- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Dzisiejszej nocy przeniosłem numer z Play do Orange, oferta free na kartę. Doładowałem konto kwotą 30 zł. Przyszedł bonus 15gb internetu za doładowanie + 2gb na start ( łącznie 17gb ). Włączyłem cykliczny pakiet bez limitu rozmowy, sms/mms +15gb internetu 1 miesiąc za 15 zł, potem 30 zł ( cykl na 816 ). Sprawdzając teraz środki internetu *101*01# to pisze że mam 17gb ? Dlaczego nie 32gb? Następna sprawa pobrałem aplikację Mój Orange, dodaję mój nr i wyskakuje komunikat "O... ten numer to nie komórka''. To samo przez stronę, pojawia się komunikat o nieprawidłowym nr telefonu, podaj inny numer telefonu. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kebsss jesli przeniosles numer dzisiejszej nocy to po wlaczeniu tych wszystkich pakietow mozliwe ze jeszcze dane sie nie przetrawily w systemie. Odczekaj spokojnie do jutra - napewno wszystko wroci do normy😉 te GB nie znikną.
P. S.
Mikołaj ma dzisiaj duzo roboty i moze przyjsc do Ciebie pozniej😂😂😂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru pakiet internetu
@kebsss czy GB sprawdzane były od razu po uruchomieniu pakietu? Jeśli tak, to pakiet od razu nie jest uruchomiony. Trzeba odczekać kilka minut, najlepiej sprawdzić po otrzymaniu SMS-a o aktywowaniu pakietu, dopiero sprawdzić dostępne GB.
Jeżeli numer dopiero przeniesiony, poczekaj kilka godzin, aż dane się przetworzą. Uważam, że jutro już będzie można założyć konto Mój Orange dotyczące przenoszonego numeru i zakończy się cały proces przenoszenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzilem teraz i przychodzi sms z numeru 411 ze pozostało 17gb. Hmm dziwne, bo oferta jest przedstawiona w miarę jasno, chyba ze ja czegoś nie rozumię 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kebsss sprawdziłem u siebie. Przychodzą dwa SMS-y. Jeden z numeru 411, podaje stan GB z doładowań i promocji, czyli masz 17 GB oraz SMS z numeru 630, podaję stan GB z pakietu za 30 PLN, czyli 15 GB, razem powinno być 32GB. Jeżeli drugiego SNS-a nie dostajesz, to jak wspomniałem wcześniej, poczekaj kilka godzin, aż dane po przeniesieniu numeru się zaktualizują.
Na początku mogą występować takie sytuacje. Później już powinno działać prawidłowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kebsss jesli przeniosles numer dzisiejszej nocy to po wlaczeniu tych wszystkich pakietow mozliwe ze jeszcze dane sie nie przetrawily w systemie. Odczekaj spokojnie do jutra - napewno wszystko wroci do normy😉 te GB nie znikną.
P. S.
Mikołaj ma dzisiaj duzo roboty i moze przyjsc do Ciebie pozniej😂😂😂