Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pakiet NL za 35 zł a przerwa usługi

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 890
  • 3537
  • 30

Latem była promocja NL za 35zł 450GB. Czytałem coś w regulaminie o przerwie w usłudze na 93 dni, po tym czasie się wyłącza.

Tak sobie pomyślałem czy jest możliwe coś takiego:

Przedłużam wszystko o rok za 29 zł, nie mam pieniędzy na odnowienie. Za 90 dni doładowuje żeby mi się odnowiło  i usługa jest ciągła... czy mogę usługę przerywać bez końca na te 93 dni czy tylko RAZ ?

Kolejny pomysł: Przedłużam o rok za 29 zł ... tzn. przedłuża mi się zebrane GB promocyjne + te za doładowanie ? 

Dodam że za zgodę dostałem 1000GB które wylądowały do kieszeni za bonus doładowania.

obraz_2024-12-28_110636470.png

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1835
  • 6458
  • 72

Powiem więcej. W czasie tych 93 dni zawieszenia cyklicznego dowolny NL jednorazowy przywraca zawieszony NL cykliczny ustanawiać nową datę ważności NL cyklicznego i od tej daty mamy możliwość zawieszenia na kolejne 93 dni.

Przywracanie NL cyklicznym różni się tylko tym od przywracania NL jednorazowym, ze możemy przywracaniem NL cyklicznym zmienić rodzaj NL cyklicznego.

Kiedyś czytałem, że przywracanie darmowym NL jednorazowym w jakiejś specyficznej sytuacji nie dało kolejnych 93 dni, ale tego nie potwierdzam. Mimo wszystko dobrze jest od czasu do czasu sprawdzać stan NL szczególnie, gdy coś robimy w NL. Swego czasu dużo kombinowałem w NL z dodatkowymi promocjami.

Teraz wszystkie 10 rodzajów NL na próbę za 15 zł można aktywować, nie tylko  4.

Zobaczymy jak długo.

NL za 1 zł mamy do 22.01.2025 i pewnie do tej daty będzie możliwość aktywacji 10 NL na próbę.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

• 1835
  • 6458
  • 72

Powiem więcej. W czasie tych 93 dni zawieszenia cyklicznego dowolny NL jednorazowy przywraca zawieszony NL cykliczny ustanawiać nową datę ważności NL cyklicznego i od tej daty mamy możliwość zawieszenia na kolejne 93 dni.

Przywracanie NL cyklicznym różni się tylko tym od przywracania NL jednorazowym, ze możemy przywracaniem NL cyklicznym zmienić rodzaj NL cyklicznego.

Kiedyś czytałem, że przywracanie darmowym NL jednorazowym w jakiejś specyficznej sytuacji nie dało kolejnych 93 dni, ale tego nie potwierdzam. Mimo wszystko dobrze jest od czasu do czasu sprawdzać stan NL szczególnie, gdy coś robimy w NL. Swego czasu dużo kombinowałem w NL z dodatkowymi promocjami.

Teraz wszystkie 10 rodzajów NL na próbę za 15 zł można aktywować, nie tylko  4.

Zobaczymy jak długo.

NL za 1 zł mamy do 22.01.2025 i pewnie do tej daty będzie możliwość aktywacji 10 NL na próbę.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 186
  • 667
  • 4

Za 29 zł przedłużysz tylko neta z doładowań, to nie przedłuża nolimit. Nolimit przedłuża tylko inny nolimit (jednorazowy lub cykliczny).

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 890
  • 3537
  • 30

Dzięki za odpowiedzi, to chyba rozwiewa wszelkie moje pytania i wątpliwości.
1) GB zgromadzone w ramach promocji 5400GB przepadają po zakończeniu roku lub przerwie.
2) Z samym pakietem za 35 zł mogę kombinować tzn. przerywać na 93 dni

Konkluzja, nie warto zbierać te 450GB bo nic z tym nie zrobię tzn. przepadną (zostaną zablokowane). Naiwnie sądziłem że sobie je odłożę GB...nie wczytałem się w regulamin dostatecznie.

• 1835
  • 6458
  • 72

@Zeuseknapisał(-a)

Konkluzja, nie warto zbierać te 450GB bo nic z tym nie zrobię tzn. przepadną (zostaną zablokowane). Naiwnie sądziłem że sobie je odłożę GB...nie wczytałem się w regulamin dostatecznie.

To nie było naiwne. Trudno przewidzieć zmiany i likwidację najtańszych NL jednorazowych.

NL za 1 zł aktywowany co 31-32 dni zapewniał utrzymanie GB w NL, ważność konta głównego oraz taką samą ważność GB za doładowanie.

Po 23.01.2025, aby to zapewnić trzeba będzie aktywować NL za 10 zł co 36-38 dni i pilnować darmowych jednorazowych NL, aby rzadziej wydawać 10 zł z konta głównego.

Opłacalność zależy od potrzeb.