- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chcę kupić starter za 5 zł w innej sieci i przenieść numer do Orange. W regulaminie jest zapis by otrzymać bonus 1000GB wystarczy po przeniesieniu numeru wysłać zgodę marketingową smsem TAK pod numer 80290, jednak jednego zdania nie mogę za bardzo zrozumieć "Bonus w postaci pakietu 1000 GB za 0 zł ważny tyle, ile środki na koncie głównym oraz przedłużenie ważności konta głównego i bonusowych gigabajtów o 1 rok od aktualnej daty ich ważności " tzn. o jakie środki tu chodzi ? czy o ważność tych 5 zł.Kwota 5 zł w orango free daje ważność na rozmowy wychodzące 2 dni.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiorynapisał(-a)Czemu akurat dzisiaj to aktywowałeś? Za przeniesienie numeru bonus 1000GB i RWK jest do włączenia do końca roku!...
Akurat dziś, a najpóźniej do 15-go grudnia to ma sens bo aktywacja zgód może dać 1600 GB zamiast 1000...
A sam dzień wysłania sms-a poza tym nie ma większego znaczenia bo dodaje rok do aktualnej ważności konta.
Warto też wcześniej aktywować 100 GB za zalogowanie do MO bo wtedy można lekko wydłużyć tą roczną ważność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bonus 1000GB za przeniesienie numeru do Orange na kartę
Poniżej masz wszystko opisane włącznie z regulaminami - trzeba trochę poczytać 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yack pomagałem koledze w przeniesieniu numeru do Orange. Po przeniesieniu numeru dostał rok ważności konta głównego na połączenia wychodzące,, ale stan konta głównego zero zł. Natomiast po wysłaniu zgody marketingowej TAK na numer 80290 przyszły dwa pakiety o wielkości 200 GB i 800 GB. To było gdzieś s wakacje. Obecnie podobno 1000 GB jest ważne rok.
Ponieważ po przeniesieniu numeru konto główne jest ważne to, po doładowaniu za 5 zł, np kodem doładowującym na konto główne wyniesie 5 zł ważne rok oraz wpadnie 2,5 GB do tych samych otrzymanych za zgody marketingowe, czyli razem 1002,5 GB.
Doładowanie za 5 zł faktycznie wydłuża ważność konta na połączenia wychodzące, ale ponieważ konto główne jest ważne rok, to po doładowaniu środki na koncie głównym przejmą najdłuższą ważność, czyli rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yack Przenosząc obecnie numer do OFnK dostaniesz (w cenie startera konkurencji) 1100GB internetu ważne przez 13 miesięcy.
Po przeniesieniu numeru dostajesz konto z zerowym saldem ale z miesięczną ważnością na wychodzące.
Wysyłając sms pod 80290 i wyrażając zgody dostajesz 1000 GB i przedłużenie aktualnej ważności konta o rok czyli masz 13 miesięcy.
Dodatkowo dostajesz 100 GB z taką samą ważnością jako bonus za zalogowanie w aplikacji MO.
I co najważniejsze... To wszystko bez konieczności doładowania konta jakąkolwiek kwotą!
Można też skorzystać darmowego miesiąca z promocji 7800GB ale trzeba to zrobić przed promocją 1000 GB. I biorąc pod uwagę, że obecnie obowiązuje data 31.12.2024 na wysłanie sms-a na 80290 to całego miesiąca się nie wykorzysta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy w wypadku nie wykorzystania tych 1100GB mogę ich ważność jak i ważność konta głównego przedłużyć na kolejny rok po opłaceniu 29zł ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yack tak, możesz przedłużyć na rok za 29 zł. Wysyłasz SMS-a o treści START365 pod numer 8002. Jeżeli wyślesz kolejnego SMS-a z przedłużeniem na rok, to czas się sumuje i GB z doładowania oraz konto główne będziesz miał ważne na dwa lata.
Więcej informacji:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/przedluzenie-waznosci-konta-i-gb-w-orange-na-karte/
Regulamin:
https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/129368/4f72294b-97c2-4208-86f1-700051abcc94
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturPytanie czy obecne przedłużenie działa też na GB promocyjne (baloniki, barbórka itd.)?
Regulamin obecny mówi tylko o przedłużeniu "konta i bonusowych GB" nie określając, że chodzi o bonus za doładowania. A punkt 11 mówi, że łączy się z innymi promocjami chyba, że ich regulamin to wyklucza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 nie potrzebuję obecnie przedłużać GB, więc trudno powiedzieć, jak zadziała nowe przedłużenie ważności GB promocyjnych. Wygląda mi, że promocyjne nie zostaną przedłużone, tylko te GB, które są z GB z doładowań. Wcześniej przed zmianą tak było, że GB promocyjne miały swoją dodatkowo płatną usługę na przedłużenie ważności GB promocyjnych.
Opisałem to w poście:
Nie ma jasnych informacji, a konsultanci na infolinii też nie rozumieją sprawy. Z drugiej strony nie chce mi się inwestować w celu sprawdzenia działania wydłużenia ważności GB promocyjnych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturTeż nie mam potrzeby wydłużania życia tym GB z ostatnich promocji ale regulaminy Orange są tak niejasne i pełne błędów, że gdyby ktoś się uparł mógłby toczyć długą wojnę. A szkoda bo czasem wystarczy napisać mniej ale konkretnie i nikt problemu nie ma...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki jest czas oczekiwania na przeniesienie numeru?
Czy można zaznaczyć odbiór w paczkomacie, ewentualnie w BOK?
Jaki koszt dostawy karty sim?
- « Poprzedni
- Następny »