- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne zachowania Nasz Orange w trakcie wylogowań
@Samotnicknapisał(-a)@bronzub Czy Ty czasem nie korzystasz z Internetu hybrydowo, mając dostępne jednocześnie dwa łącza od różnych dostawców?
@Samotnick , dzisiaj pokusiłem się Ethernetem od Netii i co tylko mogę zasugerować? Pierwsze wyrażenie zgody bądź nie, w Chrome nie wpływa na zachowanie. A gdy wszystkie ciasteczka odrzucam, to nawet nie chciałem drażnić nikogo, że udało się ten problem wygenerować parę razy bez chwalenia się. Bo niby z czego mam się cieszyć? Kto jest większym autorytetem w dziedzinie zdefiniowania zagrożeń w opisach? Odpowiedzcie sobie sami. Chyba nie będziemy ulegać pokusie diabła, a co mi tam, zaryzykuję. To nic poważnego się nie dzieje. Przecież IP panela routera też taki komunikat generuje, to kto mi co zrobi, jak mój sprzęt? Uważam nadal, że jest coś niedopracowane, skoro opis dotyczący paska adresu o czymś nam mówi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1). Nie mieszajmy do tego diabłów.
2). Błąd jest mylący ale nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem użytkownika.
3). Jeśli cię drażni, to albo się nie wylogowuj, albo nie używaj trybu incognito, albo jeśli używasz trybu incognito, to po wejściu na stronę forum, na pytanie o ciasteczka wciśnij "kontynuuj bez wyrażania zgody". Wtedy po zalogowaniu i wylogowaniu nie wyświetli się ten komunikat.
4). Nie wiem z czego masz się cieszyć, w tym nie pomogę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja już bardzo rzadko korzystam z forum nasz orange , ale za każdym razem wylogowuję się, to dlaczego cały czas jestem i muszę być zalogowany. ? Po co jest opcja "wyloguj " która nie działa na smartfonie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzubKorzystaj normalnie z przeglądarki, nie kombinuj niepotrzebnie z plikami cookie czy trybem prywatnym, ewentualnie sprawdzaj certyfikaty na ważnych dla Ciebie stronach. Dodatkowo https://support.mozilla.org/pl/kb/popularne-mity-na-temat-przegladania-prywatnego?as=u&utm_source=in...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1napisał(-a)...
Po co jest opcja "wyloguj " która nie działa na smartfonie ?
To jest w sumie dobre pytanie. Forum i tak przeważnie ignoruje to czy użytkownik się wylogował czy nie, nowa sesja jest zestawiana w nieco tajemniczy i w dużej mierze niezależny od użytkownika sposób. Może faktycznie najprościej byłoby pozbyć się tej anachronicznej opcji (eliminując tytułowy błąd - przy okazji)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1napisał(-a)Ja już bardzo rzadko korzystam z forum nasz orange , ale za każdym razem wylogowuję się, to dlaczego cały czas jestem i muszę być zalogowany. ? Po co jest opcja "wyloguj " która nie działa na smartfonie ?
@jan1 , uważam podobnie. Skoro programista wkłada do programu przyciski niezbędne do surfowania i nie działają, albo przez nie występuje jakiś problem, to pytanie nadal zostaje otwarte. Dlaczego taki czy inny komunikat wyskakuje? A opis coś sugeruje i, cytuję: "Możesz również skontaktować się z właścicielem witryny i zasugerować uaktualnienie do protokołu HTTPS"? ma kogoś skłonić do kontaktu? To właściciel witryny powinien uczynić wszystko, by pozbyć się ciążącego balastu. Bez ciasteczek, czy z nimi, nie jest moją metodą na kombinowanie, co się stanie. Loguję się normalnie, a nie incognito i tak samo bezproblemowo powinno być po wylogowaniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1napisał(-a)Po co jest opcja "wyloguj " która nie działa na smartfonie ?
Faktycznie, po wylogowaniu trafiam na główną stronę NO jako wylogowany, po odświeżeniu strony nadal nie jestem zalogowany ale po zamknięciu i ponownym otwarciu przeglądarki wracam jako zalogowany użytkownik. Co ciekawe ten sam efekt występuje u mnie na stacjonarnym FF.
Edyta: W przeglądarce Edge problem nie występuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Kontynuuj bez wyrażania zgody", tak samo po wylogowaniu bezpośrednio z pod ostatniego posta @Samotnick a wygenerowało komunikat pokazany przeze mnie w pierwszym poście. Problem trzymania sesji przerabiałem już dawno temu i kombinowałem pod górę jak przysłowiowy koń, by sesję zerwać. W większości przypadków skutecznie, ale czasami odniosłem wrażenie, że któryś woźnica tak mocno trzymał lejce, że "koń" musiał potulnie zaakceptować ważną rolę furmana. A furman jak furmani, to nie ma bata na niego, a konia będzie nim smagał, aż wymusi posłuszeństwo. Raz jedyny widziałem autentyczny przypadek, że wóz z pełną furmanką węgla biedny koń nie mógł uciągnąć i bat tak nieszczęśliwie się zaplątał, aż furman spadł z wozu. Nie obyło się bez karetki pogotowia. Tutaj karetka jest zbędna, tylko operacja usunięcia "wyrostka", jak wspomniał ciut inaczej @j131 , może uspokoić kota Bronusia😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub Nie natrafiłem na błąd z https, przykro mi.
Usunięcie ciasteczek witryny po wylogowaniu powoduje oczywiście pozostanie w trybie niezalogowanym. Niestety zalogowanie przywraca brak możliwości utrzymania stanu wylogowania, który wraca po restarcie przeglądarki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick , jak obracasz się w obrębie FF, to może tak być. Z mojego doświadczenie od Windows 7 do 11 na różnych przeglądarkach mogę powiedzieć, że bywało różnie nie tylko z tym forum. Wspominałem o portalu ZUS-u, ale inne duże podmioty, w których od samego początku wykonywałem operacje finansowe, także miały, i nadal mają, różne słabe punkty. Bywa, ze często są prace modernizacyjne, a problemy są nadal. To raczej wynika ze słabej obsady programistycznej. Zanim projekt ujrzy światło dzienne, po drodze korygują i usuwają wyskakujące błędy. Och! Jakby to było wspaniale mieć dobrych programistów😊