- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer
@IreneuszCD tak serio tak piszę. Dlaczego piszesz po raz kolejny o "niezliczonej ilości odbiorców"? Bo to jest skończony zbiór. Ja się skupiam na sposobie użycia usługi i dlaczego użytkownik napotkał problemy, Ty się skupiasz na pobocznej sprawie jak ktoś składa życzenia. Zakładam że nie dostałeś tych życzeń więc co Cię to obchodzi jak to robi @STARYWYGA?! I jeszcze schodzenie na poziom że ktoś jest ograniczony pokazuje że brakuje Ci argumentów bo zaczynasz robić wycieczki personalne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie rozumiem twoich działań @tolek , algorytm Orange działa skutecznie i nie bez powodu, mnie od dziesiątków lat, takie coś nie spotkało, wysyłam sporo SMS na święta i nie tylko, ale ucinam rozmowę, bo do niczego nie prowadzi, spokojnych i wesołych świąt 😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O skuteczności możnaby mówić jakbyśmy wiedzieli ile SMSów wyszło w przeciągu jakiego czasu, tego nie wiemy. Jeszcze przekornie mógłbym się zapytać czy 599 SMSów o różnej treści to już nie spam, ale, spokojnych świąt. 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@toleknapisał(-a)tak jak i @Ianus72 skupił się na tym co jest i jak jest wysyłane a nie dlaczego nie można wysłać wiadomości...
Gdyby tematem wątku było "wysłałem za dużo sms-ów i zablokowano mi numer" to miałbyś zupełną rację.
Ale sam tytuł wskazuje, że chodzi o życzenia świąteczne i zły Orange Grinch blokuje tak przecież piękną tradycję.
Proponuję więc usunąć ten dopisek o życzeniach z tytułu i wtedy będziemy już rozmawiać tylko merytorycznie. Jak widać okrutne algorytmy Orange nie odróżniają zwykłego spamu od świątecznego i stąd te problemy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A dlaczego sugerujesz że za dużo? Możemy przypuszczać że za dużo ale jednocześnie co to znaczy za dużo? Widzisz gdzieś w regulaminie zapis który to precyzuje? Kwestionuje przytyki że jak można wysyłać życzenia SMSem które również napisałeś. User ma do tego prawo. Tu może wchodzić w grę też np jak długo numer jest w sieci, bo np świeżo kupiony numer może wpadać szybciej w blokady co jest logiczne. Tego nie wiemy. Ale gdybyśmy wiedzieli że to numer wieloletni to też byśmy na to inaczej patrzyli. I kolejny raz powtórzę że dużo nie wiemy, m.in. ilość SMSów i w jakim czasie zostały wysłane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolekKwestionuj sobie co chcesz, wmawiaj mi co sugeruję udając dalej, że nie wiesz o co chodzi.
Skreśl sobie to "za" w temacie i może ogarniesz o co chodzi. Ale ty przecież lepiej ode mnie wiesz co ja sugeruję... Ja te twoje przytyki kwestionuję... 🙂
Robisz coraz większą gównoburzę za wszelką cenę starając się rozmydlić problem.
I nie pisz "dużo nie wiemy", bo nie wiesz co my wiemy. Pisz uczciwie, że ty nie wiesz...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 to napisz co wiesz czego nie było tutaj w wątku ancymonie. A najlepiej napisz odpowiedzi na trzy moje (subiektywnie kluczowe) pytania. Ok?
Kwintesencja merytoryki od @Ianus72:
@Ianus72napisał(-a)Może były błędy ortograficzne w tych życzeniach i dla twojego własnego dobra zablokowali?
(...)
A same życzenia przez sms? Jeszcze masowe Takie na odpie**** że niby poszły. Zwykły spam
Rzeczywiście, w punkt. I nie brzmi chamsko.
- « Poprzedni
- Następny »