- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange YES vs Orange Free na kartę
Aktualnie mam Kartę SIM z taryfą Orange YES.Od pewnego czasu jestem notorycznie namawiany na zmianę taryfy na Orange Free na kartę.
1.Czy warto zmigrować się do Orange Free na kartę ?
2.Jakie usługi są w Orange Free na kartę a nie ma ich w Orange YES i na odwrót ?
3.Która taryfa jest droższa ?
Ogólnie chciałbym też poznać wasze opinie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie potrzebujesz dużych bonusów internetowych, to nie ma potrzeby zmiany taryfy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie dziwi dlaczego jakis rok temu z automatu Nowe Orange Go zamienilo mi sie na OFnK. Zona dalej ma POPa, a na drugim numerze mam YESa i nikt mnie na zmiane nie namawia. @DawidOrange w OFnK nie masz np. darmowych numerow za 3zl co dla mnie bylo dosyc przykre i problematyczne tym bardziej ze dzwonie przewaznie na jeden numer. Na plus napewno duze pakiety internetowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidOrange Yes to taryfa typowo do rozmów, Free do Internetu (Bonusy za doładowania/ GB),
Ja od razu migrowałem z Yes do Free bo korzystam dużo z internetu mobilnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidOrangenapisał(-a)
1.Czy warto zmigrować się do Orange Free na kartę ?
2.Jakie usługi są w Orange Free na kartę a nie ma ich w Orange YES i na odwrót ?
3.Która taryfa jest droższa ?
- Zależy od indywidualnych potrzeb. Dla większości jest to zmiana na plus lub bez różnicy 🙂
- W Orange Free nie ma usług Twoje numery oraz Ekstra numer. W Orange Yes nie ma możliwości skorzystania z usługi Więcej czasu na internet (bo nie ma bonusu za doładowanie konta).
- Nie ma różnicy. Stawki bez pakietu takie same w obu taryfach.
Generalnie jeśli jest szansa choćby najmniejsza, że większy pakiet internetu się Tobie przyda, a nie korzystasz z tych usług, które podałeś polecam zmianę taryfy 🙂
@byczyn_86, jeśli wycofujemy dany plan taryfowy (Orange SMART na kartę, Nowe Orange Go, w przyszłości możliwe, że także inne), klienci są migrowani do aktualnego planu. Aktualnym klasycznym planem taryfowym jest obecnie wyłącznie Orange Free, stąd migracja do tego planu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidOrange do taryfy free migrowałem już dawno temu. Najważniejszy jest internet mobilny. Dało się uruchomić RWK dla konta głównego i GB z doładowań. Teraz, jak takie udogodnienie zostało zniesione, to tylko trzyma mnie pakiet za 25 PLN. Jak zostanie zniesiony, trzeba będzie poszukać coś u konkurencji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarek @ketrasaArtur Czy aktualnie w Orange Free na kartę jest możliwość kumulacji GB ? (Mam na myśli GB z bonusów oraz te z pakietu np.za 25 lub 30 zł).Jak pakiety są podpisane w NMO (chętnie zobaczę screena) 🙂 😎 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DawidOrange narazie jest przerwa techniczna wiec screeny beda pozniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki.
Czy aktualnie w Orange Free na kartę jest możliwość kumulacji GB ? (Mam na myśli GB z bonusów oraz te z pakietu np.za 25 lub 30 zł).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GB z doladowan sie kumuluja. Te z bonusow traca waznosc po uplywie czasu na jaki sa przyznane. A jesli chodzi o pakiety to niewykorzystane gigabajty nie przechodzą na kolejny okres (nie sumują się z pakietem gigabajtów z kolejnego odnowienia).
- « Poprzedni
- Następny »