Nowy numer - jak zyskać GB internetu

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 11
  • 0

Witam.

Jutro odbiorę starter Orange na kartę za 5 złotych kupiony online na stronie Orange i stąd moje pytanie: 

- co włączyć, ustawić w aplikacji Mój Orange, na jaki numer wysłać SMS itd, aby na początek uzyskać możliwie najwięcej GB internetu (bo ponoć są takie możliwości - zgoda na przetwarzanie danych/marketing (czy coś takiego?), włączenie czegoś w aplikacji "Mój Orange", i tym podobne..?)

Najlepiej w punktach:

1)

2)

3)

co wykonać, aby po rejestracji numeru otrzymać jak najwięcej GB internetu, abym mógł jutro punkt po punkcie ustawić wszystko jak należy.

Dzięki. 🙂

* W temacie doprecyzowałem kategorię - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64167
  • 825
3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64167
  • 825

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@Psotnick co jakiś czas podawane są tematy z uzyskaniem maksymalnej ilości GB o jak najdłuższym czasie ważności na nowym starterze. Ostatnio był temat:

https://nasz.orange.pl/t5/Oferta-na-kart%C4%99/Internet-mobilny-LTE-5G-700-GB-na-6-lat/td-p/429628

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

@Psotnickpo pierwsze aby efektywnie i optymalnie wykorzystać złotówki i GB po aktywacji startera nie spieszymy się z niczym.

Od razu za te startowe 5 zł po aktywacji startera mamy:

1)cykliczny 30-dniowy NL z 25GB + 800GB (z promocji 9600GB)

2) 6 GB za doładowania ważne (30+31+365) 426 dni

3) konto na wychodzace ważne 426 dni

Po 31 dniach robimy pierwsze doładowanie za 5zł, które daje 5GB+20GB

Następne doładowanie za 5 zł nie później niż 57 dnia od aktywacji tez da 25GB ale też automatycznie odnowi się NL za 15 zł  z kumulacją GB w w NL (także te do tej pory niewykorzystane/zapamiętane/zamrożne w NL)

Później po ponownym zawieszeniu NL znowu doładowujemy po 5 zł i jak będzie 10 zł to będzie możliwe drugie odnowienie NL za 15 zł. Następne automatyczne odnowienia już będa kosztować 35 zł.

Tak należy robić, żeby w trakcie zawieszenia  NL do 27/28 dni wykorzystywać GB za doładowania, a gdy NL jest ważny, to wykorzystywać jak najwięcej GB w NL  Pamiętamy, że GB w NL schodzą jako ostatnie.

Zgody to są potrzebne do skorzystania z niektórych promocji jak 400GB, ale spokojnie można poczekać na jakąś lepszą kilkudniową promocję za zgody np 400GB+ extra 600GB.

Po za tym po 2 automatycznych odnowieniach za 15 zł można tak kontrolować konto złotówkowe i GB za doładowania,  żeby skorzystać z innych 30-dniowych promocyjnych NL za 15 zł kiedy potrzeba.

Nie należy dopuszczać do wyłączenia NL (przynajmniej przy dostępnych NL promocyjnych za 15 zł), które następuje 27/28 dniu zawieszenia NL, a w trakcie zawieszenia korzystać z bonusowych GB za doładowanie lub innych promocji.

PS.

kolejność schodzenia GB:

901- okazyjne

411- bonusowe za doładowania

360- EPI

630- NL albo multipakiet.