Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak wyłączyć usługę Bez limu + 25 GB na 31? Denerwują mnie powiadomienia o odnowieniu

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Jak wyłączyć usługę Bez limu + 25 GB na 31? Denerwują mnie powiadomienia o odnowieniu

Cześć da się jakoś wyłączyć tą usługę, bo męczy mnie już x czasu wysyłając powiadomienia, zdjęcia w załączniku.

Screenshot_20240330-131150.png

Screenshot_20240330-130356.png

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1875
  • 6628
  • 75

Po 93 dniach od zawieszenia cyklicznego NL bez limitu samo się wyłączy.

Nie polecam, ale można samemu wyłączyć NL w MO wchodząc w zakładkę [pakiety i usługi].  Po wybraniu z aktywnych usług (mimo zawieszenia) Cykliczny NL dostępny jest guzik [wyłącz usługę].

Nie polecam użycia tego guzika bo straci się zamrożone GB oraz czas możliwy do zamrożenia GB do 93 dni. Czas zamrożenia będzie istotny gdy będziemy korzystać później z darmowych jednorazowych NL np. na majówkę. Jednorazowe mają tylko czas zamrożenia 31 dni.

Jak wyłączysz NL cykliczny, to będziesz narzekał, że z GB z darmowych NL nie możesz skorzystać.

PS.

Jednorazowego zawieszonego NL nie da się wyłaczyć w MO tylko kodem lub SMSem.

cykliczny NL + jednorazowy NL = cykliczny NL

Dla samej kumulacji GB w roamingu UE warto zachować cykliczny NL i jak trzeba to samemu aktywować najpóźniej w 93 dniu zawieszenia jednorazowy NL za 1 zł.

PS2. Same powiadomienia globalnie łatwiej zablokować, ale nie o to pytałeś.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2748
  • 11371
  • 111

Cześć @1herbatnik 

@1herbatnikczy chodzi Ci o wyłączenie tylko powiadomienia czy usługi? Jeśli chodzi Ci o całkowite wyłączenie usługi to  znalazłem regulamin tej usługi Regulamin usługi promocyjnej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 25GB + 5G pass na próbę” (obowiązuje od 1 czerwca 2023 r.) Masz go w załączniku. W tym regulaminie  jest napisane jak wyłączyć tą usługę.

Wyłączenie usługi
20. Usługę można wyłączyć poprzez:
1) Wysłanie SMS-a o treści NIE pod numer 630 (koszt SMS-a zgodny z obowiązującym Abonenta cennikiem);
2) Wpisanie na klawiaturze telefonu kodu *101*1*0# i zatwierdzenie przyciskiem połączenia (opcja bezpłatna);
3) Zalogowanie do Mój Orange.

W załączniku przesyłam Ci  regulamin tej usługi 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 1875
  • 6628
  • 75

Po 93 dniach od zawieszenia cyklicznego NL bez limitu samo się wyłączy.

Nie polecam, ale można samemu wyłączyć NL w MO wchodząc w zakładkę [pakiety i usługi].  Po wybraniu z aktywnych usług (mimo zawieszenia) Cykliczny NL dostępny jest guzik [wyłącz usługę].

Nie polecam użycia tego guzika bo straci się zamrożone GB oraz czas możliwy do zamrożenia GB do 93 dni. Czas zamrożenia będzie istotny gdy będziemy korzystać później z darmowych jednorazowych NL np. na majówkę. Jednorazowe mają tylko czas zamrożenia 31 dni.

Jak wyłączysz NL cykliczny, to będziesz narzekał, że z GB z darmowych NL nie możesz skorzystać.

PS.

Jednorazowego zawieszonego NL nie da się wyłaczyć w MO tylko kodem lub SMSem.

cykliczny NL + jednorazowy NL = cykliczny NL

Dla samej kumulacji GB w roamingu UE warto zachować cykliczny NL i jak trzeba to samemu aktywować najpóźniej w 93 dniu zawieszenia jednorazowy NL za 1 zł.

PS2. Same powiadomienia globalnie łatwiej zablokować, ale nie o to pytałeś.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 58
  • 139
  • 1

"po 93 dniach od zawieszenia" a kiedy następuje to zawieszenie? bo faktycznie takie coś się pojawiło u mnie w MO.

Czy wyłączenie tej usługi samemu skutkuje utratą bonusowych GB z doładowań albo przyznanych za zgodę na powiadomienia marketingowe?

Jak wyłączyć skutecznie, żeby po zgromadzeniu na koncie 35zł (mam cykliczne NL za 35zł) nie powodowało włączenia tej usługi?? aktywacja NL za 1zł spowoduje aktywację odnawiana usługi za 35zł?

• 1875
  • 6628
  • 75

@fajera63a po co wyłączać, nie lepiej kontrolować konto złotówkowe. Bez wyłączenia domyślenie ustawionego kredytu na usługę lub odnowienie usługi już przy 30 zł na koncie NL cykliczny za 35 zł odnowi się. Ja tam bym jak jeszcze nie korzystałem wysyłał SMS START50 CYKL na 813 i przeszedł na NL cykliczny za 50 zł płacą tyko 15 zł oraz dodatkowo inkasując 100GB + 450GB + 650GB w NL przy włączonych promocjach 5400GB i 7800GB.

Tak, ostatnio można jednocześnie otrzymać paczki 450GB i 650GB.

Przy NL cyklicznym za 50zł łatwiej będzie kontrolować konto, aby nie dochodziło do automatycznego odnowienia.

Po zawieszeniu NL można sprawdzić do kiedy są zamrożone GB w NL na stronie MO po kliknięciu w -->[zobacz szczegóły] przy numerze.

Przy dobrym układzie darmowych jednorazowych NL GB w NL nigdy nie przepadną.

• 58
  • 139
  • 1

@andrzej1441nie potrzebuję cyklicznego NL... dlatego pytałem o co pytałem i Twój post w niczym mi nie pomógł

• 1875
  • 6628
  • 75

@fajera63a tanie GB w roamingu UE nie będziesz nigdy potrzebował?

Jak samodzielnie wyłączyć miałeś napisane kilka (2-3) posty wcześniej zanim zadałeś pytanie.

Skoro widziałeś, że NL jest zawieszony to też widziałeś przycisk wyłączenia.

Wyłączenie NL nie wpływa na GB za doładowanie.

Natomiast włączenie NL wpływa na GB za doładowanie, nawet troszeczkę, niezauważalny  ułamek GB dodaje do GB za doładowanie.

aktywacja NL za 1zł spowoduje aktywację odnawiana usługi za 35zł?

Odnowi zawieszony cykliczny NL za 35 zł na 1 dzień. Dzień aktywacji nie liczymy.

• 58
  • 139
  • 1

@andrzej1441 "Po 93 dniach od zawieszenia cyklicznego NL bez limitu samo się wyłączy."

Jest w MO status zawieszenia a jednak się samo nie wyłączyło bo jest klawisz "wyłącz usługę" i wczoraj znów b był sms, że "nie mogliśmy odnowić usługi za 35zł bo za mało środków na koncie. 

Pytanie: kiedy następuje zawieszenie? bo zapewne TE 93 dni jeszcze nie minęły...

Czy wyłączenie tej usługi samemu skutkuje utratą bonusowych GB przyznanych np. za zgodę na powiadomienia marketingowe?

• 1875
  • 6628
  • 75

Jak kończy się ważność cyklicznego NL, to nie zostaje NL od razu wyłączony a zostaje zawieszony do 93 dni.

W stanie zawieszenia NL,  GB w NL są zamrożone.

Pozycja z wyzerowanymi krajowymi GB zamrożonymi może być niewidoczna w -->[zobacz szczegóły].

Pozycja z zamrożonymi GB  roamingu UE dla NL jest zawsze widoczna (na samym dole zakładki).

Jak nie aktywuje się żaden NL w trakcie zamrożenia GB w zawieszonym NL to system wyłączy NL a pozycje z zamrożonymi GB w NL znikną.

Ile razy mam pisać:

Wyłączenie NL nie wpływa na bonusowe GB za doładowanie.

Do bonusowych GB za doładowanie zaliczamy te, które sprawdza się SMSem na nr 411.

Z tego numeru (411) dostaje się także różne informacje na temat tych GB.

GB z 411 mają 7 dniową gwarancję zwrotu - mogą być zamrożone do 7 dni.

Jak w trakcie zamrożenia doładuje się konto to zostaną przywrócone.

Uwaga. Już kilka osób straciło sporo złotówek na płatną transmisję, bo bonusowe GB za doładowanie obecnie otrzymujemy i przywracamy tylko za doładowanie zainicjowane przez stronę doładowań Orange.

PS.

Orange zapomniało o regulaminie:

Gwarancja zwrotu na bonusowe GB 

a w szczególności o pkt.:

9. Zablokowanych bonusowych środków na Internet nie odzyskają Klienci, którzy doładują się za pomocą usług: Przelew SMS, Kredyt, Automatyczny Kredyt.

To jest pewna podstawa do rekompensat za straty.