Czy karty zarejestrowane przez SMS przestaną działać, jak pierwsza karta straci ważność?

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3102
  • 13528
  • 78

Czy karty zarejestrowane przez SMS przestaną działać, jak pierwsza karta straci ważność?

No tak, ale finalnie efekt będzie ten sam, czyli karta sim zostanie przypisana do PESEL. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 654
  • 2555
  • 8

@KC_KARLOSnapisał(-a)

bo moją godność i PESEL bank wstawia automatycznie.

Czasami tylko myląc przy rejestracji imię z nazwiskiem jak to zdarza się właśnie w wyżej wspomnianym banku. A może już to w końcu naprawili?

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 30
  • 77
  • 0

@Ianus72 Serio? Oj chyba nie korzystasz na co dzień z tego banku... Przecież tam podajesz tylko numer telefonu i nr seryjny simki, którą rejestrujesz. Inne dane są już automatycznie wstawione i są prawidłowe (zgodne z dowodem osobistym). Mylisz MojeID (logujesz się do bankowości internetowej + podajesz dane) z funkcją rejestracji numeru w aplikacji bankowej Millennium, gdzie o pomyłkę z danymi nie ma wgl mowy - 1 minuta i numer zarejestrowany, bo bank już Ciebie zna.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 654
  • 2555
  • 8

@KC_KARLOSnapisał(-a)

@Ianus72 Serio? Oj chyba nie korzystasz na co dzień z tego banku... .

Serio? Nie ma potrzeby, żebyś się aż tak wymądrzał. Rejestrowałem kilka numerów przez stronę tego banku i zdarzało się, że po rejestracji u operatora było zamienione imię z nazwiskiem. Co zresztą zdarzyło mi się parę razu zgłosić do banku, więc być może poprawili (co napisałem również na końcu poprzedniego postu ale być może nie doczytałeś...)

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 722
  • 2548
  • 3

@KC_KARLOSnapisał(-a)

Nie chcę robić reklamy, ale w jednym banku w ich aplikacji można rejestrować numery na kartę bez limitów. Bez zbędnych utrudnień.

Bez zbędnych utrudnień można też zarejestrować numer bez konta w banku tu https://www.orange.pl/view/zarejestruj-numer

• 30
  • 77
  • 0

@Windowv2 tak, tak... wiemy. Ale są limity. A w banku nie ma limitu co do rejestrowanych kart.

• 722
  • 2548
  • 3

@KC_KARLOSnapisał(-a)

@Windowv2 tak, tak... wiemy. Ale są limity. A w banku nie ma limitu co do rejestrowanych kart.

Przy rejestracji na selfie również nie ma małego limitu rejestracji kart.

Wszędzie jest limit 1k kart zarejestrowanych

10. Z uwagi na bezpieczeństwo, integralność sieci i wydajność systemów Orange Polska S.A. na jednym koncie Abonenta (osoby
fizycznej lub firmy) nie może być zarejestrowane więcej niż 1000 (tysiąc) kart SIM. Niniejsze postanowienie nie dotyczy numerów
zarejestrowanych przed 25 stycznia 2023 roku. https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/108953/60039f1b-2d10-4d21-8a74-92d3deb41e37 

• 30
  • 77
  • 0

@Windowv2 No właśnie, czyli "stary" Abonent nie musi się martwić o limity. A 1000 szt. to zarówno dla pasjonatów telko jak i zwykłego użytkownika to i tak spora liczba kart SIM.

• 722
  • 2548
  • 3

Nawet licząc że ktoś będzie zużywać 1 kartę co miesiąc to limit 1000 kart osiągnie po 83 latach i 4 miesiącach, myślę że szybciej ktoś będzie fraudem gdy będzie chciał wziąć coś z abonamentu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3102
  • 13528
  • 78

Jest mnóstwo ogłoszeń,  z ofertą zarejestrowanych kart SIM. Na jedną osobę rejestrują kilkadziesiąt kart i sprzedają po 20 zł .  Taki biznes ...

Z tego co wiem, raz na jakiś czas operatorzy robią czystki i dezaktywują podejrzane karty.