Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak przenieść numer z nju do Orange na kartę nie mając kasy w nju?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20199
  • 58421
  • 795

@Ianus72 operator pewnie monitoruje karty SIM, więc i tak nie dowiemy się dokładnych danych, pewnie to i tak tajemnica handlowa.

Ceny w NJU i tak lepiej wyglądają (39 groszy) niż w ofercie na kartę (79 groszy).

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6929
  • 28426
  • 227

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Ianus72 kiedyś jak przenosiłem z nju, to starałem się tak wykorzystać środki z konta, aby zostało na wysłanie SMS-a. Mógłby być kod USSD do przeniesienia numeru, albo powinni zdjąć opłatę za SMS-a.

Kody USSD zaczynają być problematyczne w dobie rezygnacji z 3G.

• 20199
  • 58421
  • 795

@j131 kiedyś na AMA pytałem o działanie kodów USSD po wyłączeniu 3G. Mają działać również na 4G. Niedługo u siebie sprawdzę po wyłączeniu 3G w mojej okolicy.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6929
  • 28426
  • 227

👍

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

@ketrasaArturnapisał(-a)

@j131 kiedyś na AMA pytałem o działanie kodów USSD po wyłączeniu 3G. Mają działać również na 4G. Niedługo u siebie sprawdzę po wyłączeniu 3G w mojej okolicy.

U mnie 3G wyłączone, a kody USSD działają.

• 20199
  • 58421
  • 795

@krycek to bardzo cenna informacja. Jeszcze się dopytam, w czasie wysyłania kodu USSD masz cały czas połączenie LTE/5G, czy na chwilę przełącza na 2G?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

@ketrasaArturnapisał(-a)

@krycek to bardzo cenna informacja. Jeszcze się dopytam, w czasie wysyłania kodu USSD masz cały czas połączenie LTE/5G, czy na chwilę przełącza na 2G?

Mam cały czas 5G.

• 20199
  • 58421
  • 795

@krycek czyli jednak eksperci na AMA dobrze informowali, że kody USSD będą również działały po wyłączeniu 3G. Dzięki za cenną informację 🤗

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 570
  • 1104
  • 4

@Ianus72napisał(-a)

@piotrKawiorynapisał(-a)

po kiego grzyba po zapowiadanych zmianach w orange w styczniu 2025??? Ja mam zamiar jeden numer w drugą stronę! 🙂

W niebieskiej pomarańczy też niewesoło... Na pewno się przeniesiesz @piotrKawiory ?

nowenju.png

i taka ciekawostka...

nowenju2.png

Tak przeniosę numer, który jest u osoby w rodzinie, która nie ogarnia nawet wysłania SMS-a. Utrzymanie w orange teraz to 29zł/rok, a w nju doładowanie raz za 5zł na pół roku... tak przynajmniej było podobno do tej pory... Rachunek jest prosty, a i sam cennik ze zmianami, który zamieściłeś wskazuje wyraźnie, że nju jest o połowę tańsze 😏

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 540
  • 2178
  • 8

@piotrKawioryO połowę tańsze ale 4 razy droższe niż do tej pory (pod pewnymi względami). Ale to i tak nadal najtańsza wersja Orange. Wszystko zależy od tego jak się z numeru korzysta.