Przez wprowadzenie automatycznego Bez limitu nie mogę wykupić ważności na rok

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9510
  • 39151
  • 328

Ptak jest wolny, nie darmowy. A oferta OFNK nie jest przecież wolna, tylko szybka. Więc musi być darmowa, skoro nie jest wolna? 😀

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2340
  • 8689
  • 95

@j131 średnio dziennie wydajesz 1 zł. Z góry na koncie nie będzie nigdy ponad 6 zł.

Jak samodzielnie przedłużysz częściowo NL na 93 dni wykorzystując 5 zł to otrzymasz łącznie +159 GB + 5 dni w NL.

Masz bez przerwy ważny NL.

Jak automatycznie przedłuży się częściowo NL na 93 dni przy 5 zł to mamy + 9GB + 5 dni w NL

PS

150GB *(5zl/93zł) = 8,06GB= 9GB

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 61
  • 219
  • 0

@andrzej1441 A nie można jak człowiek autodoładowanie kwotą 35 zł, gdy na koncie jest poniżej 5 zł?

• 40
  • 117
  • 0

Nie „wydaje średnio dziennie 1 zł” tylko 35 zł co 30 dni 

to jest 5 zł więcej

za 5 zł większej opłaty co 30  dni, przez cały rok dostanę w sumie około dwadzieścia dwa tysiace GB - tak: 22 tysiace  GB

5 zł co 30 dni drożej od kombinowania po 1 zł 30 razy (bo 30 dni) po 1 złotówce doładowania  da 30 zł, a ja opłacam jednorazowo 35 zł 

22 tysiace GB to dużo więcej od 4 razy po te 159 GB kiedy płaciłbym po 30 zł na miesiąc 

5 zł więcej  co 30’dni jednak różnica sporo ponad 20 tysięcy GB więcej dostaje od Orange

za rok mogę wydawać już tylko 31 zł czyli jedna złotówkę więcej i przez około piec, sześć lat intensywnie korzystać z internetu bez limitu przy 250 GB - 300 GB co miesiąc

-

Czy warto przedłużać po 1 zł dla nawet nie jednego tysiąca GB, czy płacić od razu po 35 zł i zebrać 22 tysiace GB na zawsze?

• 61
  • 219
  • 0

@jawwa2026 Normalnie płacąc 35 zł za usługę bez limitu użytkownik dostanie w promocji 12 x 850 GB czyli 10200 GB. Nie wiem skąd ci się wzięły te 22 TB, pewnie łącznie z tą promocją z Lidla.

• 40
  • 117
  • 0

Dokładnie tak

Kazdy mógł sobie włączyć obie promocje i ta 9990 GB w aplikacji Orange i 1200 GB w aplikacji Lidl 

obie promocje dla klientów rozmów bez limitu Orange Free na kartę po 35 zł 

mozna było sobie włączyć tez i 1000 GB ale to tylko jednorazowo. Jednak tez i ten tysiąc GB zostanie u abonentów na lata

• 2340
  • 8689
  • 95

@jawwa2026 @krycek jak będzie potrafili policzyć ile dni i GB otrzymuje się za częściową aktywację dowolnego NL dla dowonej kwoty na koncie to zrozumiecie moje propozycje. 

Oczywiście jest pełna wolność wyboru w ofercie na kartę.

Można zyskać więcej, ale nie ma automatyzacji.

Przy ustawieniu autodoładowania tak w ciemno można przedłużać NL co około 25 minut

• 40
  • 117
  • 0

Napisałeś, że kosztuje to średnio 1 zł dziennie

Nie będę zgłębiać czy 95 groszy da sie placic dziennie czy może aż tak to nie

Za 35 zł płacone przez 12 miesięcy Orange da w sumie nielimitowany internet na co najmniej 5 lat

za rok można płacić 31 zł (czyli 1 zł i 3 grosze wychodzi codziennie - aż 3 grosze drożej ) i dalej mieć co najmniej piec lat nielimitowanego internetu jako dodatek do zwyczajnych rozmów bez linitu

Orange Free to przyzwoita oferta nielimitowanych rozmów a teraz Orange zrobił z niej superowe ofertę rozmowy bez limitu i internet prawie bez limitu     

• 61
  • 219
  • 0

Czy autodoładowanie daje bonus internetu?

• 2340
  • 8689
  • 95

Autodoładowanie Orange daje bonus. Ręcznie można wybrać  5 zł przy 1 zł lub mniej.

Autodoładowanie można przypisać bezpośrednio do karty bankowej lub blik-a.

Jak lubicie tak GB, to po rozsądnej rezygnacji z cyklicznego NL i następnie wielokrotnej 

częściowej aktywacji najdłuższego jednorazowego NL można mieć za 365 zł - + 365 dni + 73 TB w NL