- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy można opóźnić włączenie promocji za przeniesienie 3 miesiące za 0zł?
Mam pytanie przeniosłem numer z Plus do Orange gdzie w promocji jest 3 miesiące za 0zł czy muszę tą promocje aktywować w jakimś określonym czasie czy np za pół roku też się da??? Chodzi mi o to, że nie wysłałem jeszcze SMS na 80290 czy ma to jakiś limit czasu aby nie stracić oferty. Numer przeniosłem 15 lutego ale jeszcze nie włożyłem do telefonu mam na to czas do 10 lutego jak podaje info na mój orange.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Promocja jest na start, więc ja aktywuj, ja od razu jak numer był już przeniesiony ją aktywowałem 😎
Po kilku miesiącach jej nie aktywujesz raczej, teoretycznie powinna się sama włączyć, tak poza tym, tyle promocji jest, że potem z nich skorzystać można 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Generalnie promocje możesz włączyć w każdym momencie, jeśli zmieścisz się w terminie obowiązywania i spełnisz jej warunki.
Obecna wersja promocji trwa do 31 marca 2028 roku, i mogą ją włączyć abonenci, którzy
- nie wcześniej niż 28 kwietnia 2025 r. przenieśli numer do Orange i wybrali ofertę Orange Free na
kartę, - nie wcześniej niż 1 stycznia 2026 r. wyrazili zgodę na otrzymywanie informacji handlowych
środkami komunikacji elektronicznej oraz - w momencie wyrażenia zgody byli w okresie aktywnym (możliwość wykonywania połączeń
wychodzących).
Od pewnego czasu co kwartał przedłużają obowiązywanie promocji. Jak widać, z obecnej mogą skorzystać nawet osoby, które przeniosły numer wiosną tamtego roku. Oczywiście nie ma pewności, jaka promocja będzie od kwietnia.
Przy okazji, jak dobrze pokombinujesz, możesz zyskać nawet 4 miesiące za free 🙂
Jak przenosiłem numer do Orange, dzięki radom @andrzej1441 z innego wątku, dzień przed przeniesieniem na numerze tymczasowym aktywowałem ogólną promkę na start (w promocji „Bez limitu za 0 zł + 9600 GB ekstra przez rok” , która obecnie trwa do końca lutego), a po upływie darmowego miesiąca, już na numerze przeniesionym, promkę ale "Bonus za przeniesienie numeru do Orange na kartę”. Czyli 1 + 3. Byle z aktywacjami zmieścić się w terminie obowiązywania promek 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@awalos spokojnie dopóki spełniasz warunki promocji to warto opóźnić promocję za przeniesienie wynikającą z dania zgód.
Na początek zawsze warto wysłać SMS START na 811 i nawet skorzystać z dwóch odnowień NL za 15 zł i dopiero wtedy dać zgodę. Między odnowieniami można robić zawieszenie NL cyklicznego do 26 (27) dni i w tym czasie skorzystać z kafelka 100GB za logowanie/rejestrację w MO. Zawieszenie przez kontrolę złotówek.
Już przy 10 zł na koncie nastąpi odnowienie NL wynikające s SMS START na 811.