Nie można wyświetlić tego widżeta.

Automatyczne odnowienie usługi bez limitu przez końcem daty ważności?

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2005
  • 8758
  • 72

W aplikacji Mój Orange mam datę ważności bieżącej usługi ważną jeszcze 4 dni (screen z dziś):

tolek_0-1741086993533.png

Ale dzisiaj dostałem też wiadomość

tolek_1-1741087040465.png

Błąd i może powinien przyjść SMS że za 3 dni usługa odnowi się? A może jednak jutro usługa nie odnowi się? Czy może odnowi się o 30 dni sumując bieżące dni które jeszcze zostały?

Taka zagadka, jutro będzie wiadomo więcej. 🙂

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

• 1934
  • 6818
  • 78

@tolekwszystko zgodnie ze zmienionym regulaminem NL cyklicznych obowiązującym od 3.02.2025.

Regulamin usługi cyklicznej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB” 

W zapowiedziach zmian NL skupili się na poinformowaniu o:

- likwidacji NL na 1, 3, 5 dni

- zmiany ceny z 7zł na 10 zl dla NL na 7dni.

- Zmiany ważności NL na 31 dni z 31 na 30 dni

Zapomnieli poinformować o:

- pierwsza próba odnowienia cyklicznego nastąpuje na 3 dni przed upływem ważności NL cyklicznego

- skróceniu możliwości zawieszenia NL cyklicznego z 93 dni na 31 już przy odnowieniu NL przepadającym z 2/3.02.2025. Niektórym zostały ostatnie dni np do aktywacji jednorazowego NL za 10 zł, aby nie stracić zablokowanych GB.

Nie dopracowali wyświetlanie informacji na stronie MO o stanie zawieszenia NL cyklicznego.

Raz w [zobacz szczegóły] zablokowane GB są wyświetlane raz nie. Jak zablokowane GB nie są wyświetlane, to nie znajdziemy informacji do kiedy NL jest zawieszony.

Po zawieszeniu NL cyklicznego w MO nie dowiesz się jaki cykliczny NL został zawieszony, czyli nie wiesz ile minimalnie złotówek trzeba zapewnić do odnowienia.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1724
  • 13975
  • 3

@tolek , co się przejmujesz? Masz w kuferku środki, to i usługa zostanie aktywowana, jeśli nie wyraziłeś sprzeciwu. Błąd, czy nie błąd, system czasem błądzi nawet z AI. Przekonałem się osobiście. Microsoft ma podróbę. A Redaktor Microsoft bez Copilota, to jak Bronisław w wojsku bez broni😀

• 1934
  • 6818
  • 78

@tolekwszystko zgodnie ze zmienionym regulaminem NL cyklicznych obowiązującym od 3.02.2025.

Regulamin usługi cyklicznej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB” 

W zapowiedziach zmian NL skupili się na poinformowaniu o:

- likwidacji NL na 1, 3, 5 dni

- zmiany ceny z 7zł na 10 zl dla NL na 7dni.

- Zmiany ważności NL na 31 dni z 31 na 30 dni

Zapomnieli poinformować o:

- pierwsza próba odnowienia cyklicznego nastąpuje na 3 dni przed upływem ważności NL cyklicznego

- skróceniu możliwości zawieszenia NL cyklicznego z 93 dni na 31 już przy odnowieniu NL przepadającym z 2/3.02.2025. Niektórym zostały ostatnie dni np do aktywacji jednorazowego NL za 10 zł, aby nie stracić zablokowanych GB.

Nie dopracowali wyświetlanie informacji na stronie MO o stanie zawieszenia NL cyklicznego.

Raz w [zobacz szczegóły] zablokowane GB są wyświetlane raz nie. Jak zablokowane GB nie są wyświetlane, to nie znajdziemy informacji do kiedy NL jest zawieszony.

Po zawieszeniu NL cyklicznego w MO nie dowiesz się jaki cykliczny NL został zawieszony, czyli nie wiesz ile minimalnie złotówek trzeba zapewnić do odnowienia.

• 2005
  • 8758
  • 72

@bronzubnapisał(-a)

@tolek , co się przejmujesz?

To tylko ciekawość i chęć zwrócenia uwagi czy może czegoś nielogicznego (przypadkowo) nie odkryłem w działaniu systemu?

Ale, jak zwykle @andrzej1441 niezawodnie strzela punktami regulaminu i wyjaśnia sytuacje. 😉 

Za regulaminem podanych przez Andrzeja:

@bronzubnapisał(-a)

8. Odnowienie będzie następować na 3 dni przed końcem bieżącego cyklu w zależności od wybranego wariantu Usługi, a nowy cyklliczy się od następnego dnia po upływie bieżącego cyklu.

Cóż, pozostaje mi jeszcze posypać głowę popiołem i przyznać publicznie że nie czytałem regulaminu. 

• 1724
  • 13975
  • 3

@toleknapisał(-a)

@bronzubnapisał(-a)

@tolek , co się przejmujesz?

To tylko ciekawość i chęć zwrócenia uwagi czy może czegoś nielogicznego (przypadkowo) nie odkryłem w działaniu systemu?

Ale, jak zwykle @andrzej1441 niezawodnie strzela punktami regulaminu i wyjaśnia sytuacje. 😉 

Za regulaminem podanych przez Andrzeja:

8. Odnowienie będzie następować na 3 dni przed końcem bieżącego cyklu w zależności od wybranego wariantu Usługi, a nowy cykl liczy się od następnego dnia po upływie bieżącego cyklu.

Cóż, pozostaje mi jeszcze posypać głowę popiołem i przyznać publicznie że nie czytałem regulaminu. 

@tolek , nie tylko. Także swojego postu, zanim go opublikowałeś😀 Domyślasz się, w którym? 😀

• 2005
  • 8758
  • 72

@bronzub niestety nie załapałem 😛 Więc wyjaśnij o co chodzi. 😉

• 1724
  • 13975
  • 3

@tolek , to mało istotne, ale jak chcesz się pobawić, to porównaj sobie posty (Twój i mój)...co zniknęło.