- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do Orange Free na Kartę
Cześć,
Chciałbym poruszyć jedną sprawę. Mianowicie od pewnego czasu obserwuję jakby "systemowy" problem z przeniesieniem numeru na kartę w salonie Orange. Doradcy twierdzą, że nie mają możliwości przeniesienia numeru. Czy spotkaliście się z taką sytuacją ? Co sądzicie o takiej polityce OPL ?
Zaznaczę tylko, że doradcy na ogół korzystają z systemu OMNI, który w mojej opinii jest bardziej intuicyjny. W każdym salonie firmowym doradcy mają dostęp do OptiPosa. Dlaczego nie chcą z niego korzystać...Nie mogę napisać wprost. Jestem ciekawy co WY, klienci o takim podejściu sądzicie.
Pozwolę sobie jeszcze zacytować oficjalne stanowisko firmy :
To niedopuszczalna praktyka. Każdy salon ma możliwość i obowiązek przyjęcia zlecenia przeniesienia numeru do oferty Orange na kartę. Sprawdzimy wewnętrznie wszystkie podane przypadki. Przypomnieliśmy też jeszcze raz wszystkim salonom procedury i obowiązek ich przestrzegania oraz zaplanujemy nowe mechanizmy kontrolne, aby takie sytuacje nie miały miejsca. Przepraszamy klientów za wszelkie niedogodności.
– przekazał redakcji TELEPOLIS.PL Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do Orange Free na Kartę
Zachęcam Orange Polska S.A. do szczegółowej weryfikacji procedury przeniesienia numeru na kartę w salonach. Salony wybrałem nieprzypadkowo... Lista będzie na bieżąco aktualizowana.
1. Orange Łódź MANUFAKTURA, Jana Karskiego 5, 91-071 Łódź
2. Orange Łódź Al. M. Piłsudskiego, Galeria, al. marsz. Józefa Piłsudskiego 15/23, 90-368 Łódź
3. Orange Warszawa Złote Tarasy, Złote Tarasy, Złota 59, 00-120 Warszawa
4. Orange Warszawa Wola Park, Wola Park, Górczewska 124, 01-460 Warszawa
Pytania :
1. Od kiedy do przeniesienia numeru ( MNP ) należy zakupić własny starter za 5 zł na który dział przeniesień przypnie właściwy numer ?
2. Czy to nie jest tak że tzw. puste karty SIM na dobrą sprawę można podpiąć do każdej oferty... ?
3. Dlaczego doradcy po trudach odmawiają przeniesienia na następny dzień ? Prawo Telekomunikacyjne.
4. Jak to jest, że na PREPAID nie ma możliwości przeniesienia, ale na POSTPAID już tak ? Inny system... Ten sam - PLI CBD ( Po stronie UKE ).