Przez wprowadzenie automatycznego Bez limitu nie mogę wykupić ważności na rok

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2135
  • 9342
  • 71

@andrzej1441  dokładnie, chodzi właśnie o te niuanse 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 61
  • 220
  • 0

Rozumiem, że jak mam ponad 100 zł na koncie, to ta nowa usługa mnie nie dotyczy? Konto ważne do 10.10.2027.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 42
  • 120
  • 3

Radzę sprawdzać co jakiś czas stan bo choć możesz nie mieć aktywnej funkcji to kto wie co zrobi MAX 😉

• 61
  • 220
  • 0

Jedyne co mnie trzyma w Orange to prawie 2 TB bonusu za doładowania. Szkoda, że w Playu takiego czegoś nie mają, bo bym się przeniósł.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 194
  • 567
  • 1

Jak chodzi o internet, to sama ilość GB to tylko połowa sukcesu, druga połowa to najlepsza (bo największa) infrastruktura różowych z którymi Orange ma umowy dzięki czemu wygrywają na tym polu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 41
  • 119
  • 0

Serio? Ponosisz koszty tylko po to żeby trzymać te 2 TB bonusowego internetu?

Ile to jest warte? Jedno piwo w sklepie? Dokładnie 4 albo 5 zł 

4 zł bo dostaje co miesiąc 1,8 TB bonusu od Orange za to ze płace o 4 zł więcej za podstawowa ofertę do nielimitowanych rozmów 

5 zł jakby ktoś potrzebował internetu (prawie) bez limitu bo za 5 zł kupi starter u konkurencji Orange i dostanie  500 GB na 30 dni (500 GB to jakby nielimitowany internet)

terabajty internetu w Orange na kartę są fajne tylko kiedy używa się taryfy free do tego do czego jest przeznaczona czyli do rozmów - terabajty internetu „na zawsze” są wtedy miłym dodatkiem od Orange

Teraz wszyscy operatorzy prześcigają się w dawaniu terabajtów internetu na kartę każdemu kto normalnie płaci u nich za taryfy do roznow 

1 TB to teraz takie minimum na miesiąc które nie kosztuje więcej od Max 5 zł co miesiąc 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3241
  • 17412
  • 85

@jawwa2026 teraz nie ma już ekstra utrzymania GB za doładowanie, opłacasz rok ważności konta, to i GB za doładowania są na rok, 39 zł i wszystko na rok 😎

• 41
  • 119
  • 0

Miałbym płacić 39 zł za samo utrzymanie powiedzmy 2 tysięcy GB?

Bez przesady, nie warto. Owszem, płace 12x4 zł = 48 zł za cały rok 

to jest 9 zł na rok (75 groszy co miesiąc) więcej od tych 39 zł za samo utrzymanie internetu

za 9 zł więcej za cały rok dostaje dodatkowo  22 tysiace GB 

po roku jak będzie nowa fajna promocja mogę zapłacić znowu 9 zł więcej za następny rok albo nie dopłacać już nic i korzystać kiedy będę miał chęć z tych zebranych 22 tysięcy GB

Czy wykorzystam 50 GB czy 250 GB to będzie bez znacZenia bo do normalnego planu rozmów 22 tysiace  GB będzie do dyspozycji dopóki ich wszystkich nie wykorzystam 

jak je po paru latach zużyje w telefonie to pewnie każdy operator będzie już oferował internet bez limitu tak jak dziś standardem już są rozmowy + SMS  bez limitu 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 593
  • 3029
  • 9

@jawwa2026 nie rozumiem twojej logiki

• 41
  • 119
  • 0

Mam nielimitowane rozmowy SMS i nielimitowany internet 

place za to co miesiąc 35 zł 

Jak pod koniec roku nie będzie jakiejś nowej fajnej promocji Orange to będę płacić mniej bo 31 zł

co tu więcej tłumaczyć żebyś zrozumiał?

dawniej płaciło się za kazda minutę potem były pakiety np 200 minut na miesiąc (kto pamięta tamte może mnie poprawić w detalach) 

Od kilku lat najnormalniej  w świecie ma się już rozmowy bez limitu 

Teraz w Orange z tysiącami gigabajtów internet tez jest praktycznie bez limitu i kosztuje on zaledwie kilka złotych drożej od samych rozmów bez limitu 

mnie pasuje bez limitu internet + SMS + rozmowy w telefonie i cena 35/31 zł miesięcznie za taka taryfę do rozmów tez mi pasuje 

Co miesiac wchodzące 1800 GB które nie przepadają w Orange Free to praktycznie jest nielimitowany internet