- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do Orange na Karte
Czy jest możliwość przeniesienia numeru do Orange na Karte bez potwierdzenia kodem SMS? Przydałoby się gdy karta sim ulegnie uszkodzeniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ultra2020 gdy karta sim jest uszkodzona pozostaje Salon, potwierdzenia sms to zabezpieczenie, nie można tego obejść, zresztą to by było średnio bezpieczne, tak dla Operatora jak i klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Informujemy, że do sieci "X" wpłynął wniosek o przeniesienie numeru(ow) xxx xxx xxx od Operatora Orange Polska S.A" <- takiego dziś otrzymałem smsa gdy wczoraj sprawdzałem co się stanie gdy złożę wniosek bez potwierdzenia numeru. Napisałem do Orange, aby sprawdzili, czy mój numer ucieknie z Orange i zapewnili mnie, że nie że dopiero 1 kwietnia zostanę przeniesiony do Orange z innej sieci. Napisałem także do T-Mobile i napisali mi, że automatycznie zostanie odrzucony wniosek ze względu, że nie jestem jeszcze w sieci Orange tylko w sieci X. Nie chcę sprawdzać co się stanie gdy już będę w Orange czy wtedy przejdzie, bo nie wybrałem opcji na Karte, lecz na abonament.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ultra2020 czy ja Ciebie dobrze rozumiem? Napiszę to po swojemu.
Przenosisz numer z sieci X do Orange, ale numer będzie przeniesiony z dniem 1 kwietnia i jednocześnie składasz wniosek o przeniesienie z Orange do T-Mobile?
Nie można składać przeniesienia numeru jednocześnie u kilku operatorów. Najpierw musi się zakończyć przenoszenie do Orange. T-Mobile w takim wypadku słusznie podał, że wniosek będzie odrzucony, bo nie masz numeru w Orange, a wniosek składasz na nieprawdziwe dane.
Jeżeli będziesz w Orange z abonamentem, a złożysz wniosek o przeniesienie do kolejnego operatora i numer zostanie przeniesiony, to Orange obciąży Cię karą umowną za zerwanie umowy z Twojej winy. Więc takiego przenoszenia nie wykonuj.
Jeżeli mimo wszystko będziesz chciał przejść do innej sieci, to w przypadku podpisania umowy na odległość najpierw musiałbyś ją rozwiązać w terminie 14 dni od podpasania a następnie przenosić numer do kolejnego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przenoszę numer do Orange na Karte (1 kwietnia) a w innej sieci wysłałem wniosek o przeniesienie numeru na abonament (nie było możliwości przeniesienia na karte) oczywiście nie potwierdzając kodu potwierdzającego, który powinien przyjść na telefon o dziwo nie przyszedł kod a otrzymałem powyższego smsa i zacząłem się obawiać, że jednak przeniesienie dojdzie do skutku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ultra2020 szkoda tylko, że dwa wnioski o przeniesienie na ten sam numer złożyłeś. Może wystąpić taka sytuacja, że do żadnego operatora nie przejdzie. Sprawdzaj więc, czy przeniesienie do Orange będzie skuteczne, nawet za jakiś czas, natomiast u drugiego operator spróbuj anulować wniosek o przeniesienie, żeby nie pojawiły się komplikacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak też zrobiłem Orange zapewnił mnie że przeniesienie dojdzie do skutku a X sieć że wniosek zostanie odrzucony ze względu że nie jestem jeszcze w Orange zostaje pytanie czemu nie podali powodu że został odrzucony ze względu na brak potwierdzenia kodem z telefonu. Czy aby jest to możliwe, by przejść do innej sieci bez potwierdzenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ultra2020 czasami od operatorów trudno jest uzyskać informację, z jakiego powodu wniosek o przeniesienie jest odrzucony. Najczęściej zasłaniają się niezgodnymi danymi na wniosku w stosunku do poprzedniego operatora.
W Twoim przypadku mogło zadziałać odrzucenie wniosku u kolejnego operatora, ponieważ poprzedni operator obiecał odstąpienie numeru dla Orange i nie może wyrazić kolejnej zgody na ten sam numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mimo zapewnień przez Orange otrzymałem chwilę temu przykrą wiadomość informująca mnie "Twój numer nie należy pod wskazanego przez ciebie operatora." A jestem pewien, że podałem poprawnie więc napisałem wiadomość do obecnej sieci, odpisali mi, że muszę wyłączyć subskrypcję, by przenieść numer i odłączyć kartę płatniczą. Dlaczego Orange podaje mi, że podałem błędnego operatora. Ponownie wysłałem wniosek pozostaje czekać czy tym razem przejdzie wszystko okay.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ultra2020 czasami wystarczy przekręcić literkę w nazie operatora i wniosek nie przejdzie. Dostaniesz podobny komunikat. Mam nadzieję, że nie przenosisz od operatora wirtualnego. Często pojawiają się błędy, a osobiście miałem kłopot z zebraniem numeru od a2mobile do Orange.
- « Poprzedni
- Następny »