Czy może ktoś tutaj na forum sensownie odpowiedzieć, dlaczego tylko doładowania przez internet i konto bankowe jest premiowane 2X więcej , a pozostałe standardowe doładowania już nie są premiowane ? Co firma ma z tego ,żeby klienci Orange przez bank doładowali swoje konta ? Moim zdaniem, jest to zmuszanie i dzielenie klientów- chcesz promocję, załóż konto bankowe !
@jan1 podejrzewam, że chodzi o prowizje i koszty związane z dystrybucją kodów. Często w BlueMedia robi promocje, a nie Orange. Może i w tym przypadku tak jest. Transakcje elektroniczne lecą przez BlueMedia, doładowania kodami już nie.
@jan1 podejrzewam, że chodzi o prowizje i koszty związane z dystrybucją kodów. Często w BlueMedia robi promocje, a nie Orange. Może i w tym przypadku tak jest. Transakcje elektroniczne lecą przez BlueMedia, doładowania kodami już nie.
Doładowania elektroniczne przy okazji zachęcają do skorzystania z Mój Orange.
Oczywiście transakcje elektroniczne są jakby nie patrzeć wygodniejsze i bezpieczniejsze dla jednej i drugiej strony.
@jan1 nie tylko Orange premiuje za doładowania elektronicznie. U innych operatorów jest podobnie. Klient ma wybór albo doładowuje elektronicznie i ma bonus albo normalnie. I tak zakładam, że większość klientów ma dostęp do płatności elektronicznych. Zresztą nawet jak ktoś nie ma osobiście zawsze można z kimś bliskim dogadać się, aby to zrobił ze swojego konta. Jak dla mnie nie jest to żadne zmuszanie.
@Kimiriko oczywiscie że każdy klient ma prawo wyboru , inni operatorzy również tak robią , ale pisząc słowo
" zmuszanie " miałem na myśli , że każdy chcący skorzystać z promocji nie ma alternatywy - musi doładować elektronicznie .
Na tym polegają promocje - aby z nich skorzystać należy spełnić dany warunek. Wysłać SMS, doładować konto czy jak w tym przypadku zasilić elektronicznie. Nie można jednak napisać, że zmusza klienta do założenia konta bankowego. Zawsze może to przez kogoś ogarnąć.
Podsumowując to nie jest zmuszanie tylko zachęcanie (za pomocą dodatkowych bonusów).
@tolek ładnie ujęte.
@tolek Ale ja już napisałem że klient nie ma żadnej alternatywy, chcący skorzystać z bonusów i promocji , przez takie
" zachęcanie " w celu osiągnięcia zamierzonego celu doładowania elektronicznego .Takie usilne
" zachęcanie " jest bardzo aktywne i widoczne przez różnych operatorów , np. przy pozyskiwaniu " nowych " klientów , a o " starych " już się nie pamięta .