[1.08.2022] Likwidacja przelewu SMS

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Zielone nic nie znaczy, bo stare karty z szuflady co kiedyś to miały też są na zielono w MO mimo braku doładowań od paru ładnych lat. System jest ułomny w pokazywaniu tego. Nawet konsultant nie bardzo wie co się stało bo on też ma na zielono. Twierdzi, że w wykazie przecież 4 przelewy poszły, a ja se drugie 5zł 4 razy sam doładowywałem. Sam twierdziłeś wyżej (sądzę, że na podstawie praktycznych doświadczeń i obserwacji systemu), że awaria po stronie operatora na "usługach w likwidacji" jest już nie do cofnięcia przez kogokolwiek.

Moim zdaniem to definitywny koniec ery przelewu. A co proponujesz na ewentualne odszkodowanie we wniosku w postępowaniu reklamacyjnym za utracone prawa nabyte? O co max można by poprosić? RWK dla KG i GB?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 149
  • 421
  • 1

@Anonimnapisał(-a)

odszkodowanie we wniosku w postępowaniu reklamacyjnym za utracone prawa nabyte? O co max można by poprosić? RWK dla KG i GB?

nie poszedł przelew na 5 zł?

rekompensata, ale lepsza od ostatniej promocji „szkoła”, czyli usługa bez limitu przedłużona o 5 dni 

lub włączona 4 dni (według nowych zasad z tym jakimś dniem zerowym) gdy nie masz teraz aktywnych rozmów bez limitu 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2474
  • 9414
  • 98

Przelewy poszły i natychmiast były cofane.

Taki wyszukany sposób znaleźli na uwalenie usługi?

Tak wyglądają doładowania na numerze z którego szły przelewy SMS.

Doładowanie 10 zł bo uległem info o niesprawdzonej fejkowej promocji 100GB w dodatkowym bonusie (901). Przed doładowaniem 10 zł zakupiłem pakiet za 14 zł.

Schowek_09-11-2026_01.png

A tak wyglądają doładowania na na numerze który otrzymywał przelewy SMS, ale zaraz je cofano:

Schowek_09-11-2026_02docelowy.png

5 zł z autodoładowania poszło na najdłuższy częściowy NL jednorazowy 6.09.2026 późnym wieczorem.

Blik z kolejnym autodoładowaniem zamierzałem potwierdzić po wykorzystaniu przelewu SMS.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Jest Poniedziałek,  nadal brak kolejnej próby przelewu. Sprawa u technicznych stoi, bo dzwoniłem.

Kto jeszcze wierzy, że to naprawią? ...skoro wiadomo, że kilka lat temu istniał już nowy regulamin usługi, którego ostatecznie nie wprowadzili. Plotki wtedy mówiły o źle naliczanych opłatach za przelew, a techniczni polegli w korekcji tego błędu, więc szef orange nakazał nagłe całkowite zamknięcie usługi.

• 2474
  • 9414
  • 98

Od dłuższego czasu nawet myślałem o samodzielnym wyłączeniu usługi. Ale były promocje złotówkowe typu "3x10 zl" i wejście NL częściowego. Po zrozumieniu działania częściówki NL przewidywalem bardzo szybie zakończenie promocji 2 razy więcej GB w usługach Bez limitu za aktywację w Mój Orange i do tego czasu na pewno samodzielnie nie zrezygnowałbym z przelewu SMS.

Nie zamierzam reklamować, bo zapewne nie otrzymałbym satysfakcjonującej rekompensaty.

Za trzy lata i tak nie wiadomo co będzie, a tyle mam spokoju.

• 149
  • 421
  • 1

Za trzy lata będzie podobna zmiana do tego co jest dziś w porównaniu co było trzy lata temu

w 2023 dyskutowano w Internecie promocje Orange 1200 GB na rok zbierane w paczkach po 100 GB co miesiąc 

oferta internetu dla użytkowników taryfy do rozmów zwiekszona zostałą dziesięciokrotnie 

prawdopdobnie nikt za trzy lata nie będzie już pamiętał o jakiś 800 GB co miesiąc tak jak teraz nikt nie pamięta że kiedyś pakiet kilkuset minut do wszystkich to była wypasiona oferta 

• 2474
  • 9414
  • 98

@jawwa2026 nie zrozumiałeś. Za trzy lata nie wiem czy w ogóle będę potrzebował wspomniany numer.

Jakbym był pewny, że będę korzystał z tego numeru to dalej przedłużałbym jednorazowy NL na tym numerze.

Czas tyka, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Konto mi kończy ważność, przelewu nie naprawili nadal, więc niestety Orange straci klienta i już więcej doładowań nie będzie. Inne karty także do utylizacji lub przeniesienia.

Zanotują duży odpływ kart w skali kraju w najbliższym czasie po wielu niekorzystnych zmianach dla klientów.

Bogatsi i bardziej rozrzutni pewno zostaną 😜 Ja na szczęście od telefonu czy tam neta nie jestem uzależniony.

• 149
  • 421
  • 1

Ale zauważyłeś jaki jest temat?

tam jest rok 2022

ta usługa została skończona ponad cztery lata temu

wiec mówisz że orange może się nie podnieść po utracie (w już piątym roku niedziałania usługi) od takich klientów jak ty bo są ich miliony i oni teraz już nie będą przedłużali salda Internetu?

jakby mieli rozmowy na takim numerze to jakiś przelew sms niewiele by ich obchodził 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Napisałem "po wielu niekorzystnych zmianach w orange". Wiadomo o co chodzi.

Rozmowy można mieć znacznie taniej, neta alternatywnego na wielu urządzeniach także.

Utrzymywanie kilku SIMek w Orange nieopłacalne sie już robi.