Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2352
  • 8764
  • 95

Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

Na stronie MO W Pakietach i usługach rozwijamy - Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne) 

NL1-przedluz.pngNL2-wybor_zamowienie.png

NL3-wlaczenie.png

NL4-zwrot.png

Otrzymamy SMS-y informacyjne:

NL5-smsy.png

PS. Tak wykorzystuję archiwalny cykliczny przelew SMS 5 zł.

16 ODPOW. 16

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 197
  • 575
  • 1

Czyli podsumowując, dobrze rozumiem że mając 5 zł w MO aktywując ten NL częściowo jak na screenie 3, i tak dostajemy dodatkowe 150GB jak na screenie z smsami bo aktywujemy usługe w MO ale dostajemy je z ważnością 5 dni? 🤔

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 624
  • 3261
  • 9

• 197
  • 575
  • 1

i ten częściowy NL można aktywować dopiero jak zejdą paczki z promocji 9600 lub 9900GB? I czy trzeba ustawić autodoładowanie na 5zł bo ten częściowy NL będzie co 5 dni je pobierał? 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 624
  • 3261
  • 9

Prosta zasada. Aktywny NL cykliczny włączasz NL 93 dni 93 zł a jak jednorazowy to NL 365 zł 365 dni.

• 197
  • 575
  • 1

A jak włącze ten NL za 93zł częściowo, mając 5 zł na koncie, to czy nie dezaktywuje mi to paczek z promocji 9600GB? To też NL i chodzi mi o to czy sie nie wyklucza z tym częściowym NL za 93 zł? 

• 2352
  • 8764
  • 95

Jeśli chodzi o promocję 9600GB przez rok to można otrzymać paczkę 800GB przy samodzielnej pełnej aktywacji cyklicznego NL za 35-50 zł, którą można zrobić w dowolnym momencie, ale nie później niż w 15 miesiącu od aktywacji 9600/9900GB. Obowiązuje limit 12 paczek po 800GB.

Jak widać z poradnika lepiej można wyjść na wykorzystaniu promocji „2 razy więcej GB w usługach
Bez limitu za aktywację w Mój Orange”   przy częściowej aktywacji NL za 93 zł niż z promocji
„9900 GB przez rok”

Jak wiemy, że nie uzupełnimy złotówek do pełnego automatycznego odnowienia cyklicznego, to najlepiej wychodzi samodzielne częściowe przedłużenie jak w przykładzie.

Ustawienie autodoładowania o najniższych parametrach przy aktywnym cyklicznym NL za 93zł i zdanie się na pełną  automatykę (bez 150 GB za samodzielność) tez dobrze wygląda: 1 zł = 1dzień 1,8GB    

PS. Zwracam uwagę, że doładowanie w ostatnim dniu ważności NL lub przy zawieszonym NL powoduje automatyczne przedłużenie pełne lub częściowe NL cyklicznego wersją cykliczną jaka była ostatnio aktywna.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 49
  • 141
  • 0

Ustawienie autodoładowania o najniższych parametrach przy aktywnym cyklicznym NL za 93zł i zdanie się na pełną  automatykę (bez 150 GB za samodzielność) tez dobrze wygląda: 1 zł = 1dzień 1,8GB    

-

place 35 zł i dostaje 1800 GB

tu oszczędzam 5 zł i dostaje niecałe 600 GB

dodatkowe 1200GB za 5 zł więcej daje mi na przyszły rok i dalej tyle internetu że traktuję go jak nielimitowany 

za rok będę płacić 31 zł czyli tu zaoszczędziłbym już tylko 1 złotówkę co miesiąc i nie interesuje mnie doładowywanie co 5 dni 

• 2352
  • 8764
  • 95

@jawwa2026 nie zrozumiałeś. Robisz tylko samodzielne przedłużenie cyklicznego NL przed automatycznym odnowieniem/przedłużeniem cyklicznego NL przez system, aby skorzystać z promocji „2 razy więcej GB w usługach Bez limitu za aktywację w Mój Orange” i nic więcej.

Sam wybierasz rodzaj NL cyklicznego jaki Ci odpowiada.

Stan konta złotówkowego decyduje czy to będzie pełna  czy częściowa aktywacja/przedłużenie cyklicznego.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 49
  • 141
  • 0

Zrozumiałem: „oszczędzam teraz 5zl ale dostaje 3 razy mniej internetu”

To ja wolę zapłacić 5 zl więcej i dostać 3 razy więcej internetu