Blokada RCS

ROZWIĄZANE

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4617
  • 23244
  • 107

Blokada RCS

To tym bardziej nie rozumiem po co  w necie jest tyle wątków o tym, że  RCSy nie działają na iPhone. Używajcie sobie czego chcecie. Reszta będzie komunikować się  przez RCS ,;) 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 280
  • 906
  • 1

Blokada RCS

@atlas_cudownapisał(-a)

To tym bardziej nie rozumiem po co  w necie jest tyle wątków o tym, że  RCSy nie działają na iPhone. Używajcie sobie czego chcecie. Reszta będzie komunikować się  przez RCS ,;) 

A nie prawda, bo ja będę dalej komunikować się głównie przez meska, dc ...

no i RCS ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 177
  • 483
  • 1

Blokada RCS

RCS na iPhone działa ale trzeba mieć iPhone nie starszy jak jak dziewięcioletni

Na starszych nie ma wsparcia dla rcs

WhatsApp działa bezproblemowo nawet na trzynastoletnim iPhone 

A nie prawda, bo ja będę dalej komunikować się głównie przez meska,

Nie ważne czy iPhone czy android, sms najlepszy dla szybkich powiadomien

wazne: sms działa nawet tam gdzie nie ma internetu ( np w sklepach w nowych betonowych budynkach bo Lte nie łapie tam zasięgu )

Jednak do komunikacj w grupie, wysyłania zdjęć, notatek, filmików itd tylko komunikator 

• 4617
  • 23244
  • 107

Blokada RCS

U mnie RCS działa nawet na EDGE czyli 2G  🙂

• 177
  • 483
  • 1

Blokada RCS

Teoretycznie nawet blik powinien wygenerować kod przy sieci 2g kiedy nie ma LTE a w praktyce aplikacja musi mieć sensowny minimalny transfer 

minimum zasiegu wystarczy dla sms nawet tam gdzie nie ma mowy o internecie: parking podziemny, sklepy w tych nowych betonowych budynkach, a nawet w górach, w lesie 

• 4617
  • 23244
  • 107

Blokada RCS

Na moim telefonie nie mam problemu z zasięgiem to nie wiem. Ale miło poczytać jakie problemy mają iPhoniarze 🙂 

• 177
  • 483
  • 1

Blokada RCS

@atlas_cudownapisał(-a)

Na moim telefonie nie mam problemu z zasięgiem to nie wiem. Ale miło poczytać jakie problemy mają iPhoniarze 🙂 

następnym razem na zwiedzanie kopalni w Wieliczce pożyczę od kogoś jakiś telefon z androidem, będę mieć zasięg 

• 4617
  • 23244
  • 107

Blokada RCS

Tam akurat  raczej są repeatery GSM lub po prostu Access pointy. W końcu tam sa normalne sklepy.  🙂 

• 177
  • 483
  • 1

Blokada RCS

W niektórych miejscach sa

• 4617
  • 23244
  • 107

Blokada RCS

Nie pozostaje Ci nic innego jak zgłosić pomysł o likwidację RCS. Nie powiem, że oddam głos ale będę trzymał kciuki, że chcesz zmienić świat na swój sposób 🙂