Czy starter za 5 zł ma faktycznie 400 GB na cały rok?

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 22
  • 0

Cześć!

Poszukuję pakietu internetu mobilnego do routera, który będzie głównie do kamery monitoringu.

Natrafiłem na taką oferte: https://allegro.pl/oferta/karta-sim-starter-internet-825gb-rozmowy-bez-limitu-na-miesiac-400gb-na-ro...

Czy po zakupie startera za 5zł i aktywacji faktycznie otrzymam 400GB na rok, bez dodatkowych kosztów? Nie zamierzam doładowywać konta, bo tak jak napisałem karta ma być tylko do internetu i chciałbym, aby było w miarę tanio. Są jakieś lepsze opcje niż ta?

Z góry dzięki za odpowiedź!

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

19 ODPOW. 19

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

@JasiuTV  400 GB będzie ważne rok

• 6
  • 22
  • 0

400GB na rok

@Glut Dziękuję za odpowiedź. Moja wątpliwość pojawiła się gdyż tutaj jest napisane (na dole w usługach dodatkowych), że tylko na 31 dni. 

A powiesz mi jeszcze czy przy zakupie w punkcie też będzie ta promocja?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

400GB na rok

@JasiuTVnapisał(-a)

@Glut Dziękuję za odpowiedź. Moja wątpliwość pojawiła się gdyż tutaj jest napisane (na dole w usługach dodatkowych), że tylko na 31 dni. 

A powiesz mi jeszcze czy przy zakupie w punkcie też będzie ta promocja?

Promocja dotyczy jedynie zakupionych starterów na powyższym linku albo na https://www.orange.pl/view/kup-starter na stronie orange możesz kupić z odbiorem do paczkomatu za 4,99 zł albo za darmo do salonu bądź punktu DPD Pickup

• 6
  • 22
  • 0

@Windowv2 ok, kupię na stronie Orange. Dziękuję za pomoc! 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@JasiuTV warto zerknąć również na temat:

https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera-9600-GB-Sierpie%C5%84-2025r/...

Niektóre promocje nadal są jeszcze aktywne, wiec można powiększyć bezpłatnie ilość GB. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

Na starterze on-line za 5 zł po rejestracji i aktywacji numeru mamy następują kolejność

włączania kolejnych usług/promocji automatycznie:

1) 6G startowe w bonusie za doładowania na 14 dni

2) za 5zł na start cykliczny NL na 30 dni z promocją 9600GB czyli 825 GB w pakiecie internet ważne 30 dni

3) z własności NL konto główne i GB w bonusie za doładowania ważne 61 dni

4) i teraz następuje przedłużenie KG i bonusu za doładowania o 365 dni  - bonus za doładowania i konto główne będą ważne ważne 61+365= 426 dni

ze zgodą SMS TAK na 80290 nie spieszymy się.

można z innych bieżących darmowych promocji korzystać.

Jak skończy się ważność NL to dopiero wtedy korzystamy z dodatkowych stałych promocji, aby nie przyblokować GB w NL, które ostatnie schodzą.

Osobiście z daniem zgody dla 400GB  poczekałbym na extra dodatkową promocję za zgodę i najpierw skorzystał z promocji 100GB za rejestrację/logowanie w MO jak NL zostanie zawieszony na 26 dób plus kilka godzin a GB w NL będą zapamiętane/zamrożone do 31 dni.

• 6
  • 22
  • 0

Wracam z aktualizacją. 

Aktywowałem dzisiaj starter i obecnie mam do wykorzystania 106GB do 21.01.27r. Pakiet ten jest ważny przez 426 dni. Zgodnie z waszymi poradami wstrzymałem się z wysyłaniem zgody marketingowej (router ma opcję SMS, więc spokojnie mogę to zrobić zdalnie). Mimo to dostałem jakiś bonus 800GB po aktywacji numeru, przed logowaniem do MO, więc mam 1625 GB ważne teoretycznie 30dni. Zobaczymy za miesiąc jak się skończy usługa bez limitu. 

Bardzo dziękuję za wasze rady. Internet w Routerze i kamera działa bezproblemowo :]

Screenshot_20251121_190212_Mj Orange.jpg

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1543
  • 5

Żeby użyć GB z Usługi bez limitu najpierw musiałbyś zużyć te 105,78GB. Zrobiłeś błąd włączając 100GB za MO.

• 6
  • 22
  • 0

Wiem o tym, ale niestety już za późno. Oferta się aktywowała po tym jak wszedłem do MO po aktywacji karty. Będę wiedział na przyszłość, aby poczekać z logowaniem tam.