Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orange YES vs Orange Free na kartę

DawidOrange
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Aktualnie mam Kartę SIM z taryfą Orange YES.Od pewnego czasu jestem notorycznie namawiany na zmianę taryfy na Orange Free na kartę.

1.Czy warto zmigrować się do Orange Free na kartę ?

2.Jakie usługi są w Orange Free na kartę a nie ma ich w Orange YES i na odwrót ?

3.Która taryfa jest droższa ?

Ogólnie chciałbym też poznać wasze opinie.

20 ODPOW. 20
andrzej1441
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Jak nie potrzebujesz dużych bonusów internetowych, to nie ma potrzeby zmiany taryfy.

byczyn_86
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Mnie dziwi dlaczego jakis rok temu z automatu Nowe Orange Go zamienilo mi sie na OFnK. Zona dalej ma POPa, a na drugim numerze mam YESa i nikt mnie na zmiane nie namawia. @DawidOrange w OFnK nie masz np. darmowych numerow za 3zl co dla mnie bylo dosyc przykre i problematyczne tym bardziej ze dzwonie przewaznie na jeden numer. Na plus napewno duze pakiety internetowe

Anonim
Nie dotyczy

@DawidOrange  Yes to taryfa typowo do rozmów, Free do Internetu (Bonusy za doładowania/ GB),

Ja od razu migrowałem z Yes do Free bo korzystam dużo z internetu mobilnego.

Jarek
Poziom 34, Ekspert Galaktyczny

@DawidOrangenapisał(-a)

1.Czy warto zmigrować się do Orange Free na kartę ?

2.Jakie usługi są w Orange Free na kartę a nie ma ich w Orange YES i na odwrót ?

3.Która taryfa jest droższa ?

1. Zależy od indywidualnych potrzeb. Dla większości jest to zmiana na plus lub bez różnicy
  2. W Orange Free nie ma usług Twoje numery oraz Ekstra numer. W Orange Yes nie ma możliwości skorzystania z usługi Więcej czasu na internet (bo nie ma bonusu za doładowanie konta).
  3. Nie ma różnicy. Stawki bez pakietu takie same w obu taryfach.

Generalnie jeśli jest szansa choćby najmniejsza, że większy pakiet internetu się Tobie przyda, a nie korzystasz z tych usług, które podałeś polecam zmianę taryfy

@byczyn_86, jeśli wycofujemy dany plan taryfowy (Orange SMART na kartę, Nowe Orange Go, w przyszłości możliwe, że także inne), klienci są migrowani do aktualnego planu. Aktualnym klasycznym planem taryfowym jest obecnie wyłącznie Orange Free, stąd migracja do tego planu.

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@DawidOrange do taryfy free migrowałem już dawno temu. Najważniejszy jest internet mobilny. Dało się uruchomić RWK dla konta głównego i GB z doładowań. Teraz, jak takie udogodnienie zostało zniesione, to tylko trzyma mnie pakiet za 25 PLN. Jak zostanie zniesiony, trzeba będzie poszukać coś u konkurencji.

DawidOrange

@Jarek @ketrasaArtur  Czy aktualnie w Orange Free na kartę jest możliwość kumulacji GB ? (Mam na myśli GB z bonusów oraz te z pakietu np.za 25 lub 30 zł).Jak pakiety są podpisane w NMO (chętnie zobaczę screena)   ?

byczyn_86

@DawidOrange narazie jest przerwa techniczna wiec screeny beda pozniej.

DawidOrange

@byczyn_86 

Dzięki.

Czy aktualnie w Orange Free na kartę jest możliwość kumulacji GB ? (Mam na myśli GB z bonusów oraz te z pakietu np.za 25 lub 30 zł).

byczyn_86

GB z doladowan sie kumuluja. Te z bonusow traca waznosc po uplywie czasu na jaki sa przyznane. A jesli chodzi o pakiety to niewykorzystane gigabajty nie przechodzą na kolejny okres (nie sumują się z pakietem gigabajtów z kolejnego odnowienia).