- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
KPO Światłowód - wykluczenie adresu?
Hej wszystkim,
Mam pytanie odnośnie podłączenia światłowodu w ramach projektu KPO. Mój adres widnieje na stronie internet.gov.pl jako objęty projektem. Na Hurt Orange jest planowany odbiór inwestycji na 10.02, ale… mojego adresu nie ma na liście.
Ekipa realizująca prace robi światłowód w okolicy, ale nie pod moim adresem. Kontaktowałem się też z podwykonawcą, który zapewnia, że mój adres zostanie podłączony doziemnie.
Moje pytanie: czy w ogóle możliwe jest, żeby taki adres został wykluczony z planu podłączeń, mimo że figuruje na internet.gov.pl? Ktoś miał podobną sytuację?
Dodam, że wcześniej po kontakcie z Orange widzieli adres jako planowany, a teraz otrzymuję od nich informację, że nie ma przyszłych planów pod tym adresem.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
KPO Światłowód - wykluczenie adresu?
@dword sytuacja jest skomplikowana. Mogą wykonać przyłącze, ale jeśli nie będzie ono zaewidencjonowane w projekcie powykonawczym, adres nie będzie w zasięgu sieci i nie zamówisz usługi. Oficjalnym rozwiązaniem jest pismo do inwestora/wykonawcy o dodanie adresu "po drodze" do listy objętych inwestycją. To może zająć trochę czasu, dlatego proponuję również zgłoszenie adresu na infolinii i stronie operatora jako popytu na usługę. Adres do korespondencji:
Orange Polska S.A.
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Dopisek "Inwestycje"