Sposób na jednorazowy strzał GB i ich jak najdłuższą ważność

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

Jak w temacie, dobrze myślę że obecnie kupując ten nowy starter 9600GB za piątaka, aktywując promocje i dodatkowo smsem bądź przez apke za 29 złota przedłużyć ważność środków (czyli ważność konta głównego oraz zgromadzonych wszystkich GB) dostaniemy jak największy oraz jednocześnie najdłużej ważny strzał GB za jedyne 5 złota xD 🔥?

EDIT pisząc posta sugerowałem się tym zacnym postem jakże zacnego użytkownika hehe https://nasz.orange.pl/t5/Na-kartę/GB-po-aktywacji-nowego-startera-on-line-Marzec-2025r/m-p/426275

EDIT 2 oraz tym tematem https://nasz.orange.pl/t5/Na-kartę/Więcej-czasu-na-internet-jak-to-działa/m-p/387999#M26030

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@ŁebDoInteresów wydłużenie ważności GB z doładowań możesz wykonać wielokrotnie. Przez infolinię maksymalnie da się dwa razy, SMS-em próbowałem maksymalnie trzy razy i na niektórych numerach aktywowanych w 2024 i 2025 roku ważność GB z doładowań mam jeszcze do 2028 roku, nie pamiętam którego miesiąca.

Starter zakupiony online tak mi się aktywował. Screeny są z apki krok po kroku, co było aktywowane. Jak zasilisz taki starter za 30 zł i aktywujesz rok ważności GB z doładowań, to wydłuży się na dwa lata i 2 miesiące. Oczywiście dojdzie jeszcze 30 GB do konta z doładowań, więc razem będzie ponad 530 GB.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

• 21558
  • 62781
  • 860

@ŁebDoInteresów wszystkich GB nie przedłużysz o 365 dni za 29 zł, tylko GB z doładowań. GB z NL przedłuża się dokupując kolejny NL.

Więcej czasu na ważność GB możesz zyskać kupując starter online (od kilku dni niedostępny za 5 zł):

https://www.orange.pl/view/kup-starter

Można jeszcze spróbować z przeniesieniem, tylko już pewnie nie dostanie się 1 000 GB, ale czas powinien być dłuższy na ważność GB po doładowaniu niż na starteże że sklepu czy kiosku.

• 98
  • 285
  • 0

Edytowałem wpis, sugerowałem się także tym tematem https://nasz.orange.pl/t5/Na-kartę/Więcej-czasu-na-internet-jak-to-działa/m-p/387999#M26030

W zeszłym roku tym sposobem przedłużyło mi i konto główne i bonusowe GB 

Szach i mat 🔥

• 21558
  • 62781
  • 860

@ŁebDoInteresów obecnie jedyny sposób na wydłużenie ważności GB z doładowań na rok to wysłanie SMS-a o treści START365 na numer 8002. We wrześniu 2024 roku nastąpiła zmiana i inne sposoby na przedłużenie GB nie działają. Został tylko ten:

https://biuroprasowe.orange.pl/blog/przedluzenie-waznosci-konta-i-gb-w-orange-na-karte/

Na wydłużenie GB z pakietu NL to zakupienie kolejnego lub innego pakietu NL. GB między pakietami przechodzą.

• 98
  • 285
  • 0

No dobra, ale z tego co widzę to nadal nie ma lipy, bo w regulaminie tej nowej usługi ,,Przedłużenie ważności konta i GB" z punktu 4. Abonent może dokonać odpłatnego przedłużenia ważności Konta i bonusowych środków na Internet dowolną ilość razy

wynika że bonusowe środki na internet też ulegają przedłużeniu ważności (rok temu skorzystałem z usługi więcej czasu na internet, przedłużyło mi ważność bonusowych GB o rok, ale z drugiej strony skorzystałem też z tych legendarnych 1000GB w grudniu, które właśnie wpadły do przegrody bonusowych, a przecież to była promocja także profit tak xD)

Druga sprawa, w temacie z marca o starterze online tym za 5 cebul, to serio tak działa że bez doładowywania go co miesiąc można korzystać przez rok i dwa miesiące z tych bonusowych GB? 

Jeśli tak to jest łogiń panowie hehe 🔥🔥🔥

Opera Zrzut ekranu_2025-06-08_080136_nasz.orange.pl.png

Screenshot_20250608_084035.jpgScreenshot_20250608_084049.jpg

• 21558
  • 62781
  • 860

@ŁebDoInteresów wydłużenie ważności GB z doładowań możesz wykonać wielokrotnie. Przez infolinię maksymalnie da się dwa razy, SMS-em próbowałem maksymalnie trzy razy i na niektórych numerach aktywowanych w 2024 i 2025 roku ważność GB z doładowań mam jeszcze do 2028 roku, nie pamiętam którego miesiąca.

Starter zakupiony online tak mi się aktywował. Screeny są z apki krok po kroku, co było aktywowane. Jak zasilisz taki starter za 30 zł i aktywujesz rok ważności GB z doładowań, to wydłuży się na dwa lata i 2 miesiące. Oczywiście dojdzie jeszcze 30 GB do konta z doładowań, więc razem będzie ponad 530 GB.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

1. Przedłużenie GB z salda BIZD można też wykonać z apce koszt 29 zł.

2. Przenosząc numer obecnie można zyskać no-limit na 3 miesiące i 506gb na rok.

3. Przy starterze online można najpierw wykorzystać 6gb potem skorzystać z gb z nolimit na miesiąc i potem włączyć 500gb z zalogowania do MO i bonus za zgody. To samo jest przy zwykłym starterze z tym, że taki starter nie ma aktywowanego rwk.

4. Wszystko się bardzo często zmienia tylko, że nadal najwięcej można zyskać w Orange 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

Najlepiej i najtaniej wychodzi starter online za 5 zł

Po aktywacji nic nie robimy dopóki nie zawiesi się NL.

Po zawieszeniu NL w 31/32  dniu próbujemy aktywować same 9600GB, jak wejdzie - to mamy paczkę 800GB na 31 dni ( modyfikacja postu @artur912 , dobra dopóki nie załatają niuansu i nie chcemy przedłużyć NL dwoma doładowaniami po 5 zł i automatycznym kredytem za 5 zł).

Potem* możemy dać zgody (aktualnie dają 400GB) i odebrać 100GB za rejestrację w MO..

PS. Potem* - jak na na stronie MO nie ma żadnych ważnych GB.

Aplikacja nie wszystko pokazuje.