- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z numerem tymczasowym i otrzymaniem bonus po przeniesieniu numeru do Orange
Jestem nowym użytkownikiem Orange na kartę i od samego początku napotkałem szereg problemów, które znacznie obniżyły moją satysfakcję z usług tego operatora!
Po przeniesieniu numerów, musieliśmy niemalże wyprosić przysługujące nam bonusy – zarówno za samo przeniesienie numeru, jak i za doładowania konta. Niestety, przez wiele dni żadne z dwóch numerów nie otrzymały bonusów w postaci 1000GB, które miały zostać przyznane w ramach promocji. Dodatkowo, brak było również bonusów za doładowanie konta na Mój Orange.
Najgorszy moment nadszedł, gdy próbowałem i nadal próbuje zalogować się do aplikacji „Mój Orange”. Okazało się, że numer tymczasowy, który został mi przydzielony, nie został usunięty z mojego konta, mimo że został już wyłączony, to nie mogłem otrzymać SMS-a do autoryzacji, bo przychodziły pod ten wyłaczony numer. Próba rozwiązania problemu przez konsultanta zakończyła się fiaskiem – osoba po drugiej stronie z niezrozumiałym akcentem twierdziła, że nie ma możliwości rozwiązania tej kwestii!
Powrót do czatu, bo może jakimś cudem trafimy na innego, ogarniętego konsultanta, i tak się stało, ale tylko częściowo. SMS-y dochodzą już na przeniesiony numer, jednak po zalogowaniu się do "Mój Orange", wciąż widoczny jest wyłączony, tymczasowy numer, i brak podglądu moich usług.
Dodam jeszcze, że tymczasowy numer, który otrzymałem, krążył z ręki do ręki, i był używany w różnych serwisach internetowych z możliwością zalogowania się na cudze konto! Ubaw po pachy.
Pomimo wielokrotnych prób kontaktu z obsługą klienta przez czat, problemy nie zostały rozwiązane, albo tylko częściowo. Kiedy zdecydowaliśmy się na rozmowę telefoniczną pod numerem *100, to konsultantka twierdziła, że nic nie może itp... a przecież ma dostęp do mojego konta i możliwość dokonania w nim zmian! W ten sposób zostaliśmy „przekierowani” z jednego punktu kontaktowego na drugi, co tylko pogłębiło frustrację.
Pamiętaj i ucz się na błędach innych – nie przenoś swoich głównych, ważnych numerów do Orange na kartę, bo staniesz się stałym bywalcem czatów i infolinii.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z numerem tymczasowym i otrzymaniem bonus po przeniesieniu numeru do Orange
Proponuję złożyć reklamację (nie padło to słowo w Twoim wpisie) ze szczegółowym opisem.
Zauważ że w Orange jest kilkanaście milionów klientów i Twój przypadek jest jednostkowy, szkoda że się wydarzył.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie przenoś swojego głównego numeru telefonu do Orange!
Reklamacja wisi już od ponad tygodnia i czeka na rozwiązanie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Zawiedziony_napisał(-a)
Reklamacja wisi już od ponad tygodnia i czeka na rozwiązanie!
Temat jest dość złożony i pojawia się tu kilka spraw do weryfikacji i rozwiązania.
Rozwiązano: Ile czasu trwa rozpatrzenie reklamacji? Do 30 dni - czy na pewno? - Nasz Orange - 211690
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo fajna przygodna z Orange - na dzień dobry od reklamacji do reklamacji!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie przenoś swojego głównego numeru telefonu do Orange!
Dodam jeszcze, że tymczasowy numer, który otrzymałem, krążył z ręki do ręki, i był używany w różnych serwisach internetowych z możliwością zalogowania się na cudze konto! Ubaw po pachy.
Proponuję pomysł racjonalizatorski
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo fajna przygodna z Orange - na dzień dobry od reklamacji do reklamacji!
No niestety, coś nie zagrało tak jak powinno zagrać. Pozostaje poczekać na odpowiedź. Jak możesz to daj znać jak zakończyła się sprawa.
I pozostaje mieć nadzieję że dalej już będzie tylko przyjemnie. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Użytkownicy forum są często bardziej pomocni niż sam operator. Państwo powinni mieć pełny dostęp do naszych usług, aby uzyskać szybszą i skuteczniejszą pomoc 😉 Często społeczność forum ma doświadczenie, które pozwala rozwiązać problemy w sposób bardziej przystępny i dostępny.
Na ten moment jestem na NIE! Wiem, że odejdę od nich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście zrobisz co uważasz ale zawsze możesz zebrać więcej argumentów co zrobić, żeby nie podejmować decyzji pod wpływem chwili. Czasami coś nie zagra na poziomie ludzkim a czasami na poziomie komputera, a czasami tu i tu. U każdego z operatorów są jakieś faile, nawet u takich którzy są lokalni z kilu tysiącami klientów. Z pozytywów to dostarczyłeś informacji o słabym punkcie procesu jeśli coś poszło nie tak i odpowiedni ludzie zakładam że się tym zajmą po stronie Orange. Najczęściej takie problemy powodują jakieś brzegowe przypadki/zbieg różnych nieprzewidzianych wcześniej zbiegów okoliczności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słuchajcie, po jakim czasie ten pechowy i przeklęty numer tymczasowy powinien zniknąć z mojego głównego konta abonenckiego, żebym mógł zobaczyć swój przeniesiony numer i zarządzać nim w aplikacji "Mój Orange"? Po 24 godzinach czy dłużej?
Drugi przeniesiony numer został automatycznie i od ręki przypisany do głównego konta.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »