partnera dbającego o każdego klienta w równym stopniu.
Dla kogo?
Dla lojalnych abonentów, którzy regularnie opłacają pakiety premium TV oraz dla samego Orange.

tydzień temu w Pomysły

• 1

Otwarty

• 2

Sprawdzany

• 3

Oczekujący

• 4

Zrealizowany

Komentarze
Poziom 27, Znawca Przestworzy

Łap lajka, nic mnie to kosztuje.

Ale raczej się nie nastawiaj, że ktoś Ci cos wyzeruje 😋

niedziela

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

@marcin0216 ale prawdą jest, że ci co mają pakiet Ekstra nic nie dostają, są olewani. W tym czasie co inni z niższym pakietem dostają dostęp do innych kanałów z pakietu Ekstra, na jakiś czas - przykładowo na ten miesiąc to tym co mają go na codzień mogliby mieć obniżoną fakturę o te kilka zł za ten sam okres udostępniania go niższemu pakietowi, jeżeli robią taką akcje promocyjną. Albo zrobić inną promocje to nie musi już być obniżona faktura jak pomysł podaje.

Ktoś napisze że to ma być zachęta aby ci z niższym pakietem wykupili ten wyższy. Ale w orange mogliby pomyśleć o wszystkich klientach, bo mają klientów z różnymi pakietami czyż nie? i dla tych też coś zrobić.

niedziela

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

etam, to tak jak bym w sklepie awanturował się o zwrot kasy, bo dziś jest promka, a ja kupiłem wczoraj

wtorek