- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam taką sytuację:
Pytanie jak w temacie. Dlaczego data odnowienia no limit jest wcześniejsza niż termin aktywności usługi?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut możesz dopytać się na infolinii. Podejrzewam, że daty się nie zaktualizowały. Zweryfikuj jeszcze w aplikacji, ile dni masz do końca ważności pakietu.
Można jeszcze zrobić tak, jeśli nie masz wystarczających środków na koncie, to poczekać do odnowienia usługi. Z braku środków się nie odnowi, więc ją wyłączysz przed doładowaniem konta.
Druga ważna sprawa, to przeanalizuj, czy faktycznie 200 minut miesięcznie pokryje Twoje zapotrzebowanie. Ja na swoich numerach sprawdzałem i za każdym razem wychodzi mi, że 200 minut jest zdecydowanie za mało. Minuty po zakończeniu pakietu kosztują 79 groszy, więc może wyjść drożej, niż utrzymanie pakietu za 31 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego data odnowienia no limit jest wcześniejsza niż termin aktywności usługi?
@Glut podejrzewam, że skorzystałeś z promocji na Pryma Aprilis, więc data poprzedniego NL cyklicznego jeszcze pozostała niezmieniona. Po odnowieniu powinna być prawidłowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego data odnowienia no limit jest wcześniejsza niż termin aktywności usługi?
@ketrasaArtur tak skorzystałem z tej promocji. Pytam dlatego, że zamiast no limit chce przejąć na pakiet 200 min/SMS. Czyli muszę, albo wyłączyć no limit wcześniej, albo reklamować datę w BOK?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut możesz dopytać się na infolinii. Podejrzewam, że daty się nie zaktualizowały. Zweryfikuj jeszcze w aplikacji, ile dni masz do końca ważności pakietu.
Można jeszcze zrobić tak, jeśli nie masz wystarczających środków na koncie, to poczekać do odnowienia usługi. Z braku środków się nie odnowi, więc ją wyłączysz przed doładowaniem konta.
Druga ważna sprawa, to przeanalizuj, czy faktycznie 200 minut miesięcznie pokryje Twoje zapotrzebowanie. Ja na swoich numerach sprawdzałem i za każdym razem wychodzi mi, że 200 minut jest zdecydowanie za mało. Minuty po zakończeniu pakietu kosztują 79 groszy, więc może wyjść drożej, niż utrzymanie pakietu za 31 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GlutMultipakiet wyklucza się z NL z GB. Nie skorzystasz z darmowych i płatnych NL z GB po aktywacji multipakietu.
Zgodnie z regulaminem pierwsza próba odnowienia cyklicznego NL z GB jest 3 dni przed datą ważności NL.
Przypuszczam, że aktywując prima aprilis na 5 dni przedłużyłeś/przywróciłeś NL cykliczny
Jaki formalnie masz aktywny cykliczny NL?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 wiem, że GB z NL przypadną. Wystarczą mi te z doładowań. Formalnie mam aktywny cykliczny za 45
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut NL za 45 zł to nawet dobrze, bo łatwiej kontrolować konto, aby nie było automatycznego odnowienia.
Przy obecnych cenach stare nie wycofane oferty mogą by interesujące.
Nawet kombinacja: Taniej do wszystkich za 9 zł na 31 dni z jednorazowym NL z GB za 10 zł na 7 dni uruchamianych na przemian w ostatnich dniach ważności tych usług może być atrakcyjna.
Jak zajdzie potrzeba dłużej rozmowy lub większej liczby rozmów na komórkowe podczas zawieszenia NL to mamy NL za 1 zł tylko na komórkowe.
Tak doładowujemy, żeby bonus z GB za doładowanie wykorzystywać podczas zawieszenia NL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 dziękuję za wskazówki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutmultipakiet jest trochę drogi i wyklucza się z NL z GB. Można jeszcze zastanowić się nad usługą Twoje numery (szczególnie, gdy lubimy dzwonić na nr stacjonarny a nawet komórkowy jak często dzwonimy do niego) i nie korzystamy z NL z GB.
A tak swoją drogą to warto sprawdzić:
może podczas zawieszenia NL (a nawet ostatnim dniu ważności NL) da radę aktywować multipakiet.
Jak powstawał Multipakiet to nie było możliwości zawieszenia NL.
Ogólnie nawet aktywacja usług wzajemnie wykluczających się na przemian w ostatnich dniach ich ważności może się udać.