- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jednym koncie mam przedłuż ważność a na drugim brak tej możliwości?
@Liliennenapisał(-a)Tłumaczyłam na czacie konsultantowi Orange zasady promocji starterów online raz xD Ze 4 błędy popełnił .
No to witamy na forum nowego eksperta od oferty na kartę 🙂 Każdy się przyda...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Troche nie ogarniam tego tematu.
Mam 2 numery, na tej samej ofercie, tak samo jak OP, oba są w OFnK.
Na jednym z nich, w pewnym momencie (bez mojej interakcji, ani nawet zgody) aktywowało się NL. Ale nie zmieniła się taryfa - ta pozostała OFnK. Nieświadom sytuacji doładowałem konto bo zaniedługo się kończy ważność a numeru baardzo rzadko używam do czegokolwiek.
Wysłanie SMS skutkuje zwrotką że usługa jest dostępna tylko w orange na karte... Mimo że mam na karte...
Usługi NL nie da się dezaktywować, sypią się jakieś błędy. Napisałem na czacie, konsultant rozumiał mój problem i nawet stwierdził że faktycznie coś jest mocno nie tak z moim kontem, próbował nawet uznać reklamacje - tylko że środki natychmiast zostały wyssane przez NL którego nijak nie da sie deaktywować.
Jest założone zgłoszenie techniczne, przez pierwszy tydzień dostawałem po kilka sms na dzień typu "docelowa taryfa identyczna z obecną" oraz jakieś błędy typu "usługa chwilowo niedostępna" itp, po jakimś czasie sie chyba poddali. Pytałem konsultanta ile mam czekać aż dział techniczny ogarnie sytuacje, i w skrócie się dowiedziałem że do 5 dni (minęło już 11 dni) i nie ma co poganiać bo to oni do mnie sie odezwą jak ogarną.
Objaw brzmi łudząco podobnie do problemu OP. Ktoś zauważył że na screenach od OP na koncie na którym da się aktywować przedłużenie konta jest bonusowy transfer za doładowanie a na drugim - nie. U mnie to samo - na jednym się pokazuje dodatkowy bonus a na drugim nie. Natomiast opis usługi u mnie jest inny, jeden numer (gdzie jest OK) jest "Internet bez limitu" a na drugim gdzie jest nie OK "Zawsze Bez Limitu pakiet GB".
Jedyne rozwiązanie jakie znam to przenieść numer do innej sieci i z powrotem xD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro masz "Zawsze bez limitu pakiet GB" to masz taryfę Zawsze bez limitu.
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/45822/f546fdbe-0e02-4aa2-939a-1d30ab48168d
Wyłączenie taryfy
21. Mogą Państwo zrezygnować z Zawsze bez limitu i przejść na taryfę Orange Free na kartę. W tym
celu powinni Państwo:
a. wysłać bezpłatnego SMS-a o treści STOP lub FREE pod numer 80175,
b. wpisać na klawiaturze telefonu kodu *130*12# i zatwierdzić przyciskiem połączenia lub
c. zrezygnować w Mój Orange.
22. W związku z rezygnacją:
a) przepadną pozostałe na koncie GB,
b) środki, które pozostały na koncie przeniesiemy do taryfy Orange Free na kartę,
c) dzień przeniesienia będzie pierwszym dniem okresu aktywnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A to nie jest tak, że po przedłużeniu konta na rok zmienia się usługa z NL na zwykłą, + to co wyżej we wpisie, czyli zależnie jaki mamy plan na korzystanie z OFnK trzeba albo lecieć do końca z promocyjnymi GB z paczek NL albo jak ja zrobiłem w sierpniu o czym dowiedziałem się niedawno (polecam poczytać te tematy btw) najpierw skorzystać z dostępnych darmowych promek, GB za logowanie do Mój Orange, GB za zgody itp. i przedłużyć za 39zł (niedawno była podwyżka) i po wykorzystaniu wrócić na NL żeby wykorzystać promocyjne paczki GB (które powinny przyjść tak jak to było w moim wypadku)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O... to już nie jest za 29 zł tylko za 39 zł ta opcja przedłużenia na rok....jeju, ale pędzą te ceny wszędzie.
- « Poprzedni
- Następny »