Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1882
  • 8229
  • 69

@IreneuszCD tak serio tak piszę. Dlaczego piszesz po raz kolejny o "niezliczonej ilości odbiorców"? Bo to jest skończony zbiór. Ja się skupiam na sposobie użycia usługi i dlaczego użytkownik napotkał problemy, Ty się skupiasz na pobocznej sprawie jak ktoś składa życzenia. Zakładam że nie dostałeś tych życzeń więc co Cię to obchodzi jak to robi @STARYWYGA?! I jeszcze schodzenie na poziom że ktoś jest ograniczony pokazuje że brakuje Ci argumentów bo zaczynasz robić wycieczki personalne. 

• 2611
  • 14022
  • 68

Nie rozumiem twoich działań @tolek , algorytm Orange działa skutecznie i nie bez powodu, mnie od dziesiątków lat, takie coś nie spotkało, wysyłam sporo SMS na święta i nie tylko, ale ucinam rozmowę, bo do niczego nie prowadzi, spokojnych i wesołych świąt 😃

• 1882
  • 8229
  • 69

O skuteczności możnaby mówić jakbyśmy wiedzieli ile SMSów wyszło w przeciągu jakiego czasu, tego nie wiemy. Jeszcze przekornie mógłbym się zapytać czy 599 SMSów o różnej treści to już nie spam, ale, spokojnych świąt. 👍

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 495
  • 1987
  • 8

@toleknapisał(-a)

tak jak i @Ianus72 skupił się na tym co jest i jak jest wysyłane a nie dlaczego nie można wysłać wiadomości...

Gdyby tematem wątku było "wysłałem za dużo sms-ów i zablokowano mi numer" to miałbyś zupełną rację.

Ale sam tytuł wskazuje, że chodzi o życzenia świąteczne i zły Orange Grinch blokuje tak przecież piękną tradycję.

Proponuję więc usunąć ten dopisek o życzeniach z tytułu i wtedy będziemy już rozmawiać tylko merytorycznie. Jak widać okrutne algorytmy Orange nie odróżniają zwykłego spamu od świątecznego i stąd te problemy...

• 1882
  • 8229
  • 69

A dlaczego sugerujesz że za dużo? Możemy przypuszczać że za dużo ale jednocześnie co to znaczy za dużo? Widzisz gdzieś w regulaminie zapis który to precyzuje? Kwestionuje przytyki że jak można wysyłać życzenia SMSem które również napisałeś. User ma do tego prawo. Tu może wchodzić w grę też np jak długo numer jest w sieci, bo np świeżo kupiony numer może wpadać szybciej w blokady co jest logiczne. Tego nie wiemy. Ale gdybyśmy wiedzieli że to numer wieloletni to też byśmy na to inaczej patrzyli. I kolejny raz powtórzę że dużo nie wiemy, m.in. ilość SMSów i w jakim czasie zostały wysłane. 

• 495
  • 1987
  • 8

@tolekKwestionuj sobie co chcesz, wmawiaj mi co sugeruję udając dalej, że nie wiesz o co chodzi.

Skreśl sobie to "za" w temacie i może ogarniesz o co chodzi. Ale ty przecież lepiej ode mnie wiesz co ja sugeruję... Ja te twoje przytyki kwestionuję... 🙂

Robisz coraz większą gównoburzę za wszelką cenę starając się rozmydlić problem.

I nie pisz "dużo nie wiemy", bo nie wiesz co my wiemy. Pisz uczciwie, że ty nie wiesz...

• 1882
  • 8229
  • 69

@Ianus72 to napisz co wiesz czego nie było tutaj w wątku ancymonie. A najlepiej napisz odpowiedzi na trzy moje (subiektywnie kluczowe) pytania. Ok? 

Kwintesencja merytoryki od @Ianus72:

@Ianus72napisał(-a)

Może były błędy ortograficzne w tych życzeniach i dla twojego własnego dobra zablokowali?

(...)

A same życzenia przez sms? Jeszcze masowe Takie na odpie**** że niby poszły. Zwykły spam

Rzeczywiście,  w punkt. I nie brzmi chamsko. 

• 495
  • 1987
  • 8

@tolekNajważniejsze, że wszystkie twoje wypowiedzi są wyłącznie merytoryczne i całkowicie pozbawione chamstwa. I tego się trzymaj 🙂

A jak masz tyle pytań to może załóż nowy temat bo rozmawiamy o problemie @STARYWYGA a on pewnie bardziej liczył na jakąś odpowiedź, nawet od ciebie. Chociaż nie... on tylko poinformował, że spotka się z kimś w sądzie i żadnego pytania nie zadał.

I przypomnę jeszcze, że cała ta dyskusja rozpoczyna się słowem "chamstwo"...

• 2611
  • 14022
  • 68

Autor tematu ma usługi bez limitu i zgodnie z przepisami, powinien mieć możliwość wysłania nieograniczonych ilości SMS, nawet w jeden dzień, więc cała ta dyskusja do nikąd zamierza, finał zakończył się pomyślnie, bo odblokowanie karty SIM nastąpiło i pewnie @STARYWYGA nie będzie nic więcej działać w tym temacie 😎

• 1882
  • 8229
  • 69

Mam pytania do tematu dotyczącego tego wątku, więc po co zakładać nowy wątek? 😂

@Ianus72napisał(-a)

I nie pisz "dużo nie wiemy", bo nie wiesz co my wiemy. Pisz uczciwie, że ty nie wiesz

To żeby jeszcze coś wnieść do tematu to napisz co wiesz, żebym się dowiedział bo ja nie wiem więcej. Tylko nie pisz co ci się wydaje, tylko co wiesz, nie gdybaj. Konkrety @Ianus72.