[do 29.05.2026] 1000 GB za wyrażenie zgody marketingowej

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 893
  • 3351
  • 10

@jawwa2026napisał(-a)

Jak działają zgody zalezalo od tego czy numer był przenoszony czy włączone później i czy to było dawniej czy nie tak dawno bo Orange zmieniał jak to działa

Gdyby mimo wyrażenia zgody abonent nie dostawał żadnych telefonie i SMS marketingowych ti by znaczyło ze Orange sprzedaje partnerom niedziałający towar gdzie towarem są dane abonenta

Jednorazowo tysiac gb za zgody marketingowe teraz gdy za samo używanie numeru Orange Free daje co miesiąc 1800 GB nie jest warte oddawania firmom trzecim zgody na przesyłanie marketingu i dzwonienie do mnie (fotowoltaiki na parapecie i tak nie zainstaluje)   

co miesiąc przychodzi 1800 GB wiec tych jednorazowych 1000 GB nawet nie dotykałbym 

Tyle że ta zgoda daje to że będziesz otrzymywać wiele wiadomości od Orange o jakiś usługach typu Lokalizator, Gdzie jest moje dziecko? albo Nawigacja, oraz o tym żeby przejść z prepaid do abonamentu, i reklamy telefonów jakie można kupić w Orange. I jeszcze maile o promocjach na abonament i telefony od Orange

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 24
  • 71
  • 0

Gdyby to była karta od innego operatora u którego nie mam numeru to mógłbym dać zgody bez obaw

marketing od Orange mogę wycofać ale zgody dla partnerów marketingowych czy jak się ich tam określa w różnych wersjach regulaminy trudno wycofać kiedy już raz numer poszedł w świat. To znaczy orange wysyła info partnerom ale i tak później miesiącami przychodzą różne dziwne telefony (sprawdzone niestety)

za numer w Orange „musze” płacić bo to moj podstawowy numer do rozmów 

dostaje za to ze mój numer do rozmów jest w orange extra 1800 gb czyli jakby internet bez limitu tylko za bycie klientem Orange 

1000 gb jest za darmo nawet kiedy nie jesteś klientem Orange na żaden inny numer

jednak 1000 gb trzymane na oddzielnej karcie sim nie ma dużej wartości, mniej więcej jedno piwo na mieście albo nawet mniej 

jakbym jednorazowo potrzebował dużo internetu to kupuje starter za 5 zł u konkurencji Orange, rejestruje się w ich aplikacji i mam 500 gb na 30 dni

internet teraz jest rozdawany tysiącami gigabajtów nie tylko przez Orange

natomiast na moim podstawowym numerze nie zaryzykuje dla 1000 gb więcej marketingu bo nie ufam Orange ze da się ewentualnie łatwo później z tego wybrnąć kiedy znowu zmienia Regulaminy a to robią często 

place za rozmowy nielimitowane co miesiąc jak większość. Różnica między moimi rozmowami na kartę w Orange a abonamentami i innymi ofertami jest taka ze w Orange mam dodatkowo internet nielimitowanym 

czy nie używam prawie wcale czy siedzę w autobusie stojącym w korku i scrolluje mnóstwo  gigabajtów  video social media nie ma znaczenia bo przy 1800 GB co

miesiac to jest „nielimitowany internet”

Chce to używam nie potrzebuje nie używam. Płace za rozmowy a nielimitowany internet mam bez dodatkowych opłat 

Setki gigabajtów transferu nie maja dzisiaj prawie żadnej wartości bo tak są na lewo i prawo rozdawane przez operatorów starających się utrzymać abonentów na kartę

natomiast moje zaorania do zgód marketingowych itp wobec Orange i każdego innego kto chce nachalnie ode mnie zgody na marketing jest żadne 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 186
  • 537
  • 1

@jawwa2026  Nie ma sie czego obawiać, ja na swoich dwóch numerach od lat mam włączone zgody marketingowe w apce i tylko sms przyjdzie raz na jakiś czas i tyle, to żaden spam. Co do tego że internet jest rozdawany, powiem tak, i bardzo kurka dobrze, bo od dekady karta nie służy już tylko do dzwonienia i smsów, bo używa się (a przynajmniej powinno) do tych celów internetu, na przykład dla cięcia kosztów 😉 i z którego korzysta się też oczywiście do innych rzeczy, więc neta nigdy za wiele jak to sie mówi

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 24
  • 71
  • 0

Potrzebuje na 2, 3 tygodnie internet na wyjeździe? Kupuje starter za 5 zł i rejestruje go w aplikacji innego operatora, dostaje 500GB na 30 dni. Starter wkładam do starego telefonu który będzie przez ten czas służył jako tani router.

u siebie w Orange płace 4 zł więcej od najtańszej opcji rozmów i mam co miesiąc 1800 GB

5 zł, 4 zł, to są kwoty mniej więcej pokazujące ile jest dziś warte te 1000 GB.

poniewaz mam złe doświadczenia z upierdliwym marketingiem a Orange zmienia regulaminy jak skarpetki to nie zaufam Orange na tyle by na swoim numerze który używam na  co dzień  udostępnić zgodę marketingowa za mniej niż cena jednego hotdoga

nie mam zaufania do Orange w tym względzie  

A 1000 GB ma właściwie realna wartość niższa od jednego hotdoga. Witamy w 2026 roku

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 51
  • 234
  • 3

W takim razie co robisz na tym forum? Marudzisz? Bo na ten moment tak to wygląda.

Z twoich komentarzy wynika, że Orange złe bo zgody marketingowe, inne sieci lepsze..

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 564
  • 2822
  • 9

Zgadzam się z @fargovitae 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 55
  • 190
  • 0

@jawwa2026napisał(-a)

u siebie w Orange płace 4 zł więcej od najtańszej opcji rozmów i mam co miesiąc 1800 GB

Skąd masz te 1800 GB miesięcznie?

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 893
  • 3351
  • 10

Chodzi chyba o promocje za 35 zł zaaktywowane co było w lutym 1000 GB co mc przez rok z Lidl Plus i te 800 GB co mc przez rok oraz 25 GB podstawy (9900GB)

PS Przedłużając w MO dostajesz 1850GB a nie 1825GB