- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
✈ Roaming w Unii i poza Unią Europejską w ofercie na kartę ✈
Będąc na lotnisku dostałem wiadomość (oferta Orange na Kartę):
Nie dostałem takiej wiadomości w Orange Flex. Jednak obstawiam że to nie zbieg okoliczności, że będąc na lotnisku dostałem taką wiadomość więc dobrze, że sieć wysyła przypominajkę. A być może zależy to od jakichś wyrażonych zgód.
To co jeszcze dodam to warto się zapoznać z tabelką od Asi powyżej, dlatego że nie każda sieć roamingowa wpuszcza do sieci 5G, a domyślnie moja karta zalogowała się do sieci roamingowej która udostępnia dla Orange maks LTE. Więc warto przelogować kartę na inną sieć jeśli nam zależy na 5G. To samo dotyczy VoLTE co możę mieć większe znaczenie jeśli chodzi o jakość usług (głosu) - w moim przypadku również ta sieć roamingowa (Vodafone) wg tabelki nie wspiera VoLTE dla Orange PL.
Powiązany wątek: Roaming w Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może deko odbiegać od tematu głównego, ale pomysł jak by nie patrzeć związany z roamingiem:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bedąc teraz na wakacjach w Turcji do oferty Orange Free na Kartę aktywowałem pakiet roamingowy 3x10 GB na 15 dni za 79 zł. Super sprawa, bo miałem 10 GB do wykorzystania w Turcji, 10 GB do wykorzystania w UE, co przydało się w trakcie wycieczki na RODOS. No i 10 GB mam do wykorzystania w Polsce. Dzięki temu pakietowi uniknąłem dodatkowych i niepotrzebnych opłat roamingowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W UE liczy się ten nagromadzony w ramach Bez Limitu, starcza gdy ktoś ciągle nie jest za granicą, czyli za darmo. Poza UE chyba tylko pakiety, ten za 79 zł wygląda słabo, może lepiej mieć drugą karte we Flex i dokupić wtedy taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne czemu uważasz, że pakiet GB za 79 jest słaby? Wątpię, czy w podobnej cenie znajdziesz więcej niż10 GB poza UE. Nawet operatorzy eSIM słono liczą za GB roamingwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur byłam za granicą 18 dni i musiałam wziąć dwa razy pakiet po 79 GB, mając też dostęp do WiFi (trzeba przyznać że niektore strony nie dzialaly, dopiero w transferxe danych) zużyłam 5 GB z pierwszych 10 i 1 GB z kolejnych za aż 158 zł. Szkoda że nie ma różnych pakietów np. 5 GB na 15 dni czy 5 GB na 7 dni jak we flex stąd mówię że kiepsko wypada. Wystarczy że ktoś jedzie na niecały tydzień a i tak musi kupić pakiet za 79 zł który się przeterminuje potem bo już po tygodniu nic z niego nie zużyje, w UE działają GB z Bez Limitu więc nic to nie kosztuje. Doszłam do wniosku że lepszą opcją jest kupno esim w danym kraju i dodanie jej na kartę 9esim v3 z ali która może przechowywać 50 esim w sobie i mieści się w standardowej tacce sim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)... byłam za granicą 18 dni i musiałam wziąć dwa razy pakiet po 79 GB, mając też dostęp do WiFi (trzeba przyznać że niektore strony nie dzialaly, dopiero w transferxe danych) zużyłam 5 GB z pierwszych 10 i 1 GB z kolejnych za aż 158 zł.
...
To okropnie rozrzutnie. Mnie na miesiąc w USA wystarczyły pakiety za 65PLN łącznie, a zużyłem podobną lub mniejszą ilość danych. Jakiś globalny pakiet na eSIM (IIRC od Revoluta) to był. Klasyczny roaming nie ma żadnego sensu przy takich wyjazdach, zawsze znajdzie się tańsze rozwiązanie, IMHO. Szczególnie kiedy danych nie trzeba dużo, ale za to mają być dostępne przez dłuższy czas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC tak i dokładnie tak robie, tyle że biore esimy i wgrywam na fizyczną sim, nie musze wyciągać tacki wtedy ani mieć sprzętu obsługującego esim 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »