- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam!
Uważajcie na to, kiedy kończy się Wam pakiet internetu! Ja korzystałam z bonusu za rejestrację numeru. Gdy pakiet się skończył, Orange nie raczyło mnie o tym poinformować, co w świetle prawa powinni byli zrobić. Byłam przekonana, że otrzymam od nich sms. Skorzystałam z internetu dwa razy po upływie ważności, zupełnie nieświadomie. Środki z konta, 130 zł, zniknęły. Udało mi się odzyskać tylko 30zł.
Byliście w podobnej sytuacji?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Art. 63a mówi o obowiązku oferowania pakietów internetowych oraz powiadamiania o wyczerpaniu limitu.
Moim zdanie, Orange oferuje pakiety internetowe:
- 200 MB na 1 dzień
- 500 MB na 30 dni
- 2 GB na 30 dni
- 5 GB na 30 dni
- Elastyczny pakiet internetowy
Bonus za rejestrację nie jest w moim przekonaniu pakietem internetowym (o którym mowa w ustawie), i nie sądzę, aby na mocy tego przepisu, byli zobligowani do informowania o jego wykorzystaniu.
A jeśli nawet - stawka w Orange na kartę za internet to 5,12 zł za 1 MB. Zanim zostaniesz poinformowany, i tak możesz szybko stracisz kasę 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec pakietu
Proszę przypomnij mi w myśl jakiej ustawy/przepisu operator jest zobligowany do powiadomienia o zakończeniu pakietu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec pakietu
@K2 owszem fajnie byłoby gdyby taki sms przychodził z informacją, ale........do kontroli pakietów służy Mój Orange i tam można na bieżąco monitować stan pakietów. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Art. 63a mówi o obowiązku oferowania pakietów internetowych oraz powiadamiania o wyczerpaniu limitu.
Moim zdanie, Orange oferuje pakiety internetowe:
- 200 MB na 1 dzień
- 500 MB na 30 dni
- 2 GB na 30 dni
- 5 GB na 30 dni
- Elastyczny pakiet internetowy
Bonus za rejestrację nie jest w moim przekonaniu pakietem internetowym (o którym mowa w ustawie), i nie sądzę, aby na mocy tego przepisu, byli zobligowani do informowania o jego wykorzystaniu.
A jeśli nawet - stawka w Orange na kartę za internet to 5,12 zł za 1 MB. Zanim zostaniesz poinformowany, i tak możesz szybko stracisz kasę 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec pakietu
Witam,
Zwracam honor, faktycznie istnieje taki zapis. Jednakże nie mówi on o sytuacji, w której pakiet (przykładowo 30dniowy) kończy swoją ważność termonowo, a o sytuacji, gdy w trakcie trwania tego pakietu wykoczystasz jego limit (np pakiet miał limit 2GB, a wkozrystałaś 2.1GB). W zwiazku z tym, powyższy artykuł tutaj nie znajduje zastosowania.
Co więcej, artykuł ten mówi o "bezzwłocznym poinformowaniu" o przekroczeniu pakietu. Można to także potraktować jako bezzwłoczne wysłanie listu poleconego z informacją o przekroczeniu pakietu (nigdzie nie pada informacja o konieczności wysłania SMS).