Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co zrobić aby mieć jak najdłużej internet bez doładowań? Numer przeniesiony z innej sieci.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 12
  • 0

Co zrobić aby mieć jak najdłużej internet bez doładowań? Numer przeniesiony z innej sieci.

Co najpierw uruchomic by wyciągnąć najwiecej bez doladowan.mam teraz no limit free co nastepne? Byl niedawno rok ważności za przeniesienie i gb niektore jak za zgody byly wazne rok te z doladowan takze ale czy za apke 100gb tez? Czy net dzialac bedzie jak wychodzace zablokuja? Teraz niby przychodzace sa rok ale zastanawiam sie czy ta proma z rok waznosci 1000gb nie jest tym samym co starsza .nie mam narazie wychodzacych dlugo waznych bo tylko 60dni wczoraj aktywowalam dopiero sim .chce wiedziec do kiedy moge te 1000gb aktywowac i za zgody jakies gb sa? One moga byc aktywowane tez obojetnie kiedy? Prosze uwzglednic ze nie potrzebuje wszystko od razu a najdłużej chce korzystac z internetu bez doladowan.

*Post wydzieliłem z tematu "Przenieś numer do Orange na kartę i zyskaj 1000 GB na 3 miesiące. Do tego możesz dostać 7800 GB." - moderator Wojciech.

27 ODPOW. 27

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 382
  • 1577
  • 7

Obecnie można chyba uzbierać bez inwestycji tyle:

1. 1000 GB za przeniesienie - ważne rok,

2. 100 GB za "apkę"

3. 560 GB za uruchomienie promocji 7800 GB - ważne przez miesiąc.

Nie wiem czy jest jeszcze 12x25 GB za doładowanie? Wtedy też pierwsze 25 GB byłoby za free.

Jak to maksymalnie wykorzystać to pytanie do specjalistów ale chyba najlepiej najpierw wykorzystać to 560 GB a potem odpalić 1000+100(+25?) bo te wpadają do bonusowych i powinny być ważne tyle ile konto.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 79
  • 0

Jest 300 gb przez rok, do grudnia tego roku, obowiązuje promocja, według regulaminu. 

• 382
  • 1577
  • 7

@andhisnapisał(-a)

Jest 300 gb przez rok, do grudnia tego roku, obowiązuje promocja, według regulaminu. 

Czyli można te 25 GB za darmo jeszcze zgarnąć.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 79
  • 0

Według regulaminu, tak, bo promocja aktywna. Sprawdzałem na przeniesionym numerze 16 października i mi weszło 25gb z tej promki. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19597
  • 56743
  • 770

@Nefretete ja również bym aktywował pakiety podobnie jak podaje @Ianus72 ale podpowiem drobną korektę czasową ważności GB. Nie wiem tyko do kiedy można aktywować promocje 1 TB za przeniesienie numeru, ja aktywowałem od razu.

1. 1 000 GB za przeniesienie numeru, aktywacji tak samo, jak zgody marketingowe, czyli SMS o treści TAK na numer 80290 i pakiet jest ważny trzy miesiące, połączenia wychodzące rok, ale pakiet GB ważność ma krótszą. Aktywowałem też od razu pakiet 300 GB, więc nie wiem, czy on wydłuży ważność GB, czy nie. Zależało mi od razu, aby pakiet 25 GB był przyznawany co miesiąc, bo raz na miesiąc doładowuję numer za 5 zł. 1 000 GB i 25 GB (czyli promocja 300 GB) wpadają do tej samej przegródki.
  2. Przed upływem trzech miesięcy pakiet 100 GB za apkę, wydłuży ważność pakietu niewykorzystanego 1 000 GB o 31 dni, oraz zsumuje się 100 GB. To jest ta sama przegródka.
  3. Przed upływem ważności wyżej wymienionych GB, aktywacja 7200 GB, SMS o treści START na numer 811. Tu GB wpadają do innej przegródki, niż te z punktu 1, 2 i będą najpierw wykorzystane GB  z punktu 1,2, następnie z punktu 3. Ważność wszystkich GB wydłuży się o kolejne 31 dni, więc razem bez dodatkowych opłat można korzystać z aktywowanych GB przez 5 miesięcy.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1796
  • 6323
  • 71

@Nefretetenie ma tak dobrze.

Podstawa to wszelkie darmowe promocje można aktywować najczęściej tylko przy aktywnym koncie na wychodzące. Darmowe promocje są albo do odwołania albo mają termin w jakim można je uruchomić.

Rozpisujesz jakie promocje możesz uruchomić i do kiedy.

Jakie ważności i co daje konkretna promocja. W samym regulaminie promocji nawet może nie być niektórych rzeczy, bo są np. w ogólnych regulaminach NL.

Jakich spodziewasz się darmowych promocji i tak dalej.

Trochę wróżenia z fusów i bez inwestycji będziesz korzystał z karty na przeniesionym numerze  nawet do Wielkanocy 2026 roku jak ustalisz właściwą strategię uruchomienia.

To co pisał @ketrasaArtur należy uruchomić w innej kolejności.

1) SMS START na 811

2) Pod koniec ważności darmowego NL 100GB za rejestrację logowanie w apce, ale to zależy od darmowego 5 G pass

3) Pod koniec ważności 100GB pewnie będzie można uruchomić darmowy NL na śwęta

4) Pod koniec ważności świątecznego NL zgody, choć może lepiej przed zgodami załapać się na darmowe 3 miesiące z 5 G pass.

• 382
  • 1577
  • 7

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Nefretete ja również bym aktywował pakiety podobnie jak podaje @Ianus72 ale podpowiem drobną korektę czasową ważności GB. Nie wiem tyko do kiedy można aktywować promocje 1 TB za przeniesienie numeru, ja aktywowałem od razu

@ketrasaArturTy działasz jeszcze na warunkach starego regulaminu, który obowiązywał do końca września. Od października GB są ważne tyle ile ważne jest konto czyli powinno być rok. Ja na numerze tymczasowym dostałem ważność miesięczną ale po przejściu na numer przenoszony powinno wskoczyć rok. Okaże się w poniedziałek.

• 382
  • 1577
  • 7

@andrzej1441napisał(-a)

@Nefretetenie ma tak dobrze.

Podstawa to wszelkie darmowe promocje można aktywować najczęściej tylko przy aktywnym koncie na wychodzące. Darmowe promocje są albo do odwołania albo mają termin w jakim można je uruchomić.

@andrzej1441Ja na razie poniosłem teoretycznie koszt 5zł bo tyle standardowo kosztuje starter konkurencji. Ja użyłem leżaka, który był do kasacji. Mam aktywny pakiet 1000GB i miesięczną ważność konta na wychodzące plus roczną na przychodzące. W poniedziałek będzie przeniesienie numeru docelowego i okaże się czy wskoczy roczna ważność GB. Jedyne co mogłem pewnie zrobić lepiej to aktywować najpierw to 560 GB a ten 1000 dopiero pod koniec pierwszego miesiąca. Ale jakby nie patrzeć koszt jest na razie zerowy. 5 zł zarobiła tylko konkurencja

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19597
  • 56743
  • 770

@Ianus72 pomagałem miesiąc temu koledze przenieść numer do Orange. Pakiet 1 TB wskoczył na 3 miesiące, dlatego tak napisałem. Widocznie są zmiany od tamtego czasu. Czekam więc na informacje, jaka ważność pakietu GB będzie u Ciebie.