Wylogowywanie z forum przy korzystaniu z usługi Ukryj mój adres IP od Apple

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

Cześć.

Co kilka godzin muszę się ponownie logować przez to że Apple zmienił adres IP. Czy ktoś wie jak można wyłączyć funkcję odpowiadającą za wylogowanie przy zmianie IP?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Zespół Nasz Orange
  • 1149
  • 10162
  • 60

Na forum sesja w jednym z parametrów trzyma info o adresie IP, jego zmiana (na inny niż zapamiętany) - ów sesję zrzuca. Nie da się tego zmienić.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@deest na forum tego nie zrobisz. Możesz ewentualnie napisać do moderatorów w wiadomości prywatnej w tej sprawie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

@ketrasaArturnapisał(-a)

@deest na forum tego nie zrobisz. Możesz ewentualnie napisać do moderatorów w wiadomości prywatnej w tej sprawie.

Strasznie mnie to denerwuje że gdy przyłączam sie z WiFi na 5G to IP mi zmienia 

Zespół Nasz Orange
  • 1149
  • 10162
  • 60

Na forum sesja w jednym z parametrów trzyma info o adresie IP, jego zmiana (na inny niż zapamiętany) - ów sesję zrzuca. Nie da się tego zmienić.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

@deestnapisał(-a)

@ketrasaArturnapisał(-a)

Strasznie mnie to denerwuje że gdy przyłączam sie z WiFi na 5G to IP mi zmienia 

Jeżeli bardzo cię to denerwuje, to możesz sobię wykupić jakiś VPN, ze stałym IP i zestawić  tunel, np przez OpenVPN. Koszt to około 250 zł na rok.