- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywuję 9600 GB na numerze tymczasowym, a po przeniesieniu numeru 3 miesiące za 0 zł
Za włączenie Bez limitu w Mój Orange są chyba dublowane GB więc nie 825 GB a 850 GB ja osobiście dostaję.więc 10 200GB mam na starym starterze a nowy niby 9 900 GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywuję 9600 GB na numerze tymczasowym, a po przeniesieniu numeru 3 miesiące za 0 zł
I nastał ten dzień...
Dzisiaj numer miał zostać przeniesiony od zielonych (30 dniowy okres wypowiedzenia) do Orange na kartę. I nic. Oczywiście bez numeru tymczasowego we wniosku wiedziałem, ze nie zadziała. Mimo zapewnień.
Oficjalnie od dzisiaj Orange może brać numer od obecnego operatora.
Dziś z rana wizyta w salonie, złożona reklamacja. Zobaczymy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Galimatiasu ciąg dalszy.
Reklamacja dziś rozpatrzona i odrzucana. Z informacją, że "wniosek [przeniesienia numeru] nie został zrealizowany ponieważ numer tymczasowy został zarejestrowany jako numer właściwy".
Mogę zrozumieć, że ktoś popełnił błąd, że jest to niezgodne z regulaminem przenoszenia numeru. Wniosek w dniu składania przeszedł, otrzymałem info, że mnie Witają w Orange z datą planowanego przeniesienia. Nie rozumiem jednak dlaczego przez 30 dni od założenia wniosku (okres wypowiedzenia u obecnego operatora) nikt z Orange nie skontaktował się, że coś jest źle, coś trzeba poprawić. W między czasie otrzymałem pismo od obecnego operatora, że umowa zostanie rozwiązana w terminie X, a do terminu Y Orange może brać numer. W dniu przeniesienie numeru zero info, z Orange, że coś odrzucone, ze coś nie można zrealizować etc. Jak gdyby nic. Cisza...
Dział reklamacji sugeruje, "spróbować dopisać numer który miał być tymczasowym do tego wniosku". Ale w systemie oczywiście wyskakuje im jakiś błąd (salon). A jeśli nie można, to sugerują "ponowne złożenie wniosku o przeniesienie numeru celem realizacji przeniesienia". To też nie jest możliwe, przy anulowaniu wniosku i próbie złożenia nowego w salonie info, że... system odrzuca, bo numer w trakcie przenoszenia. 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podsumowując.
Wydarzył się cud. Po interwencjach tu i tam, jednak udało się to co było niemożliwe. Dopisanie numeru do wniosku, w ciągu kilku godzin numer został przeniesiony. Dobrze, że mam cierpliwość 🙂
Szkoda tylko, że - jak już tutaj wielu podkreślało - to klient musi walczyć o to, by operator naprawił swoje błędy lub błędy swoich pracowników. Tym bardziej, że dopisanie numeru do wniosku, to nie jest coś skomplikowanego. Salon był w to zaangażowany, jednak systemowo coś zawiodło.
Rada dla przenoszących numer do Orange w salonie, dopilnujcie, by do wniosku o przeniesienie był wskazany numer tymczasowy (u mnie było tak: wniosek o przeniesienie > akceptacja > wydanie startera z numerem tymczasowym, który jak się okazało nie został dopisany do wniosku). W przypadku przeniesienia numeru online, zapewne jest z tym mniejszy problem, bo kurier przyjeżdża ze starterem, a jego numer jako tymczasowy jest wskazany od samego początku realizacji zamówienia.
Wcześniej przenosiłem inny numer do Flex i tutaj wszystko zadziałało płynnie przez aplikację. Bez pośredników, salonów (w salonie jedynie odebrałem kartę bo nie chciałem czekać na kuriera, którą sam podpiąłem jako tymczasowy przez apkę). Do tego jasne info w apce co się dzieje na każdym etapie. W Orange na kartę jak widać było kilka problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawa ta promka dla przenoszących numer do Orange na kartę. Włączyłem w ostatni dzień obecnie panującej promki, ważność środków wybiła do końca 2026 roku 😁
Oznacza to, że przy okazji aktywacji promki włączono też usługę "Przedłużenie ważności konta i GB". Tego nie było w regulaminie promki. Miłe zaskoczenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zarówno poprzez starter online jak i przeniesienie numeru z obcej sieci można dostać darmowo rwkigb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Promocja "Bonus za przeniesienie numeru do Orange na kartę” przedłużona do końca 2025 roku.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »