- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
Hej. Mam pytanie czy używając ponad 4 za granicą numeru mogą mi go za blokować ? Dostałam tylko ostrzeżenie że będą więcej naliczać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
@roxiu nie zablokują numeru ani połączeń, tylko wskoczą dodatkowe opłaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
Jeśli w ciągu 4 miesięcy częściej korzystasz z telefonu za granicą niż w Polsce, uruchamiają się dodatkowe opłaty zgodnie z FUP (Fair Usage Policy). Numer nie jest blokowany (no chyba że jest to numer na kartę i skończą Ci się środki na koncie), także możesz być o to spokojna.
Więcej o Polityce Uczciwego Korzystania z Roamingu możesz zobaczyć tutaj i tutaj:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
@roxiunapisał(-a)Hej. Mam pytanie czy używając ponad 4 za granicą numeru mogą mi go za blokować ? Dostałam tylko ostrzeżenie że będą więcej naliczać.
Jeżeli masz na danych numerach pakiety roamingowe, to pakiety zostaną pominięte, a opłaty będą naliczane zgodnie z cennikiem, jak by pakietów nie było dostępnych. Teraz powinien przyjść jeszcze jeden SMS z informacją o rozpoczęciu naliczania standardowych opłat. Numery nie zostaną zablokowane.
Więcej informacji o kosztach i polityce uczciwego korzystania (FUP) znajdziesz na stronie:
https://www.orange.pl/view/roaming
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
Mam konto ważne rok i jeśli nie będzie pieniędzy to nie mają z czego pobierać . Ale czy jak doładuje pakiet z netem w roamingu to czy będzie działał czy dać sobie spokój z doładowaniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
@roxiu jak dostaniesz SMS-a, że opłaty za transmisję danych są naliczane według stawek standardowych z powodu polityki uczciwego korzystania, to po zasileniu konta będzie można dalej użytkować numer i transmisje danych, ale liczyć się trzeba, ze będzie okropnie droga.
W takim przypadku już według mnie wyjdzie taniej zakupienie karty SIM z internetem u lokalnego operatora.
Tutaj był poruszany temat kosztów 1 MB po standardowej cenie w UE:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
@roxiunapisał(-a)Mam konto ważne rok i jeśli nie będzie pieniędzy to nie mają z czego pobierać . Ale czy jak doładuje pakiet z netem w roamingu to czy będzie działał czy dać sobie spokój z doładowaniem
Jeśli tam planujesz siedzieć dłużej (za granicą), to kup lokalną kartę sim, wyjdzie taniej niż utrzymanie sim karty Orange bez abonamentu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange za granica
Jeśli chodzi o Niemcy to możesz zamówić darmową kartę SIM z darmowym internetem netzclub tzn jakaś ilość jest darmowa później internet zwalnia na tyle że da się korzystać z facebooka. Za dopłatą można przyspieszyć internet. Po miesiącu internet się odnawia za free. Polecam