To nie jest wina Spotify tylko ustawień APN, chociaż nawet poprawne wpisane APN nie pomaga na dłużej tylko na chwilę. Mam taki problem od miesiąca na telefonie i na tablecie, dwie różne karty pre-paid. Orange na pewno coś ogranicza, ale przecież nie przyznają się a udowodnić im nic nie można. Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobisz.
Zauważyłam też, że ostatnio mam mocny problem z internetem w telefonie, nie odbiera połączenia, zawieszają się strony internetowe, nie mogę się zalogować do banku, bo wskakuje komunikat z brakiem internetu a buforowanie radia internetowego to jakiś koszmar. Muszę sobie zorganizować chwilę czasu i się przenieść chyba gdzie indziej jak to ma tak dalej wyglądać.
Spotify co chwilę aktualizują, działa raz lepiej raz gorzej, problemy z nim to tak 50% aplikacja i 50 oprogramowanie fona, dziwię się więc że zwalacie te problemy na Orange, zgłaszać problemy w aplikacji i do producenta fona, tak poza tym, Twardy Reset co jakiś czas nie zaszkodzi, jak go nie chcecie robić to nie narzekajcie.
Człowieku, każdy z nas ma inny telefon, Spotify jest głównym problemem, ale wszyscy tutaj mają również problem z działaniem samego internetu, wytłumacz Nam proszę w takim razie dlaczego na Wlanie wszystko działa, bo przecież każdy producent skopał opro no nie? A hosta Spotify wykrywają dane mobilne i blokują cały ruch. Brawo!
Przed chwilą znowu leżał mi cały ruch sieciowy, musiałem zmieniać preferowany typ sieci.
@Emcetdyskusja na No, do niczego nie doprowadzi, znam się na telefonach i oprogramowaniu, ale zdalnie nie pomogę, gro problemów jest do rozwiązania samemu, ale trzeba się na tym znać, inna sprawa że po aktualizacjach Android trzeba Twardy Reset zrobić, ilu to robi... 1 na tysiąc, to chyba optymistyczne, prawie nikt, podobnie jest z danymi pakietowymi, trzeba poprawić czasem ustawienia, te co przychodzą od Operatora, nie zawsze działają na 100%, tak na koniec, czasem winna karta sim, te nowe łapią bugi czy usterkę, niby działają, ale nie w 100% poprawnie, trzeba sim kartę sprawdzić na innym fonie.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że takie rzeczy dzieją się na kilku urządzeniach tylko i wyłącznie w Orange a na innych nie? Mam Samsunga, Huawei i Moto w orange I na każdym ten sam problemy a na dwóch Samsungach i jednym Huawei jest spoko bo dwa w T-Mobile i jeden w Plus. Najłatwiej zrzucić winę na telefon bo zdalnie się tego nie da sprawdzić. Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi.
@Koloryzowanie mam Motorole One i Xiaomi Mi9. Dane Mobilne działają jak trzeba i Spotify, karty sim mam nowe, bo migrowałem 2 numery do prepaid, fony co aktualizacja Android traktuję "Twardy Reset", nie wiem czy ta operacja pomaga, ale nie mam problemów z niczym, dodam jeszcze że telefony bez brandu Operatora.
Niby tak, nie wiem jakie inni mają doświadczenie w tych sprawach, jak wyrzuci mi internet puszczę tracert, zobaczymy na czym wisi.
U mnie w sofcie wszystko jest spoko.
PS. Moja dziewczyna ma S7, od tygodnia ma to samo co reszta. Xperia XA1, teraz kolega mnie poinformował że musi zmieniać preferowany typ sieci
Wcześniej z nim o tym nie rozmawiałem.
@Emcetczasem oprogramowanie jest ok, ale w przypadku wi-fi czy LTE może być usterka sprzętowa, objawy podobne a tego w domu nie zdiagnozujesz, czytnik sim kart, też bywa zawodny, więc diagnoza jest trudna na forum.
EDIT:
Sprawdzić na sim od innego Operatora, zgłosić do BOK problem z nadajnikiem, może mieć usterkę, mało kto to zgłasza, ale gro narzeka.
Ok. To jeżeli to jest usterka sprzętowa to jakie jest prawdopodobieństwo, że w okresie jednego miesiąca wydarzyła się ona na 4 różnych urządzeniach w Orange? Wszystkie urządzenia bez softu operatora. Zresetowanie ustawień APN pomaga na chwilę. A potem to samo.
@Koloryzowanie obstawiam że u ciebie to lokalny problem > Dane Mobilne, zgłosić to do BOK Orange, globalnie nie ma tego problemu, bo ja nie narzekam, wszystko działa mi ok ![]()