- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próba odzyskania usuniętego numeru
Numer został usunięty przez orange z powodu braku aktywowania karty sim po jej rejestracji.
W orange jest 30 dni na włożenie karty sim po rejestracji numeru, o czym nie wiedziałem. U innych operatorów nie ma czegoś takiego. Można aktywować numer w telefonie do czasu ekspiracji na starterze. W tym momencie numer został usunięty z orange 27 dni temu. Podobno jest w puli. Nie jest przez nikogo wykorzystany. Podobno jest coś takiego, że jest "okres zamrożenia" albo "okres karencji" numeru zanim zostanie przydzielony do puli prepaid lub puli abonamentowej, więc przez ten czas nikomu nie powinien zostać przydzielony.
Usługa "zmień numer" za 15 zł lub 50 zł jest do niczego, bo prawie nie działa, a numery są gorsze od tego, co miałem.
Usługa "numer na życzenie" za 500zł, czyli tzw. złote numery to nie jest nic pewnego, numer musi dopiero trafić do orange i zostac przez nich ręcznie przydzielony do tej puli "złotych numerów".
Niektórzy konsultanci na infolinii są kompletnie beznajdziejni, bo nie wiedzą, o czym mówią.
Złożyłem reklamację, ale chyba nic z tego nie będzie. W salonie nic nie mogą zrobić. Przerejestrować chyba się nie da, bo jest nieaktywny i usunięty przez orange.
Przeczytałem chyba wszystkie wątki na forum, ciekawi mnie czy ktoś jeszcze korzysta z tego forum i ma wiedzę lub sposoby, ewentualnie kontakty w orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Inaczej nie ma szans. Moze reklamacyjnie ale...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@walecznalama weź sobie nowy numer, działa:
https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-numeru-telefonu-w-ofercie-na-karte
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak, właśnie wiem, czytałem w innym wątku, próbowałem tego, te numery nie są bliskie temu, co ja miałem (złoty numer). Ta usługa "zmień numer" jest mega średnia. Na liście po wyszukaniu jest mało numerów i są one średnie. Czasami lepsze można znaleźć w sklepie na starterze. Ale dzięki za odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@walecznalama można też numer przez tą wyszukiwarkę, a potem migracja do Orange:
https://www.njumobile.pl/zakup?step=1&_requestid=679539#rachunek-31
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to też wiem, dzięki. Widziałem w innym wątku. Jednak te numery nigdy nie dorównają temu straconemu, więc próbuję odzyskać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli numer był aktywny, to masz 30 dni na jego przeniesienie do innego operatora. Jest to zgodne z obecnym prawem telekomunikacyjnym, z tego co pamiętam. Także idź do salonu jakiegoś operatora i spróbuj przenieść. Przez www tego nie zrobisz, gdyż tam proszą o numer z SMS-a, w salonie tego nie będzie. Potem sobie np. wrócisz do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem w tym, że jest już usunięty. Normalnie jest 30 dni od daty wyłączenia. Teraz minęło 27 dni od usunięcia. Mogę spróbować w poniedziałek, ale raczej będzie komunikat po stronie pierwotnego operatora (orange w tym przypadku), że nie pozwala na przeniesienie, bo numer został usunięty / błąd - nie dojdzie do przeniesienia. W systemie podobno widnieją dalej moje dane osobowe na ten numer, więc niby jakaś nadzieja jest. W każdym salonie do tej pory powiedzieli mi, że numer musi być aktywny, żeby go przenieść, raczej szanse są małe. W tym wypadku nie jest wyłączony, lecz usunięty - "przepraszamy, nie ma takiego numeru, the phone number you have called is not in service".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@walecznalama jeśli numer jest wolny, czyli nie przydzielony do żadnej innej karty SIM, to zawsze można się postarać o powrót na Twoją SIM-ke, jeśli ja masz. Jeśli nie...trudniej, bo trzeba aktywować nowy nr i później zmienić nr na Twój stary. Przyznam jednak, że to operacje do wykonania z kumatym konsultantem i przy sporym szczęściu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co mi powiedziano numer wrócił do puli orange i nie został nikomu przypisany. Tak, mam kartę sim, PUK i wszystkie dane, włącznie ze starterem. W salonie powiedzieli mi, że nie ma czegoś takiego jak "wniosek o ponowne przypisane numeru" do osoby, która go posiadała wcześniej (przeczytałem coś takiego w innym wątku). Można jedynie składać reklamacje albo skargi.
Właśnie, przy sporym szczęściui i z dobrym konsultantem, w tym rzecz. Pytanie gdzie takiego znajdę, poleca ktoś konkretny salon w Warszawie? Podobno są przypadki "cudów" i czasami udaje się coś zrobić.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »