- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szybka rejestracja nowego numeru w ofercie na kartę
Ponieważ w Orange można zdobyć spore pakiety GB, warto znać sposoby szybkiej rejestracji nowego numeru na kartę.
Jeden z nich to rejestracja SMS-em: Wysyłamy SMS-a z niezarejestrowanego numeru o treści 9 cyfr numer telefonu, który jest aktywny w Orange, np: 511100100 na numer 80280. Po chwili na numer w Orange przychodzi SMS z informacją o prośbie rejestracji. Trzeba odpowiedzieć na SMS-a TAK na numer 80270. Za około minutę, nowy numer jest aktywny w Orange. Maksymalnie można zarejestrować przez SMS 5 numerów.
Więcej sposobów rejestracji numeru w Orange:
https://www.orange.pl/omnibook/rejestracja-numeru-na-karte
Potem można skorzystać z dostępnych promocji:
https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera/m-p/415025
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
+ Dla tych, którzy mają zastrzeżony PESEL (mam nadzieję, że wszyscy;) ), na czas rejestracji trzeba pamiętać, aby go odblokować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow jeżeli korzysta się z mObywatela, to można zdjąć zastrzeżenie z ustaloną datą i godziną automatycznego włączenia. Minimalny czas zdjęcia blokady do ponownego automatycznego włączenia to 30 minut. Tyle wystarcza na rejestrację nowego startera, jak i wymianę karty SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturDokładnie to miałem na myśli:). Prawdę mówiąc, nigdy nie korzystałem z innego sposobu niż mObtwatel. A wspomniałem o tym wcześniej, bo niektórzy mają wyłączone powiadomienia i moga przeoczyć konieczność odblokowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow z wymianą kart SIM to wiem na pewno, że trzeba odblokować. Z rejestracją nie sprawdzałem i nie zamierzam, bo mam i tak problemy z kontem Mój Orange. Póki działa, to nie zamierzam kombinować. Natomiast umowę na nowy numer z zastrzeżonym PESEL-em da się podpisać bez większego problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z czego wynika tak niski limit ledwo 5 numerów?
To jest 5 numerów na numer czy na PESEL? Liczony na rok czy na zawsze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC na jeden numer zarejestrowany w Orange, ale musi być na dowód/paszport, można SMS-em zarejestrować 5 numerów. Tak operator ustalił. Na numer, który już został zarejestrowany SMS-em nie da się zarejestrować kolejnego numeru przez SMS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli jak mam 2 numery zarejestrowane na dowód, to na każdy mogę "dorejestrować" SMSem po 5 kolejnych numerów (łącznie 10)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC dokładnie. Wtedy 10 numerów. Ale rejestruj dopiero, jak naprawdę Tobie potrzeba. Nie polecam z przesadzaniem, bo będą kłopoty z kontem Mój Orange. Powyżej 10 numerów może już być problem, a przy 20 może wyskoczyć błąd komponentu. Liczą się również usługi, które już nie są aktywne.