- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam problem bo po wprowadzeniu idiotycznej zamiany środków na usługę bez limitu Orange bez mojej zgody kradnie mi pieniądze mimo, iż mam tą usługę wyłączoną. Korzystam głównie z karty jako numer zapasowy do odbierania SMS weryfikacyjnych i przedłużam po prostu jej ważność o rok i tym razem także chciałem to zrobić za 39zł zgodnie z nowym cennikiem bo niestety nie można usługi kupić bez posiadania środków na koncie i w tym miesiącu doładowałem kartę na kwotę 40zł i teraz gdy chcę przedłużyć jej ważność okazuje się, że nie mam środków bo Orange mi je ukradł mimo nie wyrażenia zgody na tą zamianę!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złożyłem reklamację ale z racji, iż system poinformował mnie, że czas na odpowiedź określono na 7 czerwca a czat z Ai "Maxem" jest niezwykle irytujący i w moim wypadku po złożeniu reklamacji uległ zawieszeniu postanowiłem zadzwonić na *100.
Miałem szczęście bo oczekiwałem zaledwie chwilę i bardzo miła Pani konsultant o imieniu na literę "A" dla wtajemniczonych imię tytułowej bohaterki filmu z 2001 roku w reżyserii Jean-Pierre Jeunet o dziewczynie żyjącej w wielkim Paryżu, która postanawia, że będzie uszczęśliwiać ludzi.
Okazało się, że mimo, iż miałem wyłączone usługi (to co widziałem w aplikacji na telefonie i komputerze) to system pobrał pieniądze bo w systemie usługa była aktywna.
Pani najpierw więc wyłączyła ponownie usługę a następnie zwróciła mi tylko 15zł ale system pobrał mi dwa tygodnie wcześniej także 15zł o czym nie byłem świadomy bo myślałem, że jak mam wyłączone usługi to nic nie pobierze.
Po krótkiej dyskusji miła Pani Konsultant coś poklikała i na konto wróciły pieniądze i mogłem aktywować rok ważności za 39zł.
Dodatkowe info nowe karty rejestrowane po 27 kwietnia 2026 mają z automatu włączoną usługę zamiany złotówek na usługę "bez limitu" i nie ma możliwości wyłączenia usługi ani SMS ani w Mój Orange jednak po kontakcie z BOK można to wyłączyć.
Podsumowując możliwe, że Orange kiedyś to naprawi ale obecnie radzę być czujnym i weryfikować stan konta po doładowaniu skoro mimo, że widzimy w Mój Orange stan konkretnych usług jako wyłączone to pewnie sztuczna inteligencja może je zignorować i automatycznie zabierze na złotówki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ORANGE kradnie moje doładowania!!!
@awalos taki przypadek zaraz się zgłasza i aktywuje BOK to co chciałeś 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki będę próbował jutro... choć nie powinno się coś takiego dziać skoro mam tą nową usługę wyłączoną a takie podejście Orange utrudnia tylko życie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@awalos miałem podobną sytuację. Mimo wysłania SMS-a o treści STOP na numer 80440, środki zamienione zostały na dni bez limitu. Sprawę zgłosiłem na infolinii, w ciągu 24 godzin środki zostały zwrócone. Poprosiłem, aby zostało sprawdzone, że po mimo wysłania SMS-a środki mimo wyszyto zostały zmienione. Po rozpatrzeniu sprawy, dostałem potwierdzenie, że już taka sytuacja nie powinna nastąpić. Zobaczę za kilka dni.
U Ciebie jest problem, że doładowania zostały realizowane na kwotę 5 zł. Kwota poniżej 20 zł jest z automatu zamieniana na dni bez limitu. Jeśli nie był wysyłany SMS, to taka sytuacja mogła nastąpić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam nadzieję, że też mi się uda to załatwić bo mam jeszcze kartę córki której ważność kończy się w sierpniu i chciałbym ja też przedłużyć bo ma sporo GB a korzysta w telefonie tylko z internetu bo obecnie dzieciaki już nie używają telefonu do zwykłych połączeń ani sms do kontaktu bo są APKI więc od kilku lat jej przedłużam bonusowe GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@awalos wyślij więc na pozostałych numerach SMS o treści STOP pod numer 80440. W razie zamiany środków na dni bez limitu będzie podstawa do zwrotu środków po przez złożenie reklamacji.
Więcej informacji na stronie:
https://www.orange.pl/omnibook/nowa-funkcja-w-orange-free-na-karte-zamiana-srodkow-na-dni-bez-limitu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest chyba jakaś grubsza sprawa, bo wychodzi na to, że to STOP w ogóle nie działa. Chcąc wykupić np. pakiet roamingowy za 79 zł jest to samo😠
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez wprowadzenie automatycznego Bez limitu nie mogę wykupić ważności na rok
Na każdym numerze, który posiadam to wyłączyłem zaraz gdy było możliwe ale jak widać coś w Orange jest nie tak skoro mimo, że usługa jest nieaktywna to bez naszej wiedzy aktywują pakiet bez limitu. Tak jak pisałem wcześniej doładowałem kartę w tym miesiącu za ogółem 40zł co prawda w małych nominałach po 5zł czyli 8 doładowań bo do 2 czerwca trwa blikomania i zdobywam losy bo nigdy nie wiadomo czy czegoś nie wygram... I dziś chciałem aktywować "Przedłużenie ważności konta za 39z"ł a tu zonk bo środki znikły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez wprowadzenie automatycznego Bez limitu nie mogę wykupić ważności na rok
Chciałoby się napisać „Ja wiedziałem, że tak będzie”.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złożyłem reklamację ale z racji, iż system poinformował mnie, że czas na odpowiedź określono na 7 czerwca a czat z Ai "Maxem" jest niezwykle irytujący i w moim wypadku po złożeniu reklamacji uległ zawieszeniu postanowiłem zadzwonić na *100.
Miałem szczęście bo oczekiwałem zaledwie chwilę i bardzo miła Pani konsultant o imieniu na literę "A" dla wtajemniczonych imię tytułowej bohaterki filmu z 2001 roku w reżyserii Jean-Pierre Jeunet o dziewczynie żyjącej w wielkim Paryżu, która postanawia, że będzie uszczęśliwiać ludzi.
Okazało się, że mimo, iż miałem wyłączone usługi (to co widziałem w aplikacji na telefonie i komputerze) to system pobrał pieniądze bo w systemie usługa była aktywna.
Pani najpierw więc wyłączyła ponownie usługę a następnie zwróciła mi tylko 15zł ale system pobrał mi dwa tygodnie wcześniej także 15zł o czym nie byłem świadomy bo myślałem, że jak mam wyłączone usługi to nic nie pobierze.
Po krótkiej dyskusji miła Pani Konsultant coś poklikała i na konto wróciły pieniądze i mogłem aktywować rok ważności za 39zł.
Dodatkowe info nowe karty rejestrowane po 27 kwietnia 2026 mają z automatu włączoną usługę zamiany złotówek na usługę "bez limitu" i nie ma możliwości wyłączenia usługi ani SMS ani w Mój Orange jednak po kontakcie z BOK można to wyłączyć.
Podsumowując możliwe, że Orange kiedyś to naprawi ale obecnie radzę być czujnym i weryfikować stan konta po doładowaniu skoro mimo, że widzimy w Mój Orange stan konkretnych usług jako wyłączone to pewnie sztuczna inteligencja może je zignorować i automatycznie zabierze na złotówki.
- « Poprzedni
- Następny »