Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak LTE w telefonie LG K8 dual 2017

Poziom 4, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Witam. Kupiem niedawno telefon LG K8 LG-M200E w ktorym po prostu nie dziala LTE. Probowalem znalezc konfiguracje do tego modelu, ale nie ma na liscie telefonow mojego modelu. Co trzeba zrobic zeby LTE zaczelo funkcjonowac? Dodam ze na pewno model obsluguje LTE, oraz 100 metrow od nadajnika LTE 800 w miejscowosci swidno kolo mogielnicy nie ma zadnego zasiegu LTE. tylko HSDPA. co moze byc przyczyna, i jak to naprawic? ktos pomoze? Przepraszam za brak znakow, ale chwilowo nie mam polskiego jezyka w sysytemie.

2 ODPOW. 2

Pracuję w Orange
  • 866
  • 1057
  • 73

Zobacz czy na karcie SIM masz napisane LTE. Jak nie widać, to się skontaktuj przez czat: https://www.orange.pl/esupport_b2c_contact_client.phtml Zapytaj wtedy czy masz usługę włączoną i kartę odpowiednią.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3334
  • 8032
  • 150

Zaloguj się na Mój Orange i w ustawieniach sprawdź czy masz LTE aktywne. Dodatkowo sprawdź ustawienia telefonu - Więcej - Sieci komórkowe i sprawdź tryb pracy sieci - Automatyczny  GSM/WCDMA/LTE.

Jeśli jest jedno i drugie, to upewnij się w Obsłudze Klienta, że Twój nadajnik obsługuje LTE.