- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jest, ale bez internetu
Cześć. Korzystam z oferty na kartę w Orange i internet działa tylko przy połączeniu 4G/LTE. Gdy przełączam się na 5G, internet z jakiegoś powodu przestaje działać. Smartfon to Nothing Phone 1, ale na Pixelu 8 również nie działało. W domu jest także Galaxy S24 Ultra z inną kartą w sieci Orange na którym wszystko działa bez problemu. Co dziwne, gdy byłem w Warszawie na mojej karcie 5G także działało normalnie. Wcześniej w Pixelu 8 miałem tą samą kartę co jest obecnie w S24u, i 5G działało od strzała. Wie ktoś o co chodzi? Dołączam screeny z aplikacji WiFiman.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli masz 5G ale na paśmie 2100 a nie 3600 to takie dziwne rzeczy mogą się zdarzać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mily___ zweryfikowałbym na infolinii, czy na karcie masz włączone 5G. Teoretycznie powinno być włączone dla wszystkich, ale może z jakiegoś powodu pojawił się błąd na karcie SIM.
Druga sprawa, jak wspomniał @Zeusek warto zweryfikować na jakim paśmie działa 5G. Jeśli tylko na 2100 MHz, to może się okazać, że pasmo jest przeciążone (bo dzielone również między LTE) i internet na 5G nie będzie działał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś