Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co zrobić aby mieć jak najdłużej internet bez doładowań? Numer przeniesiony z innej sieci.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 382
  • 1577
  • 7

Co zrobić aby mieć jak najdłużej internet bez doładowań? Numer przeniesiony z innej sieci.

@ketrasaArturnapisał(-a)

Czekam więc na informacje, jaka ważność pakietu GB będzie u Ciebie.

Od 1 października obowiązuje nowy regulamin nieco zmodyfikowany względem poprzednika...

Sam jestem ciekaw czy ten rok ważności GB faktycznie wskoczy sam po finalizacji przeniesienia...

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1798
  • 6329
  • 71

@ketrasaArtur  & @Ianus72 stary regulamin dawał 3 miesiące i stare RWK.

Nowy regulamin daje nowe przedłużenie o rok po zgodach na rzeczywiście przeniesionym.

Od 5.09.2024 był okres przejściowy po likwidacji starego RWK,, gdzie po reklamacji otrzymywało się nowe przedłużenie o rok. Akurat z tego przejściowego okresu skorzystałem. Numer przeniosłem w sierpniu a zgody wysłałem w 2 połowie września.

Nowe przedłożenie o rok działa na konto główne i GB za doładowanie. Zrównuje ważności wybierając najbardziej korzystną dla użytkownika.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 79
  • 0

Ja musiałem się upomnąć na czacie, i mi przyznali rok.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 12
  • 0

Jesteś najbliżej z tym wyciskaniem sim. Planuję zadzwonić na infolinię Ale tam są często ludzie co nic nie wiedzą albo wprowadzają w błąd ważne jest dla mnie ważność na wychodzące bo bez tego nic nie uruchomie w innej sieci Plush zablokowali mi od razu internet A miałam właśnie no limit po wygaśnięciu wychodzących to może być tak samo więc muszę o to zadbać by mieć wychodzące.kiedyś znajomy musiał się o to upominać żeby dostać rok ważności a miało być z automatu dużo ludzi tak miało że musiało upominać się o to ,teraz nie wiem jakie są zasady z tym 1000 GB myślę że to właśnie jest ten rok ważności na internet i na pewno wtedy wychodzące też powinny być w tym chyba że dodatkowo zrobili jakiś zapis że masz zadbać sam o ważność konta doładowaniami a ja ich unikam w plushu mam 3 miesiące za darmo No Limit w tym gb ale jak nie wykupię rok ważności za 10 to tylko te trzy miesiące to chodzi.Jak wykupię To jeszcze miesiąc można pociągnąć za zgodę marketingową i mieć kilkaset GB lub korzystać z dodatkowych promocji okazjonalnych bo w roku czasami właśnie dają gratisy gigabajtów. Próbuję też rozgryźć która promocja jest najbardziej opłacalna już dawno nie używałam Orange poleciłam to znajomemu bo tam nie musi co chwilę doładowywać bo był ten rok ważności konta i zgody zrobil i to dalo mu kilkaset gb na rok. ja wolę też mieć rozmowy dlatego zazwyczaj stawiałam na Plush do przeniesienia tam nr. W Orange może jeden miesiąc jest z rozmowami a potem już tylko raczej gigabajty więc zależy kto co potrzebuje bo jak rozmowy to opcja Orange nie jest to chyba najlepsze. Chyba że można zainwestować i ja już mam opcję drugą na kartę do rozmów Fakt Mobile tam połączenia są tanie i dostaje się co tydzień 10 minut za friko, 10sms i 50mb za wyslane kody i to wystarczy mi do rozmów, rok ważności konta jest po każdym doładowaniu więc już sobie to zapewniłam że mam rok ważności ,teraz tylko wbijam kody na te minuty co tydzień 10 minut i więcej nie potrzeba a Internet to myślę że Orange to miałby na rok jeżeli to prawda z tym 1000 GB to tak powinno być że to zapewnia na rok internet raczej więcej nie będę potrzebować zastanawia mnie tylko czy jak się to włączy jest ten rok ważności wychodzacych bo ja i tak jeszcze tego nie włączyłam a już mam rok ważności na przychodzące i to mi powiedział facet w salonie co przenosił mi numer że tak będzie natomiast na wychodzące nic nie gwarantował ale było to we wrześniu a od października są te nowe przepisy podobno i tu się zmienia. Jak macie kody na spr gb bede wdzieczna bo narazie mam 0 zl i na sms nie wysle bo platne i nawet nie wiem ile mam gb

• 5
  • 12
  • 0

5g pass dostalam wczoraj sms ze mam na 3 mies nie wiem co to daje i co zmienia?ale bez ważności wychodzacych moze mi zablokuja net....a na pewno nic nie wysle by uruchomic kolejne bonusy wiec chyba te 1000gb albo w dzien ostatni waznosci albo poczekac co stanie sie jak zablokuja i jak net zadziala to pod koniec promy doladowac lub wlaczyc te 1000gb by dalo waznosc na wychodzace i dalszy net...i raczej na pewno tylko wbije to jak dzialaja wychodzące nie wiem czy tak będzie...jak przypuszczam

• 5
  • 12
  • 0

Lepiej jest wziac po no limit 100gb za apke a potem rok ważności z 1000gb bo to wg mnie powinno wydluzyc waznosc maksymalnie konta dzieki temu moze skorzystasz z bonusow orange okolicznosciowych.jesli konto nie bedzie wazne na rok wych powinno sie upomniec na infolinii o to .ja tak zrobie. Regulaminy czasem swoje a praktyka moze byc inna wiec wiele razy czegos nie dali a mieli .lub mieli nie dawac a dostali wszyscy...tak w play bylo z darmowym netem kiedys.orange tez ma bledy lub liczyl ze sie dorobi na niewiedzy ludzi ktorzy nie upominali sie o ten rok ważności po przeniesieniu a to zmienia duzo bo bez doladowan wtedy slabo i nie ma dlugo tych gb za zgody np.teraz styka mi te 1000niech je dadza na rok bez przymusu doladowan i jestem szczęśliwa

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19608
  • 56760
  • 771

@Nefretete o ważność konta na połączenia wychodzące nie masz co się martwić. GB z doładowań, to są 1 TB, 300 GB, 100 GB z apki, po aktywacji powodują wydłużenie ważności konta na połączenia wychodzące zawsze o 1 dzień niż GB z doładowań. Ważne, aby aktywacji GB dokonywać w czasie ważności konta na połączenia wychodzące.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1798
  • 6329
  • 71

@ketrasaArtur100GB z apki i paczki 12x25GB=300GB zapewniają tylko minimalna ważność GB za doładowania 31 dni.

Jak na dowolnym  ważnym koncie są GB to można z nich korzystać mając tylko możliwość odbierania.

Ogólnie teraz można zaobserwować tendencję do zrównania ważności GB za doładowania i złotówek na wychodzące.

Proponowana kolejność właściwie wynikała z ważności kont jak i kolejności schodzenia GB (1-okazyjne , 2 -za doładowania, 3-EPI, 4-NL albo multipakiet) aby najlepiej wszystko wykorzystać bez konieczności doładowań.

Darmowy NL, 100GB, Zgody. Kolejność może zależeć także od zużycia i momentu rozpoczęcia korzystania..

Jak w pierwszym miesiącu zużyjesz że 100GB to można zaczynać od 100GB w apce, 15.11.2024 darmowy NL (START na 811), darmowy świąteczny NL i dopiero zgody na koniec ważności NL.

• 5
  • 12
  • 0

A co znaczy 5g pass za darmo 3mies? Bo to mam niby od wczoraj.chcialam po no limit aktywowac apke i 100gb zgarnąć a po 100gb  te 1000gb za zgody mam co takiego że mam wcześniej aktywowac ? Bo jak otworze apke 100gb dostane i przedluzone konto? 100gb jest chyba na 30 dni a te 1000na rok jak ich nie uruchomie a uruchomie za zgody pociagne dluzej na sim bez doladowan ? Moze za wcześnie by pytac bo niewiadomo co przedluzy konto kazda proma inne zasady ma musialabym wszystko wnikliwie czytac a nie wykluczam że w praktyce i tak moze inaczej byc.jakie sa kody na spr gb ? Helpp

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 297
  • 1151
  • 4

@Nefretete  5g pass, czyli możesz korzystać z 5g jeśli masz do niego dostęp. GB sprawdzisz w aplikacji Mój Orange.